kayıt

21-22-23 kasım sokağa çıkma yasağı

  1. 1
    21 Kasım Cumartesi saat 20.00'den başlayıp 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar,
    22 Kasım saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar getirilen kısıtlamadır.

    Bkz
  2. 2
    Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri için koronavirüs kısıtlamaları başladı.
    • Ben yarın olacağım vallahi sonra matilda gibi oluyorum kendim yapınca xd.
  3. 3
    ben sırf geceleri dışarda doğru düzgün kimse olmuyor diye arkadaşlarımla dışarı çıkıyordum amk. gündüz zaten vaktim olmuyor. bir skim anlamadım bu işten. hiçbir şeyimiz tam değil çok tuhaf.
  4. 4
    yasak demeye bin şahit ister yasağı. o saatlerde memleketin %80'i evinde masterchef izliyor zaten.
  5. 5
    koronavirüs olduğum dönemde yığınlarca sağlık görevlisi ve doktor, sayfalar dolusu anket sorusu sormuşlardı bana. hastanede yatarken ayrı, evde yatarken ayrı. milyon kere de izah ettim, "hasta olmadan 1,5 ay evvelinden itibaren ev izolasyonuna başlamıştık, kendi kendimize karantina uyguluyorduk, dışarıya adımımızı dahi atmıyorduk," diye. demek ki anlatamamışız. bu afacanlar hastalığı yanlış yerde aramaya devam ediyorlar. akıl kalmadı kimsede yemin ederim.
  6. 6
    Sanırım bu şekilde akşam ziyaretlerini de kısıtlamayı hedeflediler. Yasakları belirlerken kimsenin aklına bu millet gerekirse cuma ya da cumartesi akşamından gider akrabasında yatıya kalır diye gelmedi mi acaba? Bir de gece vardiyasında çalışanlar ne olacak? Onlar çalışmaya devam edecek mi?
  7. 7
    bazı şehirlerimizde ister istemez erkenden başlayan yasak !!?
  8. 8
    Çoğunluğun cuma gününden başladığını sandığı yasak.

    Bizim ik da cts mesai başlangıcını 12:00 yaparak zekasını gösterdi. Cts çalışmak yetmiyormuş gibi öğlen gidip akşam geri gelmeye başladık. Mesaiye kalsak yasağa takılıyoruz bu arada sus uyanmadılar daha müdürlerden biri 3000 ödeyince değiştirecekler. Bizi kim siker amk? Şirkette covid çıkıyor testi kendi paramızla yaptırıyoruz.
  9. 9
    Tam bir yasak sayılmaz. Çünkü 10 ile 20 arası serbest.

    3 aylık full time çalışma zamanım sayılmaz ise bu yaz tatil de yaptım, dışarıda yemek de yedim. Tabiri caiz ise fıldır fıldır gezdim hala geziyorum. Kapalı, havalandırması olmayan, iğne atsan yere düşmez yerlere girmedim. Açık hava konserleri, sosyal mesafeli tiyatro ve gösterilere gittim.

    Açıkçası sağlık çalışanıyım ve dışarıda gezerek virüsü kapacağımı düşünmüyorum. Şöyle olur, gerzek bir arkadaşım virüsü taşıyordur aynı bardak su içeriz o zaman kaparım. Ama bu süreçte insanlarla sıfır temas diyebilirim. *

    Yoğun bakımda cerrahi maske ile baktığım 4 hasta covid 19 oldu, habersiz baktık, hasta olan kişi sayısı bu hastalardan, 2. Ikisi de kisisel hijyen ve maske olayına dikkat etmiyorlar.

    Virüs nasıl ve nereden bulaşıyor bi fikrim yok. Artık saldım diyebilirim. Kısmet bu işler. Düğün dernek olaylarının arttırdığına eminim sadece. Ama 2 3 kişinin restaurantta yemek yiyerek korona olduğunu ne gördüm ne duydum. Zaten öyle olsa ben olurdum şimdiye kadar.

    Böyle kısmi yasaklarla önüne geçilmez, zaten şu an geçilecek durumu da kalmadi. Hastalarin yüzde 90i evde tedavi olmasina rağmen hastaneler yetersiz kalıyor. Her yere yoğun bakim unitesi açılmaya başlandı. Tamamen kimse kimse ile tas etmeden 2 hafta bi yasak yapılsa temizlenir. Gibime geliyor. Bilemem tabi, ben çok bilirkişi degilim. Az bilirkişiyim.

    Neyse by ya. Psikodrama ödevi için covid sürecinin bireysel ve mesleki etkisini yazcam daha. Burada gelmiş boş yapıyorum.
    • bir sağlık çalışanı olarak müthiş bir yaklaşım olmuş gerçekten. 2 hafta herkesi eve tık kimse dısarı cıkmasın temas da olmaz virüs temizlenir. 1 yıldır insanlar boşuna ölüyor. kimse bunu neden düşünemedi bilmiyorum.

      aşı içinde boşuna uğraş veriliyor. gidin de tabipler odasında yerinizi hazırlasınlar.
    • Tmm
  10. 10
    22 kasım yasağının başladığı an,

    aman uyaralım milleti.
  11. 11
    üç saat üç dakika sonra hükmü kalmayacak başlık.