kayıt

çin aşısının zorunlu olma ihtimali

  1. 1
    Pek de sanmadığım ihtimaldir ama sürprizlerle dolu hayatımızda ne olacağını bilemiyorum.

    Açıkçası zorunlu olmadığı sürece aşı yaptırma konusunda büyük tereddüde sahip biri olduğumdan çekimser kalacağımı düşünüyorum.

    Hastalık ortaya çıkalı henüz 1 yıl olmuşken bir aşının uzun vadede nelere neden olabileceğini bilemediğimden tedirginim. Hastalık geçirmediğim için belki aşı konusunda daha yaptırmama yönlü düşüncelerim olabilir.
  2. 2
    yoktur. olursa zaten buyuk konusmayayIm ama terk ederim bu ulkeyi.
  3. 3
    Reisimiz kullansın ilk, o önden ama saygıda kusur etmeyeyim. Duruma göre bakarım noluyor, bir şeyler oluyor mu falan ben de kullanırım.
  4. 4
    vardır. eski normale dönüş için ne derlerse tıpış tıpış onu yapacağız, sıkıyosa bişi deyin. aşı karşıtlığı yapmanın, aşılar ile alakalı insanları korkutacak söylemlerin fikir özgürlüğü yerine suç kapsamına alınması yönünde çok ciddi tartışmalar yürütülüyor, sen olmam de bakiyim nihayetinde oluo musun olmuo musun :d
  5. 5
    Sağlıkçılar için zorunlu tutulacağını düşünüyorum, aşı konusunda bir güvensizliğim yok, teknoloji de çok gelişti bilim de, bahsettiğimiz virüs ise yeni bir şey değil yıllardır bilinen bir virüs ve çalışmalar bundan önce zaten başlamıştı, bilim insanları böyle bir salgını zaten bekliyorlardı sanıldığı kadar ayak üstü yapılmadı bu aşı. Tabi 3.faza geçildikten sonra yan etkileri olur mu olursa kendini ne kadar sürede gösterir bilinmez. Ama bilime güvenmek zorundayız.
  6. 6
    biz aşıyı doğal yollarla aldığımızdan. xd
    her şeyin doğalı. al sana doğal. :(
  7. 7
    gördüğüm kadarıyla bağzı insanlara aşıdan çok beyin lazım geliyor.
    (bkz: beden dokunulmazlığı)
  8. 8
    İsterse zorunlu olsun yaptırmayacağız. Sike sike atlatacağız