kayıt

pfizer biontech covid-19 aşısı

  1. 1
    %90 oranında basarili olunduğu söylenen aşıdır.
  2. 2
    yüzde 90 oranında başarılı olduğu söylentisi yüzde 100 oranında yalan olan aşıdır.

    senelerdir piyasada bulunan grip aşısının bile koruyuculuğu yüzde 30-50 arasında değişirken, kaldı ki o da bir evvelki senenin aşısıyken, insanlar aşı olmalarına rağmen aynı sezon içerisinde gribe yakalanabiliyorken kim/hangi emareler ışığında şu hastalığa yüzde 90 oranında aşı üretti, hayret doğrusu...

    covid-19 artık tıpkı nezle veya grip gibi hayatımızın içinde yer alacak gibi görünüyor. bence aşı faslından ziyade hastalık sonrası tedavi sürecine hazırlanılması daha faydalı olacaktır. bağışıklığı güçlendirme metodları üzerine çalışmalıyız ve hayatımızı bu metodlar üzerine yeniden inşa etmeliyiz. belli ki mevcut kırılgan bünyelerimiz gelecek çağların yaşam koşullarına uyum sağlama adına yeterli değil.

    covid-19'u mevcut çağa uyumlu hale getirmekten ziyade insanoğlunu mevcut şartlar itibariyle gayet zorlu geçeceği belli olan gelecek çağlara hazırlamaya başlamak daha sağlıklı olur.
    • bu girdi neden bu kadar eksilenmiş amk hayret doğrusu.
    • spor yapan insan kitabında atilla erdemli şöyle diyor:
      ''darwin görüşü uyarınca, insanın ortaya çıkışında doğal ayıklanma, güçsüzlerin ayıklanmasıdır. doğada iklime bağlı değişimlere varlık yapısında gerekli değişimleri gerçekleştirerek uyum sağlayabilen, dolayısıyla direnebilen güçlüler yaşama hakkına sahiptiler. bedeni bakımdan insanın böyle bir değişime doğal bakımdan uyması olanaksızdır. insan bedeni, doğadaki diğer canlılar arasında en zayıfıdır.

      ''öyleyse, insan varlığını ya da yaşamasını nasıl sürdürebilemiştir? günümüzde antropolojik veriler insanın bedensel evrimine koşut bir kültürel evrimi de gerçekleştirdiği ve bedence geçirdiği değişiklikle yitirdiğini kültürle tamamladığı yolundadır. bedensel özellikleri bakımından insan eğer kültür desteği bulunmasaydı yaşayamazdı. insan bedeni doğadan ve doğal olmasına karşın ''insana özgü yaşamaya'' uygun yapıdadır. ayrı değişle, insan doğadandır, fakat doğa ile uyumsuzdur.* diğer bütün canlılarda görülmeyen bu özelliği nedeniyle insan bedeni özel bir 'yaşama ortamını gereksinir. bu doğal olmayan, yapılıp yaratılmış ortam dünyada insanla birlikte ortaya çıkan ve kültür denilen alandır.. kültür insanın doğada bulunan her şeye kendi yaşaması uyarınca biçim vermesi ya da doğayı insanlaştırma'sıdır.''
  3. 3
    Başarılı olduğu söyleniyor ama ben inanmıyorum. Çünkü sürekli olarak bu konuda insanların ümitleriyle oynandı. Bişeyi beceremediler.
  4. 4
    bu ecnebi şerefsizlere kanmayın halkımız, öğretmenler günü yaklaşıyor, ercüment ovalı hoçamızdan haber bekleyin. az kaldı...
  5. 5
    İlk dozu oldum fakat çipim sorunlu çıktı kanımdaki çomarlık oranı hala çok yüksek..
    • Aşı pasaportu olmadan kafanı dışarı çıkartamayınca çip işler
    • Olduk işte alman aşımızı sorun yok
    • Alman değil o türk. Alman olsa yerinde duramazdın heil hitler
  6. 6
    Meslek önceliği sebebiyle ilk dozunu olduğum, ikinci dozu için de randevumu oluşturduğum alman aşısı. İlk dozunda kolda müthiş bir ağrı dışında bir yan etki görmedim.
  7. 7
    kovid geçirdiğimden ötürü sırasını beklediğim aşı. 3 sene daha olamam gibi...
  8. 8
    İlk dozunu olduğum aşı yan etkisi vs olmadı, ikinci doz için aldığımız aşı randevuları ise ilerleyen bir tarihe ertelenecekmiş. Ertelenen randevular ise kişilere sms ile bildirilecekmiş.Ulan zaten zar zor geldi aşı sırasi. Bari 2.dozu olaydım.
    • Aldim bebekim. Sistemde de asi olacagim tarih guncellenmis :(
    • Sağ ol bebekim.
  9. 9
    erteleme mesajını az evvel aldığım aşı.

