kayıt

sözlük diye sirke gelmek

  1. 1
    bu kadar ucubeyi ve sirk maymununu bir arada görünce farkına vardığım durum.
    • bu sirki hemen terkidiyar edebilirsin.
  2. 2
    yine lunapark aynasından memnun olmayan bir müşteri daha. bu aynalı odalar insanları eğlendirmez demiştim. bence gereksiz.
  3. 3
    Aynı ortam da bulunan belirli bir sayıyla sınırlı, ip’leri belli olan insanların olduğu toplulukta yine belirli ip üzerinden hakaret ucube diyerek, fiziksel dış görünüşe hakaret edip alaya alma, sirk maymunu diyerek hayvana benzetme yoluyla aşalayıcı söylemde bulunmak hakarettir ve suçtur. Şöyle ki Hakaret suçu, küçük düşürücü, aşağılayıcı davranışlar, bir takım suçların oluşmasına sebebiyet vermekle birlikte, bunlardan bazıları bireyin şerefini ihlalini yaptırıma bağlarken, diğer bazıları anayasal organ, halkın bir kesimi gibi başka konuları yönelen fiilleri cezalandırırlar. Genel tahkir suçu olan hakaret suçu, TCK’nın ikinci kitabının, ikinci kısmının, “şerefe karşı suçlar’’ başlıklı sekizinci bölümünde 125 ila 131inci maddeler arasında düzenlenmiş ve TCK m.125’de, daha ağır cezayı gerektiren nitelikli unsur olarak yer almıştır.

    Basit hakaret suçunun cezası üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Maddedeki veya kelimesinden dolayı hakim hapis ve adli para cezası arasında tercih yapmak durumundadır. Her iki cezayı aynı anda veremez.

    O yüzden bence öyle maymun deyip geçeme koç. Sonra bir maymun bela olur başına uğraş dur. Yani görüyoruz alenen ayıp etmemek lazım. hem yakışıyor mu hiç?
    • maymun, goril ve diğer tüm memelilerin kullanımı hakaret değilmiş.

      #1920555
  4. 4
    "efendilik arayan redhouse'a gitsin" şeklinde yorum yapılabilecek başlık.
  5. 5
    her entelektüel grubun en az bir ibnesi vardır, grubumuzun bu ihtiyacını karşılayan bu arkadaşa minnettarım.
  6. 6
    küçük çocukken sirke giderdik, çok eğlenirdik çok çok. burası da eğlence ortamı, gerilmenin anlamı yok beybisi. doğru bir tespittir.
  7. 7
    (bkz: özür dilerim yılan dansı yaptığım için)
    (bkz: Çıngıraklı bir maymun gibiyim hokkabaz gibiyim hokkabaz)

    raistlin tarzında entrylere giremeyiş 101...
  8. 8
    (bkz: işte bunlar hep sen kendini evinde hisset diye)
  9. 9
    (bkz: terbiyesizlik yapma terbiyesiz adam)
    (bkz: çıkışlar sağ üst köşede bas çık)
  10. 10
    (bkz: hmps hmps yine mi kısır yaptın lan)
  11. 11
    sözlüğe girdiğimiz zaman yazılanları okuyup, eğlenip gülebiliyorsak bence amacına ulaşmış demektir benim için,isteyen sirk desin.

    ki hür irade sahibi olan insanlar memnun olmadıkları yerden veya bir şeyden vazgeçebilirler,zor olmasa aklını başına almış koca koca insanlar için dimi lan ?