kayıt

kararsızlık

  1. 1
    karar verememektir.
    sagopa kajmer'e göre : "kararsızlık en kötü çözümsüzlük"...
  2. 2
    en kötü karardan bile kötü olduğu söylenmekte.
  3. 3
    genlerde olan bir huy. bazılarımız var küçük bir şeye bile karar veremezler, bazılarımız var çat diye karar verirler. genlerden olsa gerek.
  4. 4
    İnsanın yapmakta en çok zorlandığı şey.
  5. 5
    insanın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri, hele ki yol ayrımına gelmişse...
  6. 6
    öldürme olasılığı olan arada kalma durumudur. bugüne kadar yaşadığım en büyük kararsızlık lisede röveşata vurmak için havadayken başıma geldi. arada kaldığım seçenekler şunlardı:
    1-topa vurduktan sonra tam takla atıp ayaklarımın üzerine düşecektim.
    2-sıradan bir röveşata vurup sırtımın üstüne düşecektim.
    karar vermek için yeteri kadar zamanım olmamasından ötürü sonuç; yaklaşık beş dakika baygınlık şeklinde oldu. boynumun üstüne düşmüşüm.
  7. 7
    Aşırı kararsızlık insanın kendisi ile savaşmasıdır.

    (bkz: okb)
  8. 8
    birkaç zamandır şahsımı süründüren lanet şey. en ufak şeylerde bile karar veremez hale geldim. öyle mi yapsam, böyle mi yapsam derken insanlar bıktı benden. ben de kendimden bıktım. ciddi anlamda kendimi boğazlayasım geliyor. bir insan 2 gün boyunca otobüs biletini saat kaça alacağını düşünü mü yahu? düşünüyormuş.

    tam 1 haftadır alacağım telefona karar vermeye çalışıyorum. eski telefonum bozulduğu için kullanamıyorum. tamı tamına 1 hafta oldu telefonsuzum. neden? çünkü karar veremiyorum. tamam belki bu fakirliğimden kaynaklanıyor olabilir ama rahatsız edici olmadığı anlamına gelmiyor.

    arkadaşlarım hangi mekana gidelim 21 dediklerinde bile cevap veremez oldum. birinin kolumdan tutup götürmesi gerekiyor. en nefret ettiğim insan tipine dönüşmeye başladım.

    artık ben de sikerim böyle hayatı deyip sikmek istiyorum. sikmesem mi acaba diye düşünmekten yoruldum ulan!

    ayk bana karar butonu yap ulan allahsız!

  9. 9
    türkçe'de ikizler burcu olarak bilinen kelime.
  10. 10
    (bkz: bana biraz renk ver )
  11. 11
    Trafikte ölüme yol açabilir. Dikkat edin.
  12. 12
    Bazı zamanlar kararsız olmuşumdur, ama hep değil...
  13. 13
    Kesinlikle bununla lanetlendim dediğim iğrenç şey.
  14. 14
    Horrible!
    Şu an iki fotoğraf arasında kaldım.
    Karar veremediğim için profil güncelleyemiyorum.

    Höfff.
  15. 15
    Yazı tura ile veya daha çoklu seçim söz konusu ise sürpriz yumurta kutularından faydalanarak kura sistemi ile çözülebilen bir şey. İlginçtir bir şey için yazı tura attığımda çıkan sonucu istemediğimi fark edip öteki seçeneğe de yönelebiliyorum. Yani ulan yazı turaya mı bırakayım işi demeyin. Karar vermeye yardımcı oluyor. Taşak geçtiğimi sanan varsa yazı tura atsın bakalım ne çıkacak?
  16. 16
    en kötü seçimi yapmaktan bile daha kötü durumdur. en azından seçersin iyi veya kötü sonuç alır kurtulursun ama kararsız kaldığın her gün her saat her dakika sana eziyettir.
  17. 17
    Seçicilikten kaynaklanabilir. Mükemmeliyetçi olmamdan mütevellit söylenenin aksine en kötü karArı kendisine yeğleyeyemiyorum.
    Ne olursa olsunculuk, oldu bittiye getirmek falan bana göre değil. Konu her neyse kendi perspektifimden değerlendirir içime sinen bir karar alana kadar nötr kalırım.

