kayıt

sma dolandırıcılığı

  1. 1
    devletin gel gel yaptığı dolandırıcılık. insanlar bir umut yardım topluyor bunlar da hırsızlara fırsat doğuruyor. şöyle bir nokta var devlet de ancak yardım toplar bu hususla ilgili xd. yardımı o toplayacagina hırsıza veririm gönlüm rahat olur.
  2. 2
    her seyde oldugu gibi kotu niyetli insanlar tarafIndan bu da suistimal edilebiliyor ve insanlar da bunlarI gorunce yardIm etmekten cekiniyor haliyle. burada niyet onemli.
  3. 3
    Bakanlık onaylı hesaplar üzerinden kampanya düzenlenip denetlenmesi şart. Yoksa bu ülkede hastalık başta olmak üzere bir çok şey üzerinden sömürülür.
  4. 4
    bu iş yardımla olmaz. bu ülke sosyal devletçilik anlayışına sahip değil mi? büyük erozyona uğradı bu ama hala öyle. sosyal devletin olduğu yerde yardıma yer olmaz. zaten sosyal devlet demek, bu tür ihtiyaçların yardım toplamaya gerek kalmadan karşılanması demektir. yardım bir olur iki olur, üçüncüye gelen eli boş döner.

    ayrıca yardım toplamak zaten eskiden beri resmi izne bağlı bir durum. sadece hastalık değil, yangında evini kaybetmiş vs kişiler de bu izinleri alıp yardım topluyor. insanlar şehirlerde valilikten alınan izin yazısını göstererek ve makbuz keserek kurumları, kuruluşları, apartmanları, esnafı vs dolaşarak yardım istiyor. lakin bu da işin başka bir çarpıklığı. madem sosyal devlet var, kapına gelen bir ihtiyaç sahibi var. valilik olarak bu insanlara destek olacağına al iznin bu git kendi işini kendin gör diyoruz. ihtiyacı olanı yollara sürüyoruz. böyle olunca da aynı kişinin defalarca geldiği oluyor. haliyle bir antipati oluyor. e başta da dedim, insanlar bir verir iki verir üçüncüde yok der.