kayıt

aşı karşıtları

  1. 1
    bir tane aklı başında olanı görmedim. bilimsel tek bir geçerli veri sunduklarını görmedim. onu geçtim "aşı otizme neden oluyor" gibi saçmalıklar da cabası. bir düz dünyacılar bir bunlar. içerik ve yan etki üstünden saçmalıyorlar. hormonlu gıdaları, fast foodları, paketli gıdaları yerken sıkıntı yok bunların vücuda alınması zararsız ama aşı zararlı. ilginç bir kafa yapısı tabi. canan karatay da gebelik şekeri ölçülürken kullanılan şeker bazlı şurubun bebeğe zararlı olduğunu iddia edip yaptırmamaları gerektiğini savunuyordu. gebelik şekeri denen meret hem anne hem bebek için öldürücüdür. bu gebeler şerbet ve kola tüketmiyorlarmış gibi ölümcül bir durumu engellemk için yapılan testin zararlı olduğunu söylemek art niyettir. bu aşı karşıtlarının da aynı şekilde art niyetli olduğuna inanıyorum. çünkü bir insanın bu denli salak olmasını kabul edemiyorum.
  2. 2
    içlerinden biri değilim. bence de malın önde gidenleri. ama bulunan her aşıya da bir avuç tuzla koşmam. hele ki tr serverında yaşıyorsam devletin bana verdiği her şeyde ekstra temkinli olurum. önce kuzey avrupa ülkelerine bakar, onların adımlarına göre hareket etmeyi isterim. bana göre yeterince gözlem yapılamamış aşıyı gönül rahatlığı ile vurduran da gerizekalıdır.

    covid aşısı geldiğinde sağlık çalışanlarının vurdurması zorunlu tutulacak mı bilmeyen beeblebrox söyledi. mümkünse vurdurmak istemiyor.
    • adamsan vurdurursun.
    • devletten önce birkaç kişiye sözüm var. ondan sonra bakarız.
  3. 3
    Dün birine rastlayınca tüm bilimsel verilerimi organize ederek konuşmaya başlayacağım anda sokularak 'ben iğneden korkuyorum' dedi.

    Trajikomik bir andı. Yaygın fake benzetmelerden olan sinek ısırığı örneğini verdim ben de.
  4. 4
    Aşı olanların sonbaharda öleceğine dair ellerinde sayfalarca bilimsel makale bulunan kitledir.
    Paylaşırlarsa yer yerinden oynar diye susuyorlarmış.
  5. 5
    benimdir.
    fazla yaşamak gibi bir gayem yok, ne kadar erken ölürsem o kadar iyidir diyerekten aşı olmayacağım efendim. sıradaki cahil, köylü, ortadoğulu, pesimist arkadaşlarima başarılar diliyorum.
    • bari maske tak
    • takıyorum cnm
  6. 6
    aşı karşıtı değilim, isteyen aşısını olsun bana ne mq. rabbim insanlığı şu eğitimli cahillerin sağduyusuna mahkum etmesin inşallah.

    www.youtube.com/...
  7. 7
    covid asisi karsitlarI ve komple her asiya karsi olanlar diye ikiye ayrIlmasI gerek. zira bu aralar covid asisi yaptirmam diyenler hemen asi karsiti olarak yaftalanmakta. bir insan her asiyi olmus olabilir ama covid asisi olmak istemeyebilir. neticede yeni ve aceleye getirilmis bir asi, insanlarIn aklInda supheler olabilir.

    tum asilara karsi olanlar genelde karataycIdIr. yok icinde agIr metaller var da bilmem ne de diye soylenir durur. rastladIgInIz anda kafanIzda kendisini mute'layabilirsiniz.
  8. 8
    mal falan deniyor. enteresan. ancak türkiye'de yaşamayanlar mal diyebilirler aşı karşıtlarına.

