kayıt

30 Ekim 2020 İzmir depremi

  1. 1
    Seferihisar merkezli, saat 14:51'de afad'a göre 6,6 büyüklüğünde gerçekleşen deprem.
    edit: kandili rasathanesi 6,8 diyor, Almanlar 6,9.
  2. 2
    merkez üssü sisam adası olarak geçiyor: twitter.com/...

    ayrıca izmir'de yıkılan binalar var: twitter.com/...
    twitter.com/...
    twitter.com/...
  3. 3
    hastag takibiyle baya video fotoğraf düşmeye başladı

    twitter.com/...
  4. 4
    4,8 ve 4,1 şiddetinde artçılar gelmiş, canlı yayında her yer toz duman.
  5. 5
    ayvalık'ta çok fena hissettiğim depremdir. yarım dakika kadar sürdü. bu kadar şiddetli ve uzun süren bir deprem yaşamamıştım. umarım can ya da mal kaybı yoktur... allah beterinden korusun...
  6. 6
    Umarım can kaybına yol açmamıştır dediğim, İstanbul'da da hissedilen deprem. aklımdan geçen onca olumsuz şey var ki! Şu an dışarıda yoğun bir yağmur ve fırtına mevcut. Olası büyük bir depremde ne yapacaktık böyle bir durumda?
  7. 7
    Televizyonda ciddi yıkım görüntüleri dönüyor.
  8. 8
    umarım can kaybı olmaz. şiddeti büyük çünkü. bu tarz havalarda hep düşünürüm bi deprem olsa ne yapabiliriz diye. doğa ile mücadele edemez insan oğlu.

    not: lütfen telefonla konuşma aciliyetiniz yoksa konuşmayın bir süre. ege bölgesinde olan insanların iyiliği için. internet üzerinde konuşmaya çalışın.
  9. 9
    Tekirdağ'daki arkadaşımla telefonda konuşuyorduk deprem oluyor dedi. Meğer izmir' de olmuş. Halamla konuştum fena salladı dedi ancak Bornova'daki arkadaşlarıma ulaşamadım. Umarım kimsede bir şey yoktur.
  10. 10
    Rezerv:6.9 30 sn sürmüş.baya yıkılan binalar var.
    Arkadaşlarimi aradım,feci salladı dediler.cok binada çatlaklar oluşmuş.
  11. 11
    teyzemdeydim ben, yerde oturuyordum ustelik. ve hic duymadIm. bahce katInda oturan komsusu arIyor deprem oldu diye, biz yok canIm falan diyoruz... neyse sonra durumu anladIk tabii.

    telefonlar kilitlenmis gercekten cok zor iletisim kuruluyor.

    gecmis olsun insallah tekrarI olmaz.
  12. 12
    istanbul'da hissedildiği söylenen ancak benim hissetmediğim depremdir.

    hepimize geçmişler olsun.
  13. 13
    29 Ekim Cumhuriyet ve üstüne deprem merkezinin de İzmir olması üzerine muhafazakar taifeden akıllara zarar bir köşe yazısı beklemekteyim. Gevur izmir ve 29 Ekim cumhuriyet iyi bir kombin olacaktır.

    İşin mizahı bir yana hepinize geçmiş olsun. Bu depremler ne ilk ne sonludur. Depreme göre yaşamayı ve yaşatmayı düstur edinmezsek her seferinde daha çok şaşıracağız, daha çok kayba uğrayacağız Seçtiğimiz yöneticileri de bu düsturdan bihaber seçtiğimiz sürece de başımız ağrımaya devam edecektir.
  14. 14
    Ankara’dan hissedilen deprem. Allah yardımcısı olsun tüm insanlarımızın.
    • neresinden hissettiniz?
    • Ulus sakindi sanki
    • Çankaya’dan.. keçiörenden de hissedenler vardı.. zaten bünyem mi müsait bilmiyorum 4 şiddetinden deprem bile olsa kimse hissetmiyor benim algılar fazla açık galiba
  15. 15
    depremden etkilenen bütün türkiye ve yunanistan halklarına geçmiş olsun. üstesinden geleceklerdir.
  16. 16
    Geçmiş olsun arkadaşlar, ankaradan hissetmediğim depremdir
  17. 17
    Geçmiş olsun dileklerimi sunmaya geldim. Umarım iyisinizdir...
  18. 18
    Ankara’da ruhumuzun duymadiğı depremdir. Babamın atmasıyla öğrendim hemen İzmir’de en çok sevdiğim insanı aradım sesindeki korkuyu tarif etmem imkansız. İyiki burada değildin diyordu sadece. Geçen senelerde olan altı şiddetinde bir deprem gibi düşündüm en başta klasik sallamış geçmiştir sallarken de korkutmuştur diye kendimi rahatlatıyordum ki binaların yıkıldığı görüntüleri gelmeye başladı. Eve gittiğimde nasıl bir manzara ile karşılaşacağım merak ediyorum. Ne zaman rahat huzurlu uykular uyumaya başlarım bilmiyorum. Bu gece nasıl geçecek onu da hiç bilmiyorum.