    2. Doz aşılarımız Libya’da. Harika.
    • sisteme sabah 08.30'da baktığımda eski randevu saatimin ve günümün geri geldiğini gördüm. Siz de bakın isterseniz.
    • Siz söyleyince baktım, randevu aktif evet. Bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler.
  10. 10
    Bugün saat 14.10'da ilk dozunu yaptırdığım alman aşısı. 30 yaşındayım ve kamu görevlisi olduğum için öncelikli gruptayım. Bundan dolayı sıra bana da geldi.

    Aşıyı yaptırırken hiç hissetmedim. En ufak bir acı, sızlama veya yanma olmadı. Hatta yapıldı mı acaba diye eşimin gözüne baktım. Aşıdan sonra her ihtimale karşı 15 dakika hastanede beklememiz tavsiye edildi. Bekledik. Saat 20.12 itibariyle bir yan etki veya olumsuz durum yaşanmadı. Sadece aşı yapılan kolu havaya kaldırırken sanki 5 kiloluk dambıl kaldırıyormuşcasına hafif bir baskı ve ağrı var. Sabaha geçer sanırım.

    Edit: aşının üzerinden 11 saat geçti. Kol ağrısı dışında hiçbir yan etki yok.

    Edit 2: aşının üzerinden 25 saat geçti. Kolum hala hafif ağrıyor. Başka bir yan etki yok.

    Edit 3: aşının üzerinden 45 saat geçti. Kol ağrısı bitti. En ufak bir yan etki şimdiye kadar oluşmadı.
  11. 11
    26 yaşını bitirecek olan serbest meslek mensubu şahsıma uğramamış olan aşı. ha uğrasa olur muydum? olurdum herhalde bilmiyorum. keşke şu illet bitse de aşı olmaya gerek kalmasa.
  12. 12
    Anne ve babama birinci dozu yapıldı. İlk iki gün kol ağrısı ve babamda hafif baş dönmesi hariç bir yan etki yaşamadılar. ikinci dozu ise iki gün sonra yapılacak. Ancak ikinci dozunu olan bir arkadaşım iki gündür yan etkilerden dolayı hastanede yatıyor. Etkililiği ve yan etkisi sinovac'a göre yüksek deniyor ama bakalım göreceğiz.
  13. 13
    #1961924 işbu girdiden 4 gün sonra sıranın geldiği aşı. zaten bok gibi yaşıyoruz. bir şey olacaksa aşıdan olsun amk.
  14. 14
    Bugün ilk doz aşımı yaptırdım. Hiçbir şey hissetmedim fakat birkaç saat sonra kolda ağrı yapmaya başladı.

    (bkz: Bilim için vurdurmak)
  15. 15
    şimdi asi olcam bakalım mıknatısa dönecek miyim
  16. 16
    Ateş, kolda ağrı, eklem ağrısı, yorgunluk yapabilecek aşı korkmayın normal yani.
    • Cine5'i çekiyor musun? Çipin hayırlı olsun
  17. 17
    şuan bir sıkıntım yok ve ağrım da yok sinovac olmayalım yanlışlıkla
  18. 18
    olmayacağım aşıdır. anamız babamız oldu, yeter :d
  19. 19
    sanırım geçen salı ya da çarşamba olduğum aşı. herkes için aynı mı bilmiyorum ama aşıdan bir yarım saat sonra olduğum bölgede hafif uyuşma oldu ardından 2 gün kadar da kolumu oynatırken böyle ufak bir sızı oluştu sonra da geçti.
  20. 20
    yapılan son araştırmalara göre covidin 4 mutasyonuna karşı şu anki en etkili aşılardan biri. bu sebeple iki kez sinovak aşı olanların Bir kez de biontech olması yönünde bir kamuoyu talebi mevcut.
  21. 21
    İkinci gün kol ağrısı yaşamama neden olan aşı. Sebebi de sola yatıyor olmam.. Sağa yatınca sol koluma yer bulamadım bi türlü fln.

    3.gün acısız uyandım. oldu da bitti maşallah..

    Aşı sonrası şakır şakır almanca konuşmakla birlikte makul seviyede beatbox yapabilirsiniz..
  22. 22
    birçok kişide özellikle Ateş yapan aşıdır. o kadarcık kusur olur.
  23. 23
    aşşşşşşı gibi aşıdır. hocam bir keresinde eğer bir ilaç yan etki yapmıyorsa hiç etkisi yoktur demişti. bu durum aşı için de geçerli.
  24. 24
    corona virüsüne karşı üretilen alaman mrna aşısıdır.

    şahsen 2 dozuda oldum 2 dozda da hiçbir yan etki görmedim ne iğneyi hissettim ne iğne izi yada sosyal medyada görülen yan etkenleri yaşadım 0 yani olmamış gibi.
  25. 25
    Birincisinde hicbirsey hissetmediğim ikincisinde feleğimin sastigi asidir. İnsanın heryeri ağrır mı? Üstüne ateş de bedava.