    2020 mart ayı başında "tüm dünyada virüs var baaaak bizde yooook ehehehe" deniliyordu. alınan tedbirlerin inanılmaz olduğunu bu yüzden bize virüs mirüs gelmeyeceğini söylüyorlardı. henüz türkiye'de resmi olarak açıklanan vaka yoktu. o günlerde yeni havalimanına gitmiştim. tabloyu gördüm, inanmadım söylediklerine. haklı çıktım.
    ilk günden beri verdikleri hasta/ölüm rakamlarına inanmadım. itiraf etmeye başlamaları -üstü kapalı şekilde- aylar sürdü.
    ptt ile maske dağıtacaklarını söylediler, inanmadım. dağıtamadılar.
    çalışanların, esnafın virüsten kesinlikle etkilenmeyeceğini hatta türkiye'nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını hatta ve hatta virüsün bir fırsat olduğunu söylediler. inanmadım. hal ortada.
    aşının en geç kış başlamadan geleceğini söylediler. yıl bitmeden önemli sayıda aşı yapılacağını söylediler. haziran 2021'de ciddi sayıda aşı ancak yapılmaya başlandı. inanmadığımı söylememe gerek var mı?

    aga bu adamlar bir şey söylüyorsa beş kere düşüneceksin. ben inanmıyorum kardeşim. ben bu adamların getirdiği aşıya da inanmıyorum. varsın mal olayım, cahil olayım, yobaz olayım. buyrun olun aşılarınızı.
  9. 9
    anlamakta güçlük çektiğim güruh covid 19 ölümcül sonuçlar doğurabilen bir virüs ve en etkili çözümü corona aşısı.

    ya aşı'nın önemini anlamanız için illahaki corona olmanız mı veya bir yakınınızın mı yakalanması lazım.

    covid 19 aşısını komple oldum kafam rahat yakınlarıma virüs bulaştırma riskim oldukça az en azından istemeden de olsa kimsenin ölümüne yol açmam.
  10. 10
    kati suretle iletişim kurulmaması gereken, toplumun her kesiminden dışlanması elzem olan, cahil, aptal ve insanlık düşmanı zararlı organizmalardır. çevrenizde böyle biri varsa hiçbir fikrini dikkate almayın, onun iyiliğine karar vermeyin, yardımcı olmayın. böylelikle dünya daha iyi 1 yer olur.
  11. 11
    Karşı oldukları aşılar olmasaydı çözümü basit bir hastalıktan 29 yaşında geberecek kimselerdir.
  12. 12
    aşı olmadım. bir mucize gerçekleşmezse olmayı düşünmüyorum.
    aşıları tam bi kitle var nerdeyse her gün aşı olmayanlara sövüyorlar. "avm'ye almayın bunları" falan diyorlardı, şimdi vites yükseltmişler. bir insanın o an aklına ilk gelenin avm olması çok tuhaf değil mi lan? kaliteyi gözler önüne seriyor adeta. yarın sabah serpme kahvaltı yapmak için de 35 km yol gideceğine yemin edebilirim.

    aşıyla ilgili cevap verilmemiş, verilemeyen ve asla verilemeyecek o kadar çok soru var ki. daha önce yazmıştım ama şimdi aramaya üşendim. iletişim kurmayacakları düşünerek yumruğumu ısırarak ağlamam bitince belki arayabilirim. tey allahım ya.
    • gerçekten bu aşıyla ilgili cevap verilememiş sorular neler? çok ciddi merak ediyorum. bu tıp dünyasının bilim dünyasının haberi olmayan cevap verilememiş sorular neler?
  13. 13
    şu en az dört yıl üniversite okumuş, eğitimli cahil cühela kesim de bunlara saydırıyor mu cidden ağlayasım geliyor. yumruk yemiş gibi oluyorum.
  14. 14
    bilimi görmezden gelerek aşı yaptırmayan ve aşı olanları denek olarak tanımlayan grup. belki de haklılardır bilemiyorum ama tek bildiğim; sizlerde aşı olmayanlar grubundaki deneklersiniz. son duyduğum beyin yakan teorileri de şu; aşı yaptırmak istemeyenleri devlet, yeni yetiştirilmiş sivrisineklerle aşılatmaya çalışıyormuş.. arkadaşlar ruh hastası mısınız amk götünüzden element uyduruyosunuz? ulan hadi buna inanıyorsunuz da bizim bunu devlet olarak başarabileceğimize nasıl inandınız? bir sivrisineği ikna etmek kolay mı aQ?