kayıt

kararsızlık

  1. 38
    kararsızlık, durum olarak kendi varlığını korumasıyla, varlık amacına hizmetle birlikte, yok oluş amacını da taşır içinde.

    daha doğrudan tabirle, hep bir kararsızlıktan yakınan insan, esasında, kararsızlık halinde kararlılıkla bulunmasıyla da şikayetçi olduğu şeye sahip oluşunu, onu hep var kılışını da kendine ilan eder, bunu görmesi gerekir.

    bu örnek sigara bağımlılarında da geçerlidir. mesela ''neden bırakamıyorsun?'' gibi bir soruya

    ''bırakamıyorum çünkü iradem zayıf'' diyorsa kişi, aslında iradesinin güçlü olduğunu da söyler kendine bu cümleyle, dünyanın en pahalı intihar yöntemini süreklilik ve kararlılıkla 25 yıl boyunca korumak, irade ister çünkü. işin biyolojik boyutunu, psikolojik boyutundan geri tutarak yazıyorum bunları.

    oruç aruoba'nın uzak diye bir kitabı var, 2 bölümden oluşur, ''özlem çekene kılavuz'' ve ''tavşan besleyene kılavuz'' diye.. özlem çekene kılavuz bölümünde şöyle bir kısım bulunur:

    ''özlem, kendini de çeler: kendi olma ma sını da ister--
    çünkü, çok ağrılı -acılı- olabilir:
    yavaş yavaş, örerken kendini - olmadığı biçimde de- kendini ister ve örer.''

    özlem kelimesinin yerine kararsızlığı koyunca, zerre sırıtmaması da ayrı bir ironi...

    korku, cesaret.
    acı, tatlı.
    kelimeleri siz koyun yerine.
  2. 37
    Saçımı kestirsem mi yoksa uzatmaya devam mı etsem ikilemine düşmeme sebep olan bir hastalık. Evet hastalık.
  3. 36
    hard kapitalizm yüzünden yaşadığımdır. lanet olsun..
  4. 35
    İnsanların kararsızlıklarının en önemli ve temel sebebi bebeklik ve çocukluk dönemlerinde görmüş olduğu egitimden kaynaklanır. Eğer çocuğun oynadığı oyuncağı elinden alan birey.çocuğa el işaretleri yaparak onu yönlendiren birey . ve bunun gibi örneklerle çocuğu yapması gerekeni öğretmek yerine yönlendirerek öğretmeye çalışırsanız. O çocuk birey olduğu zaman yönlendirilmeyi ister. Dengeyi gözetmek gerekir.
  5. 34
    seçim yapamama durumu, ikilem.. böyle insanlara tahammülüm sıfır.. bir de bunun senin fikrini alıp saatlerce sorularıyla bunaltıp kendi bildiğini okuyan çeşidi var düşman başına.
  6. 33
    şu hayatta ciddili nefret ettiğim başka bi huyum yok galiba. tam karar verdim diyorum, sonra en başa tekrar dönüyoruz. en son kesin karar verdiğim bir şeyden bugün rastgele okuduğum bir entiri yüzünden yine vazgeçtim. bahsedilen husus hakkında yaklaşık 2 saattir aralıksız bulabileceğim her şeyi okudum... sonuç yine kararsızlık.

    ana sebebi memur çocuğu olmaya bağlıyorum ama. *
  7. 32
    başkasında olsa bile ceremesini siz çekebilirsiniz. 'onu mu alsam bunu mu, o mu bu mu, bi de bu vardı işte, aa yok yok...'
    çıl dı rı yo rum.

    hayata farklı bir anlam yüklemekten kaynaklanıyor herhalde ya da konunun özünden, amaçtan uzaklaşmaktan da olabilir. hayat yeterince kaotik değilmiş gibi, bir de böyle zorlaştırıyorlar.
  8. 31
    nefret ettiğim şeylerden biri. bazı şeyler zordur tamamda en küçük şeyler için de kararsız kalan insanlar tanıyorum. beğenmezseniz başka zaman diğerini yaparsınız. geri dönelemeyecek bir şey değil ki bu.
  9. 30
    çağın büyük hastalıklarından biridir.
    ne istediğini bilememek kendinizi tam olarak tanıyamadığınızı gösterir.
  10. 29
    alacağım karar sadece beni etkiliyorsa çabuk kesin karar veririm ama başka birisini de etkileyen bir şeyse kararsız kalırım
  11. 28
    Çok kötü bişi
  12. 27
    kişinin kendini ve ne istediğini bilememe durumudur.
  13. 26
    en kötü kararlardan beter olandır.

    ben demiyorum Sıla diyor.
  14. 25
    hiç güzel yanını görmediğim, bir nevi dengesizlik olarak adlandırılabilecek bir mekanizma.
    yakamı bırak.
  15. 24
    benim başıma pek gelmezdi, şu sıra geldi. ne kötü bir şeymiş lan bu.