    Bazen alınan bu kararlar kötü sonuçlar doğurabilir hani bunun mükemmelliği nerde derseniz mükemmel olan alınan kararın tamamıyla size ait olması, sindirmiş olmanız. Hal böyle olunca Hezimetle sonuçlansa da o an benim için en uygun olanı buydu diyip kararınızın ve karar verene dek "kararsız" geçen sürecinizin ardında durabiliyorsunuz.

    Evet, gerekirse alacağım bir tel toka için de kararsızlığa düşebilirim.
  18. 18
    Dünyanın en sinir bozucu duygusudur. gece uyutmaz, sabah huzur vermez.

    En kötü karar kararsızlıktan iyi olmakla birlikte, verilen kararın kararsızlığa yol açacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

    (bkz: çaresizlik )
  19. 19
    içinde bulunduğumdur.

    yani şimdi mesleğimle oyuncak gibi ufak tefek işler mi yapayıp, yoksa askeri yüksek proilli işler mi yapayım karar veremiyorum.

    oyuncak ya da saat tasarlarken bi hata yaparsan en fazla bi oyuncak kırılır ya da saat geri kalır.

    ama savunma sanayide bi hata yaparsan neler olabileceğini tahmin bile etmek istemiyorum.

    (bkz: yol ayrımları)
  20. 20
    Pençesine düştüğüm amansız hastalık.

    Şu kararsızlığım beni günden güne bitiriyor. En basit konularda bile ikilemde kalmaktan bıktım usandım artık.
    Ne istediğimi mi bilmiyorum nedir?
    Mesela bu akşam kuaföre gidip saçımı kulak hizasında kestiresim var. Fakat içimden gelen bir diğer ses "uzatsan süper olacak" diyor.
    Hem uzun saç istiyorum hem kısa saç...
  21. 21
    stefan zweig'in bir aforizması ile başlamak istiyorum. Düşünceler, dayanak ister. Gönül ilişkilerinde, düşüncelerin dayanağı hissettirilen olmadığı için kararsısız aslında. Hayaller ya da hisler olduğu için ya da kuruntular olduğu için kararsısız. Düşüncelerimizin dayanağı hisssettirilen değil, hayaller yaptığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Zaten düşüncenin dayanağı hissettirilen ise aşk acısı, hayaller ise hayal kırıklığı yaşıyoruz.
  22. 22
    çağın vebası. benim üçte birini tamamladığım ömrüm de yapmadığım belki de tek hata. ama toplumda ki çok kişiye sirayet etmiş bu habis veba sizde olmasa bile sizin de yaşamınızın kalitesini düşürmemesi imkansızdır.
  23. 23
    mahvıma neden olan hede.
  24. 24
    benim başıma pek gelmezdi, şu sıra geldi. ne kötü bir şeymiş lan bu.

    sevdiğim hanımefendinin şehrine gitmeyi düşünüyorum. gel konuşalım demek. ayrılalı mı desem ne desem bilemiyorum 4 ay oldu. son konuşmanın üstünden 2 ay geçti. onun kafasında ilişki bitik durumda. sevgisi öyle değil ama öyle demişti. benim de öyle. gidip konuşarak belki yeniden bir şans alabilirim, alamazsam bile denemiş olurum diyorum. ki alamayacağım gibi. kararsızlığımız sebebiyse gidersem görüşmek istememe ihtimali. sonuçta zorla karşısına çıkamam. gelmezse de ne yaparım bilmiyorum, korkuyorum yani. dün akşam üstü gittim bilet almaya, bu sabah gelince alırım diye döndüm. sabah uyandım sekizde gitmek için, yemedi.

    yanlış yolda yürümek doğru yolda beklemekten iyidir diyerek içimi rahatlatmaya çalışıyorum da ya doğru yoldan gelecekse de bundan sonra gelmezse amirim?

    1,5 gündür yemek yiyemedim. koladan bile 2 bardak ancak içebildim. harbiden ne kötü bir şeymiş bu...
  25. 25
    hiç güzel yanını görmediğim, bir nevi dengesizlik olarak adlandırılabilecek bir mekanizma.
    yakamı bırak.