    Umarım enkaz altında kalanlara hemen ulaşılır.

    Allah beterinden korusun. Çok korkunç çok üzücü gerçekten.
  19. 19
    İki arkadaşıma ulaştım ikisi de şoktaydı. Yanımdan iki tane ceset çıkardılar dedi. Umarım çok daha büyük kayıplar yaşanmaz :(
  20. 20
    ALLAH YARDIMCISI OLSUN İZMİR'İN.. GERÇEKTEN FELAKETLERİN BENCE EN SİNSİSİ DEPREM. İZMİR BUNU YAŞADI. UMARIM İYİSİNİZDİR VE SEVDİKLERİNİZ İYİDİR.
  21. 21
    Şu ana kadar yaşadığım en büyük depremdi. Fark ettim ki deprem eğitimi iyi oturtulmuş bende. Direkt dolap, yatak ve komidin kombinasyonunu kullanıp güzel bi yere çöktüm. Küçük depremlerde neyse de böyle bir depremde panik yapmadığımı görmek sevindirdi.
  22. 22
    Sokakta yakalandığım deprem, caddede depremde ne yapılır ne edilir bilemedim. Japonya'da falan böyle git gel yapan yayalar ve araçlar gibi oldu desek yeridir. Hem yerden yukarıya doğru kaldıran hem de sağdan sola doğru iktiren bir depremdi. Sanırım hayatımda yaşadığım en büyük depremdi.
    İlk etapta şoka girmiş insanlar oluştu, ardından önüne geçilemez bir yoğun trafik ve sonradan öğrendiğimiz yıkılan yerler ve göçük altında kalan insanlar.
    Umarım daha da can kaybı oluşmadan insanlar kurtulur.
    • Geçmiş olsun hocam
    • Sana da geçmiş olsun durumunuz nasıl
    • İyiyiz çok şükür sizde nasıl durumlar var mı yapılacak bir şey?
    • Bizim bölgede bir sıkıntı yok sağ olasın, gelmiş geçmiş olsun tekrardan, dikkatli olmakta fayda var. Sağlıcakla kalasın.
    • Hocam gecmis olsun
  23. 23
    Görüntüleri izlerken beynimden vurulmuşa döndüm. Çok geçmiş olsun. Tekrar yaşanmasin.
  24. 24
    Yıkılan evlerin o enkaz halleri bir ev nasıl böyle yıkılabilir diye sorguluyorum. Kolon molon hiçbir şey kalmamış. Hiç mi vicdanınız sızlamadı o evleri yaparken?
    • En acısı da her depremde ayni şeyleri yaşamamız.. cok yazik cok...
  25. 25
    ev sağlam ama raflardan düşen eşyalar yüzünden neredeyse niyazi oluyordum.

    hayatımda hiçbir şeyden bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. allahtan pinpirikli biriyim de deprem çantasını falan önceden hazırlamıştım, kapıp çıktım. binanın hasarsız olmasına güvenip döndüm de hâlâ yusuf yusuf modundayım. avize sallansa tribe giriyorum.
    • o psikolojiyi biliyorum... düdük edinin lütfen bir tane ve boynunuza asın, gece uyurken ne olur ne olmaz...