kayıt

Mini etek giymiş kızla benim kültürüm aynı olur mu

  1. 1
    Oyuncu öykü Çelik'in kurduğu cümle.

    twitter.com/...

    Bu cümleyle ATV ve TRT dizilerinde yan karakter olmayı hak etti.
  2. 2
    Kim olduğunu bilmediğim ünlü beyanı. Muhtemelen parası bitti hem feklam yapıyor hem de iş başvurusu. Kendisini googleladıgımda diriliş ertuğrulda oynadığını, diz üstü elbise ve bikinili pozları olduğunu gördüm. Tabii normal şartlar altında bunlar 1ini yargılamada önemsizdir. Ancak bu durum hiç sekmez.

    Eleştirdikleri şeyi kendileri yapıp daha sonra topluma yaranmak için -ki bizim topluma yaranmak yapılacak en büyük salaklıktır- böyle aptalca açıklamalarını duyarız. Seni de kültürünü de... Sevmiyoruz.

    (bkz: kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa bilin ki en namussuzu o'dur)
  3. 3
    google öykü çelik yazınca karşıma bikinili fotoğrafları, mayolu fotoğrafları çıkan biri mi söylemiş? Tabi isteyen istediğini giysin hiç umrumda değil ama senin yaptığın bir şeyi başkası yapınca eleştirme bari. Hatta yapmıyorsan da eleştirmeye hakkın yok.
  4. 4
    Ayrıştırıcı zihniyetin kültürü etek boyuyla ölçtüğü bir döneme denk gelmek de varmış. Bir bitmediler!
  5. 5
    moruk öykü'yle aynı ortamda bulunmuş biri olarak söylüyorum, tam bi yarak kafalıdır.

    ben de iyice jaho oldum amına kodumun yerinde
    • Sen o ortamdayken öykü Nasıl orayı terketmedi :)
    • laf mı söyledin sen şimdi?
    • ben olsam çoktan terketmiştim orayı çünkü.
    • Tamam aslan
  6. 6
    Millet nasıl ilgi çekeceğini şaşırdı artık. Ülkenin durumunu iyi görmüyorum.
  7. 7
    kafa güzelken atılan tweetler literatürüne aday adaylık başvurusu için atılmış bir tweet muhtemelen... başarısız olmuş tabii...
  8. 8
    Öykü karayel'in Katıldığı youtube programında çok önceden nişantaşı'nda bir mekanda bir kadınla ettiği kavgayı anlatırken kurduğu cümle.

    Aslında videodan bu kısmı alınca ortaya çok farklı anlamlar çıkıyor.
    Anlatmaya çalıştığı şey şuydu; ben trabzon'da diz altı etek giyip saçımı sıkıca örüyordum lise zamanlarında. O zamanki kültürüm buydu ve böyle büyüdüm.
    Mekandaki kızla kavga etme sebebine de yaşadığı bu baskıcı kültürü neden olarak gösterdi vs.

    Sanki ben asla mini etek giymem, asla dekolte giymem, asla bikini giymem demiş gibi lanse ediliyor ama sadece 'karadeniz'de bu kültürle büyüdüm, kızın bana yaptığı da ters geldi' demeye çalışıyor.

    Neyse böyle de bir anısıdır. açıklamasından yalnızca bir cümle alınıp diğer kısımları gündeme getirilmediği için yazmak istedim. yoksa avukatı değilim* nasıl biridir onu da bilmem.
  9. 9
    Olamaz tabi. ailesi tarafından “sen ne yapacağını, nasıl davranacağını bilirsin” güveni aşılanmış kadınla, başkaları tarafından zaten nasıl bir hayat yaşayacağı belirlenmiş, “senin yerine biz karar veririz, böyle böyle yapıp şöyle davranıp böyle yapacaksın” baskısıyla büyüyen kadının ne kültürü, ne hayata bakışı ne karakteri bir olamaz. Bu tarz kadınların bir kaçış yolu olarak öncelikle üniversiteyi görüp aileden uzaklaştığında kendilerine göre marjinal olanlara görece ne kadar fantastik hayatlar yaşadığına yakından şahit oldum. Marmaris gibi bir yerde büyüyüp erken yaşlarda özgürce sosyal hayatı, sosyal çevreyi görmüş birisi olarak ben yadırgadım “anam anam neler yapıyorlar” dedim. Aynı şekilde istanbul’da vs parklara, sahillere gittiğinizde o mini etek dahi giymeyen genç kadınların yediği haltlara şahit olabilirsiniz. Çok üzücü ama maalesef fırsat eşitsizliği hayatımızın her yerinde. Talihsiz bir açıklama olarak görüyorum, zira kendisi şimdilerde çok övündüğü kimliğinden tamamen sıyrılmış marjinal gördüklerine tur bindirmiş vaziyette.

    (bkz: Yasak olanın her zaman daha tatlı olması)
  10. 10
    5 sene sonra da aysun kayacı misali, kız haklıymış dersek, vallahi türkiye simülasyonunun gerçekliğini kanıtlarız.
    • her zaman haklıydı... Aysun kayacı bu ülkenin aydınlık yüzlerinden biridir. Tamamen bir life style idol...

      #1352044
  11. 11
    giyimlerin siyasal ideolojiyi sembolleştirdiğini düşünen bir toplumda gayet söylenilebilir bir söz. şahsen mini etek giyen biri başı kapalı bir kadına sığ düşünceli diyebildiği bir toplumda . yada kıyafete göre hürmet gösterilen bir toplumdan kıyafete ve dış görünüşe göre yargılamaların bitmesini beklemek ahmaklıktır. bu tür yargılamaların arasında bir taraf tutmakta tamamen ahmaktır. taraf olan bertaraf olur.
  12. 12
    haklı bir beyan, şimdi şu adamlaadamla benim oyum bir mi allasen?