kayıt

kavga ederken dikkat edilmesi gereken hususlar

  1. 1
    üst edit: ''en iyi tavsiye; kavga etmeyin'' imiş ahali, fahrettin koca'nın ''koronaya karşı elimizde güçlü bir koz var, yakalanmamak'' demesi gibi bir şey bu.
    *
    kavga kaçınılmazsa, dikkat edilmesi gereken hususlardır.
    sokakta, trafikte ya da bir dış mekanda olduğunuz için dikkate alınması gerekir. malum, memleket saygılı, empati yeteneğini kullanan, nezih ve aydın insanlarla kaynamıyor. kaynıyor diyen bir gün e-5'e çıksın. neyse.

    bütün olay ayaklarınızda ve üst gövdenizde bitiyor. karşıdaki ister yumruk atsın ister bıçak çeksin, üst gövdenizi reflektif bir şekilde hareket ettirdiğiniz sürece temel savunmayı yerine getirmiş olursunuz ki, o geri zekalı da balans erbabı olmadığı için muhtemelen bir yerde dengesini kaybedecek yahut düşecek. yeter ki hareketsiz kalmayın. bu da an olur hayatınızı kurtarır...ringde bile kroşe çıkarırken düşen ne boksörler var, profesyonel düzeyde hem de.

    şöyle bir rakibiniz olmayacak, sizin de zaten böyle bir kafa hareketleri temelli savunma yapmanıza gerek olmayacak. bu videoyu üst gövde ve kafanın hareket halinde olmasıyla nasıl bir savunma yapacağınızı görmeniz için bırakıyorum:

    www.youtube.com/...

    tehlike anında vücudun gireceği savaş moduna* uyum sağlayın, nefesinizi dinleyin. deriiin bir nefes alın.
    asla pasif olamazsınız. ne saldırırken ne savunma yaparken sürekli hareket halinde olmak zorundasınız. olur ya, acımaya başlarsanız diye söylüyorum, acımayın, acınacak hale getirirler.

    haricen, zaten kaçsın kaçabilen, kimse mermiye kafa atsın demiyoruz, atmıyor da zaten.
    kavga etmekten korkan erkek
  2. 2
    fiziki kavgaysa yan durun. hedef küçülür.. çenenizi ve kasıklarınızı da koruyun.. nasipte varsaaa...
  3. 3
    Kardeş okudum gaza geldim mahallede parkta 3 kişiye laf attım kavga çıktı. Amk gard aldım video izledim derin nefes üst takım her dediğini yaptım oç ları gözlümüğü çıkarıp tokatlaya tokatlaya dinlene dinlene dövdüler.. =(
  4. 4
    iki salona giden hoca oluyor mk. verilecek en iyi tavsiye ; kavga etmeyin.
  5. 5
    şahsen "olmadığım yerde dayak yemem" düsturuyla hareket ederim. umarım bu düsturu gerçekleştiremeyecek bir konumda kalmam. kalırsam da karşımdakine şimdiden geçmiş olsun. (bkz: hoaydaa)
  6. 6
    kimseye acımayın, kimseden de yemeyin. benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın mottosu'nu sahiplenin. çünkü insan en vahşi hayvandır, atılgan, saldırgan olun. boşu boşuna vücudunuzu geliştirmeyin, vaktinizi öldürmeyin, dövüş sporları bilmem ne, beslenme, şu bu, taktik maktik, hocalar öğretmenler salonlar gibi boktan yerlere ve kişilere para vermeyin. kimse battalgazi filminde değil, ortadoğunun ortasında ve 2021 arefesindeyiz. bi metale kurban olabilir o kabarttığınız sixpack. o yüzden silahlanın.
  7. 7
    (bkz: silahlı kavgaya bıçak getirmemek)

    evet yıllar bana bunu öğretti. ışın kılıcı getirebilirsiniz ama.