kayıt

altın günü

  1. 1
    belirli bir kadın topluluğunun, belirli günlerde, belirli yemeklerle (kısır,mantı,börek vs.) toplanarak gerçekleştirdiği, evin erkek bireylerinin türlü bahanelerle (git arkadaşlarınla buluş vs.) evden uzaklaştırıldığı organizasyon.
  2. 2
    kadınların, artık evde kendi yaptıkları yiyeceklerle yapmak yerine, cafe*** türü yerleri kapatarak yaptıkları sosyal etkinlik.
  3. 3
    son dedikoduların alındığı,yemekteyiz tadında geçen bir toplu kadın etkinliğidir.

    (bkz: yanık çorap kokusu )
  4. 4
    1990'larda yolda yürüyen bir kadının altın günü'de gidip gitmediğini direkt anlayabilirdiniz. kıyafeti ve permalı saçlarıyla, orta boy topuklu ayakkabılarını yere takkıdı tukkudu vuran teyzenin elini tuttuğu çocuğun giydiği şortun altında, neredeyse dizlerine kadar çekilmiş beyaz çorapları ise ablamızın temizliğinin ve titizliğinin, hatta bunun altında yatan iyi ev kadını imajının göstergesidir.
  5. 5
    travma etkisi bırakan bi anneler, teyzeler etkinliği..
  6. 6
    altın piyasası buralarda dönüyordu. sonra zamanla azaldı. iğrenç dedikodulara ev sahipliği yapan bu organizasyonlar yemekteyiz tarzı programların kamerasız versiyonu gibiydi. ben ekmeğime bakardım o gün çıkan yemekler efsane olurdu. uslu uslu yer takı töreninden sonra anneciğimle birlikte olay yerini terk eylerdim.
  7. 7
    Annemle alışveriş yaptıktan sonra dinlenelim diye teyzesinin kızına oturmaya geldik. Sabah gün yapmışlar; ıslak kek, yufka ve katmer ile bakışarak ve ağzım kısır doluyken yazıyorum bu girdiyi.

    Bugün de göbüşümüz mutlu, biz de mutluyuz sözlük.
  8. 8
    türk hanımlarının birbiriyle kıyasıya yarıştığı, hamaratlıklarını gösterme çabasına girdiği , ekonomiği şahlandıran toplantı.
  9. 9
    her türk erkeği şu günün nimetlerinden faydlanmıştır. Hele ki ilk ergenlik dönemlerinde.
  10. 10
    altın günü denince kısır, kek , peynirli börek aklıma geliyor