kayıt

1 liraya tavuk döner yemiş olan efsane nesil

  1. 1
    ne günlerdi be. tavuk 1 lira, et 1.5-2 lira falandı. okuldan kaçar internet kafeye giderdik.
  2. 2
    Şimdi fark ediyorum da, 1 lirayı yeseydik daha sağlıklı bir şey yemiş olurduk ama güzeldi be.
  3. 3
    ben yokum aralarında..en ucuz 3-3.5 teleye yemişimdir herhalde.
  4. 4
    ben bunu sadece bizim oralarda var sanıyordum. şaşkınım fakat yine de olayı bizim sandviççi bülo'nun manyaklığına veriyorum. çünkü bir gecede bir gece sandviççi dükkanını tavuk dönerciye çevirmişti. sandviçleri çok güzel ve çok pahalıydı. neden böyle bir şey yaptığını daha çözememişken 1 liraya sattığı tavuk dönerin yanında beleşe ayran veriyordu üstelik.

    bazen sırf bunu düşünmek için oraya gidip yemek yiyorduk. böyle bir şey olabilir mi diye? arkadaşlarla bu nasıl 1 lira olur tartışmasını, üstelik ayranlar da beleş, kaş göz işaretleriyle yapıyorduk ilk başta. parayı öderken bir hallere giriyorduk vallahi. aha, kabul edildi. 1 liraymış gerçekten. ya hu zaten biz orada en az 1 liralık biber yiyorduk bu döner nasıl 1 lira olabilir. sonra biraz abarttık, yemek yerken bağıra çağıra nasıl 1 lira olur diye tartışmaya başladık. sanırım ilk beyin fırtınası teşebbüsümüzün konusu 1 liralık tavuk dönerin nasıl var olabildiğiydi. kafamı daha önce başka hiç bir şeye bu kadar fazla yorduğumu hatırlamıyorum.

    zaten çılgın bir tipti abimiz, en sonunda hepten kafayı yedi diye düşündük. aslında cümle alem böyle düşünüyordu, dedikodusu çıkmıştı, karısından boşanacak diye, kafayı sıyırdı diyorlardı. oradan kopya çekmiş olabiliriz yani.

    sonuç olarak yedik ve hiç bir şey olmadı.
  5. 5
    50 kuruşa yemişleri de vardır. hem de yanında bardak fantayla. fanta değildi ama markası. sarıydı. sarı yazıyordu 2.5'luk şişenin üstünde kocaman. sene 2008, hacı baba dönerci. her sabah bisiklet arkasında ağzı açık leğende tavuk parçalarını getirirdi dükkana. bir güzel marine edip dizerdi döneri. on on beş dakikada bir 5'lik olini şaldır şaldır dökerdi dönerin üstünden. ekmeğin içinde genelde rengi kaçmış marullar, ezik domatesler olurdu. şansı olanın ekmeğine döner de düşerdi. yağına basardı hacı baba. yağlı yağlı yerdik.

    yum!
    • sarı uludağ'ın olmalı...
    • doğrudur. sarı'sı kalmış aklımda. o kadar görkemliydi ki...
  6. 6
    lisedeyken bizim nesil. bir de okula getirtirdik ustelik.

    universitede 4 tl olmustu yine yiyorduk gerci.
  7. 7
    Bizim için bu 2-3 mark'tı. Gerçi Almanya'da tavuk değil daha çok hindi eti tercih ediliyor.
  8. 8
    (bkz: gördüm arttırıyorum)
    (bkz: rest)
    yaşımız oraya çıkacak ama 250.000 liraya tavuk döner yemişliğim var. o zamanlar paralarda sıfır boldu. daha altı sıfır atılmamıştı. şimdinin 25 kuruşuna denk geliyor.
  9. 9
    İlkokulda okurken tam okulun karşısına açılan dönerci vardı, açılışa özel yarım ekmek döneri 1 liraya satıyordu. Hatta yanında bildiğimiz bim'de satılan le cola bedavaydı.

    1 ay sonra mühürlendi orası...