kayıt

orman yangınlarını teröristler mi çıkardı

  1. 5
    hiçbir şekilde olayın tamamını göremeyen, sadece anlık duygularla öfkelenen, üzülen ve düşünemeyen bir milletin faydasız sorusu.
    hoop uyanın biz yaktık arkadaşlar biz.
    virüs yalan abi ? aşılar çip için abi Amerika'nın oyunu.küresel ısınma neymiş ya ? . bu tepkiler tanıdık geldi mi ?
    başımıza ne felaket gelirse gelsin sorumlusu hep başkaları ya dış güçler ya vatan hainleri.
    önlem almayan devletimizin bir kabahati zaten olamaz arkadaşlar, adam size çay fırlattı be 'çay fırlatan adam kötü olur mu ?' yaz bunu reis güzel oldu önümüzdeki seçimlere.
    insanoğlu olarak doğayı ne kadar dikkate aldık ki ?
    insanoğlu bulunduğu ortamı kendi istek ve arzularına göre şekillendirir. bunun için binlerce ağaç mı feda edilmeli, yüzlerce canlı türü mü yok olmalı, su kaynakları göller, akarsular aklınıza gelecek doğanın tüm unsurları yok olsa ne yazar. 2 otel fazla dikeriz göl kurursa havuz yaparız.
    kaz dağları vardı doğa harikası hani milli servetimiz, cigerlerimizdi hani ne oldu oraya ya hatırlayan var mı ? maden şirketlerine 600 üstünde kazı ruhsatı verilmiş olmasın ? ÇED raporları falan vardı benim dönemimde üniversitede çevre hukuku dersinde görmüştük nasıl heyecanlanmıştım, bu alanda çalışmak istiyordum. doğaya en ufak bir zararı dokunacak işletmenin karşısında dağ gibi duracaktım, hayallere bak ya türkiye de yaşadığımı unutmuşum.
    toprağın üstündekilerin altındakilerden daha değerli olduğunu anlamayadık arkadaşlar, anlayanlar da anlatamadı.
    doğal afetler yıllar geçtikçe daha şiddetli olacak daha ne felaketler göreceğiz ve unutacağız. evet bu yangınları da unutacaksınız arkadaşlar. hatta o kadar unutacaksınız ki o yanan ormanlara giren iş makinalarından haberiniz olmayacak. öyle unutacaksınız ki 1-2 sene sonra bodrum da manavgatta şimdi yanıyor diye göz yaşı döktüğünüz yerlerde kül olmuş ormanların yerine kurulan otellerde çılgınlar gibi eğleneceksiniz. iyi eğlenceler Türkiye.
  2. 6
    Cevabını devletin vereceği soru. Biz ne bilelim kim çıkardı. Sıradan vatandaş olarak İstihbaratı sağlamıyoruz ninayetinde.
    Şu an için önemli bir soru da değil zaten. Yangınları söndürmekte devlet neden bu kadar aciz Asıl mesele bu.