kayıt

30 Ekim 2020 İzmir depremi

  1. 26
    Fena sallandık ve uzundu, enkaz altında kalan tanıdıklar. Gelen videolar derken gün baya kötü geçti. Önümüzdeki günler önemli. Umarım daha fazla can kaybı olmaz.
  2. 27
    İzmir’deki yazarlarımız nasıl iyiler mi? acaba diye sorma gereği hissettiğim deprem. İzmir’de yaşayan yazarlarımız için yapabileceğimiz bir şey varsa her türlü yardıma hazırım. Tv’den izlemek bile çok zor ciğerim parçalanıyor izlerken..
  3. 28
    Canım şehrim. İzmirli yazar arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum.
  4. 29
    Öncelikle İzmir'de olan tüm arkadaşlara geçmiş olsun, umarım sizin ve ailelerinizin sağlığı yerindedir. Aşırı üzgünüm, tüm dualarım İzmir'le.
    Tekirdağ'da hissettik ailemle, ev resmen ayaklarımızın altından kayar gibi oldu o kadar şiddetliydi ki, oraları düşünemiyorum... inanılmaz üzgünüm.
  5. 30
    sallanan arabalar yaratmıştır. twitter.com/...
  6. 31
    Afad'ın yaptığı son açıklamaya göre 25 kişinin hayatını kaybettiği, 743'ü izmir'den olmak üzere 804 yaralının bulunduğu acı olay.
    Yıkılan 17 binadan 9'undaki arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış.
    Temennimiz enkaz altındaki kişilerin de sağ sağlim kurtarılması.
  7. 32
    deprem öldürmedi, ihmaller ve umursamazlıklar öldürdü yine. yıkılan binaların bir kısmı önceden hasarlı, kalanları ise zemini sağlam olmayan yerlere yapılmış ve deprem yönetmeliklerine uyulmadan, malzemeden çalınarak yapılan binalarmış. ayrıca foça'da bazı hasarlı binaları kontrollü şekilde yıkmışlar. bunun haricinde onlarca-yüzlerce yapı orta-ağır hasarlı deniyor. hadi artçılarla bir şey olmaz ama ikinci bir sert darbede buralar da yıkılabilir. izmir ve çevresinde oturanlara naçizane tavsiyem, bina kolonlarını kontrol etmeleri ya da ettirmeleri. patlak kolonlu bir binada oturuluyorsa kesinlikle boşaltılmalı.
  8. 33
    gelen haberlerin her birinin insanı daha da derinden üzüp endişelendirdiği deprem.

    herkese çok geçmiş olsun, dilerim bu günleri hızla ve kolaylıkla atlatırız, dualarımız izmir'le.
  9. 34
    Gece boyu gözümü kırpamadım, birçoğumuz çaresizce öyle bekledik gelecek haberleri. Çok zor herkes için. Hâlâ altın saatlerdeyiz, umuyorum ki haberler güzel gelir.
  10. 35
    Bostanlıda evde temizlik yaparken yakalandığım deprem. İnanılmaz sallandık evdeki duvardaki süsler yerlere düştü, mutfak tezgahındaki meyveler yuvarlandı.. O an aklınıza hayat üçgeni falan gelmiyor çok kötü, çok korkutucuydu.. geçmiş olsun herkese
  11. 36
    yatakta sırtımı yaslamış, bacaklarımı uzatmış oturuyordum. dizimde bilgisayar google amcaya bir şeyler soruyordum ki telefonuma baktığımda 7 cevapsız arama gördüm. beni 1 kişi bile aramaz. ölsem bile aramazlar yani. hepsi de farklı kişi olduğu için yerin dibine girecektim. wp ye bakayım dedim. oraya da mesaj gelmez bana. dolup taşmış. ''ne oluyo lan ne bu tantana'' dedim. deprem oldu falan filan. nası ya dedim. sonra bi durdum. ''sanki az önce hissettim galiba'' dedim. çünkü psikolojik olarak bazen deprem oluyormuş gibi hissettiğim için umursamamıştım. harbiden deprem olmuş demek ki diye düşündüm. bu arada istanbul'dayım ben. buradakiler bile korkmuşlar. deprem'in izmir'de olduğunu öğrenince arayanlara geri döndüm. seslerindeki titremeyi, korkuyu anlatamam.. daha önce bu büyüklükteki depremi yaşadığım için çok fazla büyütmedim. sosyal medyadaki görüntüleri görünce beynimden vurulmuşa döndüm.. inşallah daha büyüğü yaşanmaz. hepimize geçmiş olsun..
  12. 37
    Dün buraya geçmiş olsun yazdıktan sonra çocukluğunu bildiğim ikizlerin Bayraklı'da ki enkazda olduğunu öğrendim.
    Uzun süredir görmediğim çocukların son hallerini Twitter'dan göreceğimi düşünmezdim açıkçası.
    İnsan kendi yaşayınca korkuyormus da tanıdığı bir kimse yaşadığında kahroluyormuş...