    sevdiğim hanımefendinin şehrine gitmeyi düşünüyorum. gel konuşalım demek. ayrılalı mı desem ne desem bilemiyorum 4 ay oldu. son konuşmanın üstünden 2 ay geçti. onun kafasında ilişki bitik durumda. sevgisi öyle değil ama öyle demişti. benim de öyle. gidip konuşarak belki yeniden bir şans alabilirim, alamazsam bile denemiş olurum diyorum. ki alamayacağım gibi. kararsızlığımız sebebiyse gidersem görüşmek istememe ihtimali. sonuçta zorla karşısına çıkamam. gelmezse de ne yaparım bilmiyorum, korkuyorum yani. dün akşam üstü gittim bilet almaya, bu sabah gelince alırım diye döndüm. sabah uyandım sekizde gitmek için, yemedi.

    yanlış yolda yürümek doğru yolda beklemekten iyidir diyerek içimi rahatlatmaya çalışıyorum da ya doğru yoldan gelecekse de bundan sonra gelmezse amirim?

    1,5 gündür yemek yiyemedim. koladan bile 2 bardak ancak içebildim. harbiden ne kötü bir şeymiş bu...
  16. 23
    mahvıma neden olan hede.
  17. 22
    çağın vebası. benim üçte birini tamamladığım ömrüm de yapmadığım belki de tek hata. ama toplumda ki çok kişiye sirayet etmiş bu habis veba sizde olmasa bile sizin de yaşamınızın kalitesini düşürmemesi imkansızdır.
  18. 21
    stefan zweig'in bir aforizması ile başlamak istiyorum. Düşünceler, dayanak ister. Gönül ilişkilerinde, düşüncelerin dayanağı hissettirilen olmadığı için kararsısız aslında. Hayaller ya da hisler olduğu için ya da kuruntular olduğu için kararsısız. Düşüncelerimizin dayanağı hisssettirilen değil, hayaller yaptığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Zaten düşüncenin dayanağı hissettirilen ise aşk acısı, hayaller ise hayal kırıklığı yaşıyoruz.
  19. 20
    Pençesine düştüğüm amansız hastalık.

    Şu kararsızlığım beni günden güne bitiriyor. En basit konularda bile ikilemde kalmaktan bıktım usandım artık.
    Ne istediğimi mi bilmiyorum nedir?
    Mesela bu akşam kuaföre gidip saçımı kulak hizasında kestiresim var. Fakat içimden gelen bir diğer ses "uzatsan süper olacak" diyor.
    Hem uzun saç istiyorum hem kısa saç...
  20. 19
    içinde bulunduğumdur.

    yani şimdi mesleğimle oyuncak gibi ufak tefek işler mi yapayıp, yoksa askeri yüksek proilli işler mi yapayım karar veremiyorum.

    oyuncak ya da saat tasarlarken bi hata yaparsan en fazla bi oyuncak kırılır ya da saat geri kalır.

    ama savunma sanayide bi hata yaparsan neler olabileceğini tahmin bile etmek istemiyorum.

    (bkz: yol ayrımları)
  21. 18
    Dünyanın en sinir bozucu duygusudur. gece uyutmaz, sabah huzur vermez.

    En kötü karar kararsızlıktan iyi olmakla birlikte, verilen kararın kararsızlığa yol açacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

    (bkz: çaresizlik )
  22. 17
    Seçicilikten kaynaklanabilir. Mükemmeliyetçi olmamdan mütevellit söylenenin aksine en kötü karArı kendisine yeğleyeyemiyorum.
    Ne olursa olsunculuk, oldu bittiye getirmek falan bana göre değil. Konu her neyse kendi perspektifimden değerlendirir içime sinen bir karar alana kadar nötr kalırım.

    Bazen alınan bu kararlar kötü sonuçlar doğurabilir hani bunun mükemmelliği nerde derseniz mükemmel olan alınan kararın tamamıyla size ait olması, sindirmiş olmanız. Hal böyle olunca Hezimetle sonuçlansa da o an benim için en uygun olanı buydu diyip kararınızın ve karar verene dek "kararsız" geçen sürecinizin ardında durabiliyorsunuz.

    Evet, gerekirse alacağım bir tel toka için de kararsızlığa düşebilirim.
  23. 16
    en kötü seçimi yapmaktan bile daha kötü durumdur. en azından seçersin iyi veya kötü sonuç alır kurtulursun ama kararsız kaldığın her gün her saat her dakika sana eziyettir.
  24. 15
    Yazı tura ile veya daha çoklu seçim söz konusu ise sürpriz yumurta kutularından faydalanarak kura sistemi ile çözülebilen bir şey. İlginçtir bir şey için yazı tura attığımda çıkan sonucu istemediğimi fark edip öteki seçeneğe de yönelebiliyorum. Yani ulan yazı turaya mı bırakayım işi demeyin. Karar vermeye yardımcı oluyor. Taşak geçtiğimi sanan varsa yazı tura atsın bakalım ne çıkacak?
  25. 14
    Horrible!
    Şu an iki fotoğraf arasında kaldım.
    Karar veremediğim için profil güncelleyemiyorum.

    Höfff.