kayıt

user test

  1. 1
    kullanıcı deneyimi odaklı süreç. ekiplerinin başında yazılım veya tasarımda çok da guru olmayan insanları görebilirsiniz. son dönemlerde ülkemizde psikoloji bölümünde yl yapan bilişimcilerin sebeplerinden biri de bu nane. coder ve tasarımcı kullanıcıya yönelik düşünemeyebiliyor. idiot user'a da hitap edebilmek gerekiyor. aynı ekranın bir mühendise de bir ev hanımına da bir boomer'a da hizmet etmesini sadece ui değil ux aşamaları da sağlıyor. getir, migros sanal market gibi uygulamaların karantina dönemiyle kullanıcı kitlesinin değişmesi ve buna yönelik ux hamleleri yapması buna örnek.

    user test süreçlerini gözlemlemek karın ağrıtıyor. özellikle eğitim süreciniz taskları hazır alıp veya kendiniz taskları hazırlayıp geliştirme üzerine gerçekleştiyse. neyse ki kullanıcıdan dönütleri başka birimler alıyor. onların esneyerek ekranda ilk beş saniye ne ile etkileşim kurduklarını 10 dakika hatırlamaya çalışmalarını başka alanlardaki insanlar gözlemliyor.

    görsel tasarım, dil bilimci, psikoloji, endüstriyel tasarım ve geliştiricilerin ortak çalışmasıyla şekillenir. sağlıklı bir çalışma alanı olmayınca x saatlik işin birimler arasında habire döndürülerek 10x saatte tamamlanmasına yol açabilir. userspots, jotform ülkemizde direkt bu alana yönelik çalışma yapan şirketler.