    Dualarım sizinle.

    Edit: kaybettik.
  13. 38
    #sondakika afad: "sakom’dan alınan bilgilere göre 79 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. yaralanan 962 vatandaşımızdan 743’ü taburcu edilmiş olup, 219 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. izmir’de halen 8 binada arama kurtarma çalışması yürütülmektedir." sabah itibariyle 65 saat sonra 3 yaşındaki elif çıktı. hala umut var.
  14. 39
    yine siyasetin boka battığını gördüğümüz deprem. depremin olduğu şehrin belediye başkanı basın açıklaması yapıyor fakat sadece 2 kanal var: halk tv ve tele 1 tv. gerçekten bu olay inanılmaz bir iğrençlik. sırf muhalefet partisinde olduğu için şu yapılan muameleye bakın.

    irfan değirmenci gerçekten olayı çok güzel özetliyor: "ona sorulacak sorunuz da mı yoktu?"

    bu ülkede birlik beraberlikten bahseden siyasal islam siktirsin gitsin. bu zamanlarda siyaset olmaz.

    twitter.com/...
  15. 40
    AFAD Başkanı Güllüoğlu, 6.6 büyüklüğünde depremin yaşandığı İzmir'de arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

    Deprem büyüklüğünü veriyorlar hala. Böyle bir kurumu bile siyasete bulaştırın sonuç Kızılay gibi olsun.
  16. 41
    bütün izmir'e, izmir'lilere ve memlekete geçmiş olsun. ölenlere allahtan rahmet, kalanlarına sabır diliyorum.
    yaralılara da acil şifalar.
    kaç gündür takip ediyorum, fakat hiç yazasım da gelmiyordu.
    sonradan enkazdan çıkarılan insanlar, çocuklar olunca mutlu olduk, sevindik gerçekten de.
    bu hissiyatı çok iyi bilirim ve 1999 gölcük depremine ayakta yakalanışımı ve bitişini hatırlayıp durdum, hep kafamda döndü durdu.
    fakat üzerine kafa yormamız gereken, bakın cidden insan olarak kafa yormamız gereken o kadar çok şey var ki. hani birisi "say ulan it" dese yemin ediyorum liste dolar taşar.

    onun için tek diyeceğim şey istisnaları hariç allah bu ülke insanını islah etsin.
    siyasetinden, sosyal medya zavallılarına, siyasetin götüne kör gözüyle yalaka olanlara, menfaati icabı insanı insan yerine koymayanlara, para için insanı yok sayanlara, daha çok para için tüyü bitmemiş bebelerin kanına girenlere, garibanın hakkını gasp edenlere, hayvanı, doğayı sevmeyenlere ve en önemlisi bu güzelim toprakların insanlarını şu kadar acı yaşanırken halen daha ayrıştırıp kutuplar yaratarak yayın yapan aşağılık medya organlarına ve bunları görerek ülkenin düze çıkacağını zannedenlere, ahlaksızlığa prim tanıyıp normalleştirenlere hakkımı helal etmiyorum arkadaş.
    bu kadar.
    not: tekrar geçmiş olsun güzel izmir ve güzel ülkem.
    inşallah yarınlar genç insanların kapkaranlık zorluklarla geçireceği yıllara gebe değildir. inşallah.
    tek temennim bu.