kayıt

hafta sonu sokağa çıkma yasağı

  1. 1
    araba seslerinin durmadigi yasaktır. insanlar çalışıyor alışverişe gidiyor. yasak sadece 3 kişiye herhalde.
  2. 2
    Az önce arabayla turladim geldim. Boş sokaklarda güzel aktivite denemen lazim
  3. 3
    sabahtan beri cocuklar sokakta oynuyor, bu mu yasak dedikleri? benim 5 dakika markete kadar gitmem gerekti de tedirgin oldum, normalde sokakta olmamasI gereken 20 yas altI cirit atIyor anlamadIm cidden arkadas.
  4. 4
    Bitsin artık bu çileeeeeeee
    Çekmemem bile bileeeeee
    Sen ne söylersen söyle
    Bu hayat geçmez böyle.

    Gerisi çok uymuyor şarkının ama isyan bayrağını açtıran, yaşamaya küstüren bir şey oldu bu durum. Dışarda olan yine oluyor bilmiyorlar mı anlamadım amk.
  5. 5
    benim açımdan insanların kendi sağlıklarını koruma ve gözetme yetkisinin kendilerinden alınması hadisesidir. bu hususta devletleri destekliyorum, çünkü insanoğlunun zekası ne yazık ki bu hususu gözetmeye yeterli değil.

    öncelikle şunu söyleyelim ki sokağa çıkmak yasak falan değil, bu kelimenin tam anlamıyla kısıtlama! marketler 17:00'ye kadar açık! sokağa çıkma yasağı var da babalarının hayrına açmıyorlar dükkanı elbette? birileri illa ki oraya gidecek. bunu farkedip, "ulan dışarı çıkılabiliyor galiba," analizine varmamız lazım...

    eşofmanı çekip yürüyüş mesafesinde sağa sola gidince kimse bir şey demez. ancak arabayla gitmek için çalışma izni gerekli... bugüne kadar her cumartesi eksiksiz çevrildim. oturduğum semtin sapağından girince karşıma çıkan ekip, önünden geçen tüm araçları eksiksiz çeviriyor. yürümeye kimse bir şey demez ancak bu kapıyı zorlamak son derece yersiz, cezayı sokuştururlar.

    ekstra durumlar var.

    mesela iki-üç hafta evvel bir pazar günü eczaneye gitmek zorunda kaldım. nöbetçi eczane yürüme mesafesinde değil! otomobilimle gittim. burada bir parantez açalım. çalışma izni ev ve işyeri arasındaki mesafede geçerli... çalışma iznim var diye kafanıza göre götünüzü gezdiremiyorsunuz yani... çalışma iznim var, gideyim de şurada-burada takılayım derseniz ve çevrilir de nerede oturduğunuz hususunda ısrarcı bir polise rastlarsanız yine kayıyorlar. o nedenle eczacıyı aradım, durumu sordum. zira polise yalan da söylemek istemiyorum ki, zaten ev-işyeri arasında da değilim.

    - "siz gelin, polis çevirirse eczaneye gidiyorum dersiniz, buraya gelince zaten ilacı ve fişini veriyoruz, dönüşte sorun olmaz," dedi. hakikaten sorun olmaz mıydı, ilaç için bir doktor raporu ya da reçete falan ister miydi, bilmiyorum. risk aldım, gittim. arkalardan falan dolandım, kimseye rastlamadım.

    böyleyken böyle... mantık kullanmak lâzım... ortada yasak falan yok. bu kısıtlama olmasa, hastalıktan en çok korkan vatandaşın dahi sağda solda göt gezdirdiğine tanık oluruz. o nedenle, "sokağa çıkma kısıtlaması var, çıkacaksınız akşam beş'e kadar eviniz civarlarında sakin sakin yürüyün, havanızı alıp evinize geri dönün," deniyor ki olması gereken de şu kış zamanlarında böyle bir şey...
  6. 6
    odamın baktığı cam devasa bir parkın oraya bakıyor. en az 38839 kişi falan oluyor haftasonu orada. ne bu en yakın market o parktaki yürüyüş parkurunda mı?
  7. 7
    maskede veya sigara yasağında olduğu gibi bu yasak da gevşek işletiliyor arkadaşlar. memurların belli bir ceza kotası var. bu kotayı şehirlerin belli bölgelerinde topluyorlar. eğer bunlara hakim olursanız ceza yemeden istediğiniz gibi takılabilirsiniz. rahat olun.
  8. 8
    adı yasak ya ben 3 haftaya kadar cidden yasak sanıyordum çıkmak sonra arkadaşım dedi 17.00a kadar evin güzergahındaki markete gtmek serbest diye. valla market hafta içi nasılsa hafta sonuda öyleydi. pek etkili değil bence bilemiyorum..
  9. 9
    Ne yalan söyleyeyim girdiler bana baya bir abartı geldi.
    Ya kenar mahallede oturuyorsunuz ya da işkembe-i kübradan sallıyorsunuz. Hüsnüzan eyleyip ilk seçeneği düşüneceğim ben.
    Bizim mahalle Ankara’nın göbeklerinden biri sayılır. Ben de her haftasonu hastaneye giderim çalışmaya. Gencim bekarım güçlüyüm diye bana yazıyorlar hafta sonu nöbetlerini. Şaka şaka öyle denk geliyor. Neyse illa ki canım sıkılıyor ve gün içinde hastane ile ev arasında turluyorum. Yürüme mesafesi olduğundan fazla sıkıntı yok.
    hastanenin etrafında turlamama rağmen normalde olan kalabalığın 10’da biri bile yok etrafta. Eh ben de sıkıldım daraldım isyan etmekteyim isyan. Fakat mekanlar açılmadıkça hafta sonu yasağının kalkmasını istemem. Bu soğukta mekanların açılmasını da istemem. O yüzden 2 ay daha sıkacağım dişimi. Herkese de aynı tavsiyeyi salık veririm. 2 ay sonra gelin beraber sövelim.