kayıt

İslam uluslararası terörizmdir

  1. 16
    Sene olmuş 2020 diyerek başlamak istemiyorum ama gerçekten de sene olmuş 2020, hala bir dinin arkasına sığınıp insanların boğazını kesen, allahuekber diyerek insanları silahla öldüren barbar insanlar var.

    Kendi dinine mensup insanları da aynı şekilde öldürdükleri için islam uluslararası terörizmdir desek haksız sayılmayız.

    Gerçek islam bu da değilse hangisi o zaman?
    İnsan gibi medeni bir şekilde yaşayan bir müslüman ülke gösterin.
  2. 15
    zamana uyum sağlayamayan her düşünce, din, öğreti marjinalleşir. karikatürize bir hâle gelir. islam'ın olayı da tam olarak bu.

    hristiyanlığın ehlileşmesi de kolay olmadı. bugün papa evrimi kabul ediyorsa, "eşcinseller de evlenebilir ehehe" diyebiliyorsa bunu papazların kafasını koçbaşı yapıp kapı açan fransız ihtilalcilerine borçluyuz. hristiyanlık kendini revize edebildi, modern yaşama uyum sağlayan, hiç değilse engel oluşturmayan bir form alabildi.

    islam öyle değil. dünyanın her yerinde geri kalmışlıkla, terörizmle, ortaçağ kalıntısı düşünce ve sistemlerle özdeşleşmiş bir din. batının islam dünyasını sömürgeleştirmiş olması da bahane değil, körfez ülkelerindeki maddi zenginlik malum ama onlar da zengin bedeviler olmaktan öteye gidemiyorlar. islam denilince insanların aklına ışid falan geliyorsa bu "emperyalizm"in değil, bizzat islam'ın sorunu.

    sonuç olarak, doğru söylemiş. islam'ı 21.yüzyılda başka bir şeyle özdeşleştirmek mümkün değil. ışid dünyanın her yerinde bomba patlatırken ortaçağ'daki karmatileri çıkarıp "aha islam bu" diyemiyoruz.
  3. 14
    aynen katıldığım cümledir. her zaman söylüyorum: ılımlı müslüman yoktur taviz vermeyi tercih eden müslüman vardır. taviz vermeyenler de böyle insan öldürüyor işte.

    sizin dinde belli şeylerden taviz vermeniz dinin aslında ne olduğunu değiştirmiyor.
  4. 13
    aynı şu şekil bir kavganın içindeyiz.

    twitter.com/...
  5. 12
    "dinler uluslararası terörizmdir, islam da bunların başını çekmektedir." şeklinde düzeltilmesi gereken macron beyanıdır.

    müslümanı da aynı bok hristiyanı da, el ele anasını siktiniz insanlığın.
  6. 11
    burada sıkıntı müslümanların ışid gibi örgütlerle aralarına yeterince net bir mesafe koyamamaları. birçok müslümanın radikal dinci örgütlerle işi olmaz fakat dışarıdan bakan bir göz bunu böyle görmez, çünkü müslümanların kendi içinden sert bir tepki yok. bakın ışid yıllar boyunca yüzlerce katliam yaptı, siz hiç herhangi bir müslüman ülkede milyonların toplanıp ışid'e lanet olsun dediğini gördünüz mü? aksine katliamlara bıyık altından gülen, utangaçca veya sessizce onaylayan kitleler ön plana çıktı (konya'daki stadyum olayı halen belleklerde). hatta şimdi bile açın twitterı bakın, kafası kesilen öğretmenin bunu hak ettiğini söyleyen yüzlerce tweet bulabilirsiniz. kısacası, islam dünyası peygambere hakaret edildiğinde gösterdiği tepkiyi aynı şiddette katliamlara karşı da göstermelidir.
  7. 10
    "islam dışında hiçbir dinin adı terörle yan yana anılmıyor" olması terör eylemini gerçekleştiren teröristin İslam harici bir dine mensup olduğunda terörist olarak değil de medyaya psikolojik sorunları olan biri olarak lanse edildiği için olabilir mi acaba? Ya da ezilen taraf kendileri olmadıkça üç maymunu oynuyor olmaları da bir etken olabilir mi? Budist rahiplerin uyguladığı zulüm, katliam terör değil midir? Kiliseden camiye dönüştürüldüğü için yeni Zelanda'da katliam yapan brenton Tarrant sonrası Hristiyanlık terör dini ilan edildi mi? Örnekler çoğaltılabilir. Konu Önyargısız bir şekilde ele alınacaksa önce bu soruların cevabı verilmeli.
  8. 9
    Terörle yan yana anılan İslam'dan başka bir din olmayabilir ancak bunun sebebi dinlerin kuralları ve sınırları değil, dünyadaki algıları batının yönetmesidir. Zira bakıldığında ABD'de, Afrika'da ve dünyanın diğer bölgelerinde Hristiyanlığın öğütlerine uygun davrandığını söyleyen veya bir Hristiyan devlet kurmak isteyen ve yaptıkları eylemler bakımından ışid'den çok farkı olmayan terör örgütleri bulunmakta. Yahudi devletten bahsetmiyorum zaten. Neden isimlerini bilmiyoruz ve Hristiyanlıkla terörü bağdaştırmıyoruz? Çünkü böyle bir algı oluşturulmaya çalışılmıyor. Çalışılsa bile dünyaya hitap edecek kadar yeterli medya kanalı bulunamıyor.

