kayıt

içkiden rahatsız oluyorum

  1. 1
    Nihat Hatipoğlu cümlesi.

    www.google.com/...

    Hırsızlık çalma çırpma yolsuzluk adam kayırma rahatsız etmez zaten.
  2. 2
    Keşke aynı rahatsızlığı zamanında yapılan kaçak otel kıyağında da gösterseydi.

    www.google.com/...
  3. 3
    İfade özgürlüğü kavramının nereye kadar gideceği hep tartışılan bir konu olmuştur. Buna burada değinmeyeceğim. Bu rahatsız olma meselesinin kaynağına inmeye çalışacağım.

    Nihat Hatipoğlu'nun refleksi zaten günümüz dünyasında kendisine mutaassıp, muhafazakar, dindar diyen kesimin, Kur-an'ı baz alarak içkiyi hedef göstermesi bugün olduğu gibi yarın da devam edecek bir mevzudur.
    Kur-an'ın da Maide 5/90'da işaret ettiği gibi: "Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz."
    91'de: "Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?"

    İçki: somut bir şeytanlaştırma unsurudur. Bugün hiçbir muhafakazar "Yalan söylenen bir ortama girmem" demezken "İçki içilen bir ortama girmem" demeyi daha kolay bulmaktadır. Çünkü günah olarak içkinin tespiti ve görünürlüğü diğerlerine nazaran daha ortadadır. Her dinin kapsayıcı ve çoğalmacı geleneği olduğundan, bütün iman hayatını bu ayetleri okuyarak, dinleyerek geçiren birinin de içki içene, ortamına, onaylayana karşı durması da olağandır. Hatta dinin öğütleyici tavrı dolayısıyla da " Yapma etme! Günah! Yasak edildi! Tövbe et! Ortamına girme!" demesi eşyanın tabiatı gereği olması gereken bir durumdur.
    • Uluorta açık giyinen, öpüşen gördü mü rahatsız olmaları da bu yüzden. Açlıktan ölecek, birileri hakkını gaspetmiş belli, ama sıkıntı yok. Çünkü içki ve zina ile yeterince mücadele etti. Öbür dünyada kral. İyi sistem. Bir de kast sistemiyle dalga geçeriz.

      Ekleme: sen buna ayrı başlık yaz aga.
  4. 4
    Nihat Hatipoğlu’nun yaşantısı ile tutarlı cümle.
    Adam “yok kardeşim hiç rahatsız değilim. Devamke!” Dese bu sefer de “bu nasıl İslamiyet bu nasıl Müslümanlık Ehuehuehuehue.” Diye taşak geçmeyecekmiydik, tabiki de geçecektik hatta en önde ben giderdim herhalde.
    Ayrıca “ondan rahatsız oluyorsun da bundan neden olmuyorsun.” Demek de yapılıp yapılabilecek en sığ yorum. Ben en son ilkokul 3’te o faulse bu da faul diyerek bu sığlığı göstermiştim. Sonrasında böyle düşünmenin saçma olduğuna kanaat getirip bıraktım.
    Bizim gibi objektiflerden uzak İnsanlar çok bayılıyor böyle haberlere çıkan insanların açıklamalarına sallamaya. Halbuki kendisi de çıksa daha 3. Cümleden falso verecek haberi yok.
    Neyse efendim, tutarlı açıklamadır. Carlsberg biramı Nihat hocama kaldırıp “oyna devam.” Diyorum.