kayıt

abd'de 70 yıl sonra ilk kez kadın idam edilmesi

  1. 1
    insanlık suçudur.

    nedeni ne olursa olsun idama karşıyım. hakimler bir insanın yaşama hakkını elinden alamaz. sen disaridakilerle temasını kesersin eceli ne zaman gelirse ölür o.
  2. 2
    altIndan bir dram cIkandIr. wikipedi sayfasInda olayI okudum, kanIm dondu. keske idam etmek yerine tedavi etselerdi.
  3. 3
    Lisa Montgomery'in işlediği suç tüyler ürpertici. Savunulur hiçbir yanı yok ama kadının geçmişini göz önünde bulundurarak ömür boyu hapis cezası verilmesi daha yerinde bir karar olurdu gibi geliyor. Küçük yaşta maruz kaldığı travmalar nedeniyle canice bir cinayet işlediği aşikar. Keşke devlet o dönemlerde de devlet olduğunu hissettirip çocuğu koruyabilseydi. Ne yazık ki bu olay hiçbir devlet için ders niteliğinde olmayacak. Kimse topluma yeni katillerin kazandırılmaması için üzerlerine düşeni yapmayacaklar.
  4. 4
    (bkz: Şeriatın kestiği parmak acımaz)

    devletin beceriksizliği diyip belli noktalarda bu olayın vicdani yönüne atıfta bulunmak, işin kolay yanı, ilk açıdan bu yapılıyor biraz uğraşınca. ama sebebi, alt metni, arka planı, işlenen suçu ve sonucu değiştirmiyor.

    suç, kimi vicdanlarca 'hafifletici' addedilebiliyor belki sebepler göz önüne alınınca. lakin ultra sadistik bir cinayeti hafifletici neden, benim nezdimce yok.