    Sonuç olarak olay dinlerin terörle bağdaşması değil. Budizm gibi hümanist gibi görünen dinin bile şiddet odaklı uygulayıcıları bulunmakta. Yani olay dinin yorumlanmasında, insanda bitiyor. Sonuç olarak bu ifadeye alkış tutmayı doğru bulmuyorum. Yaratılmaya çalışılan algıya kanmaktan başka bir şey değil.

    Not: bunu söylemek zorunda kalmak hoş değil ancak bazı şekilciler yanlış değerlendirmesin diye söylüyorum: dinlere inanmıyorum ve sevdiğim / yakın olduğum bir din yok.
  9. 8
    bunu söyleyen kişinin de, bunu mizah sosu ile fermente edip destekleyen kişinin de, coğrafi olarak islamın doğduğu topraklara ve coğrafya ile direkt bağlantılı ekonomik ve kültürel yaşantıya vakıf, tarih-iktisat-siyaset bilimi-sosyoloji ve nisbeten psikoloji bilen bu 5'inden en az 1'inde yüksek lisans yapmış, rüştünü -hadi dert yüksek lisans da olmasın- ispatlamış ve ortaya koymuş biri olmasını isterim. isterim ki ciddiye alabileyim. ciddi bir konu çünkü.

    çünkü bunun aynısını yahut tersini taksici kardeşim de, bakkaldaki kilolu amca da söylüyor. bir fark olması lazım ki söze de, söyleyene de itibar edebileyim, değil mi? hani bir lafa bakarım bi adama bakarım. derinliği olmayan, basit neden sonuç ilişkileri ile bir dini, bir ülkeyi yahut ya da bir x'i öteki ilan etmek, spot ışığı altına alıp hedef tahtasına oturtmak, aşırı amatörce.

    yoksa klavye başında bir gün yazar, bir gün astronom, mimar, mühendis, mucit, matematikçi, anatomist, müzisyen, heykeltıraş, psikolog, yazılımcı, düşünür ve sanat tarihçisi olmayı ben de bilirim.
  10. 7
    Referansınız 11 Eylül sonrası amerikan kaynakları ise islâm dini dışında hiçbir dinin terörizmle yan yana anılmadığı gibi talihsiz bir açıklamada bulunabilirsiniz. Bilinen tüm temayüllerinin rahatlıkla tekfir edeceği bir Müslüman olarak söylüyorum bunu. Fransa ki bu konuda orrroospu çocuğunun önde gidenidir. Halkına değil devletine.
  11. 6
    Dinlerin siyasi tarihine baktığımız zaman, İslam siyasisi en üst noktasında iken Avrupa Hristiyan coğrafyası patatesi şeytan yiyeceği kurtları da şeytanın yansıması sanıyordu. Örnekler arttırılabilir.

    O zaman bir çok bilim teknik ve felsefi konuya İslam coğrafyası yön veriyordu.

    Günümüzde bu durum tam tersi. Hıristiyanlar yaptıklarının ne kadar saçma ve yıpratıcı olduğunu 1600 yıl sonra, otuz yıl savaşları ile anlayabildi.

    İslam coğrafyası ise kafasını kaldırabilmiş değil.

    Anasını siktiminin macronu haklı mı kesinlikle değil. Kendisi almanyadan rol çalmaya çalışan ve yalnız kalmak istemeyen fransayı oynuyor. 19.yy'da da böyleydiler. Fransayı yutamazsınız ama genelde kimse siklemez. Şekilcidirler.

    İslam coğrafyası terörizmin bizzat din kaynaklı örneği. Kendisi değil.
  12. 5
    Fransa'nın dini nedir? Cezayir de yaptığı soykırım..
    ABD'nin dini nedir? kızılderilileri yokettikleri ve Japonya'ya attığı atom bombaları..İngiltere'nin dini nedir? Çin'in dini nedir?önce bir kendi dinlerini söylesinler sonra sıra İslam'a gelsin ki, asla gelemez.
    • 4
      Gerçek islam bu değilcileri üzmüş açıklama.*
      macron+1.
    • 3
      sadece bu sözlükte değil, bünyesinde bulunduğum tüm sözlüklerde toplasan dört ya da beş kez eksi oy kullanmışımdır, bir tanesini de bu başlığın ilk entrisine kullandım.

      tanım: açık bir ayrımcılık ve çok ağır bir kışkırtma içeren ifadedir.
      • İfade benim değil yalnız macron söylemiş xd.
      • - "macron'un terör saldırılarının nedenini aktarırken kurduğu cümle," şeklinde bıraksan elbette macron söylemiş olurdu. ancak diğer cümlenle zannediyorum ki onaylamışsın. yani kimin ne diyeceğine karışmak asla benim işim değil fakat teröre en büyük desteği silah tüccarı süper devletlerin yaptığı bu çağda terörizmi büsbütün islam dini ile ilişkillendirmek açık bir kışkırtmadan başka bir şeyi ifade edemez. bizlerin görevi bu algı operasyonlarına boyun eğmeyecek kadar farkındalığa sahip olmaktır.
      • Yok eksi hak edilir ona demiyorum ben sadece ifade için diyorum kimin diye. Geri kalanı benim yorumum.
    • 2
      haklı söz. hayatında kuran okumamış, tarihten ve gündemden bihaber, islamı bilmeyen pembe götlü müslimlerin canını sıkmıştır.
    • 1
      Macron'un terör saldırılarının nedenini aktarırken kurduğu cümle.

      Gerçek İslam bu degilciler IŞİD'e kizabilir ancak İslam dışında hiçbir dinin adı terörle yan yana anilmiyor.
      • adamı şakirtler seri eksilemiş xd
      • Yazilmayani yazıyoruz tepki çekmesi normal xd.