kayıt

cinsiyetini 18 yaşına gelince öğreneceğiz

  1. 1
    emily ratajkowski'nin doğacak çocuğu ile kurduğu cümle.

    Kendi tercihini kendi bilir demeye çalışıyor. Abartma ablacım bir değişiklik olursa o söyler kabul edersin. Adeti gelirse cinsiyetin belli değil ben sana ped alamam mi diyeceksin?

    www.google.com/...
    • bi de kızar şimdi bu neden adet oldun daha cinsiyetine karar verecek yaşa gelmedin diye. oğluna da terlik atar bu rüyalandı diye lröclsözkeögösöz.
  2. 2
    zekasız bir sjw olduğumu nasıl belli edebilirim diye düşünürken bu cümle aklına gelmiş.
  3. 3
    Çocuk hünsa doğarsa gerçekten 18 yaşına gelince öğrenme durumları olabilir.
  4. 4
    (bkz: Bu bana biraz abartılı geldi)

    Tamam cinsiyet eşitliği, yönelime saygı falan da salaklaşmanın lüzumu yok.
  5. 5
    kukusu varmIs ya da pipisi varmIs seklinde soyluyolar bunu genelde fakat ilk kez boyle denildigini duyuyorum. bence tuhaf.
    • anlatamazsın işte. :( ne biçim akımlar çıktı.
  6. 6
    türkçeye çevirince garip durduğu doğru. ancak eğer ingilizce ifade etmişse kullandığı kelime önem taşıyor. biyolojik cinsiyet anlamında kullanılan sex sözcüğünü kullamışsa garip çünkü penisi varsa erkek, vajinası varsa kadın. zor değil. gender sözcüğünü kullanmışsa o kadar garipsenecek bir durum yok.

    gender sözcüğü toplumsal cinsiyet şeklinde çevrilebiliyor. yani biyolojik cinsiyetten bağımsız olarak kişinin kendini toplumda hangi cinsiyetle var etmesi veya hangi cinsiyete özgü davranması. Ailenin çocuğun gender tercihine karışmak istememesi normal. yani aslında bu açıklama, gender kastedilmişse, çocuğuma mavi de pembe de giydireceğim minvalinde bir açıklama arasında pek fark görememekteyim.