kayıt

Acının baldan tatlı olması

  1. 1
    Zihin sayesindedir. Olimpik sporcular yahut askeri bir meslek(ölüm kalım üzerine bina edilmiş bir meslek ya da) icra eden kişiler bunu içselleştirmiştir. Kolay yol yok, tek yol soğuk, sert disiplin. ki bu da acı demektir.

    Antrenmanda alın terinin gözleri kapatması, önünü bile görememek demektir, yorgunluktan dişlerin gıcırdaması demektir. Bundan zevk almayan, buna "baldan tatlıdır" mentalitesiyle yaklaşamayan insan o antrenmanı da çıkaramaz o sınavı, savaşı da kazanamaz. Haftaya anteman onsuz yapılır, ya da o mesleği uzun süre icra edemez.
  2. 2
    asla ve asla kabul edemediğim olay. yapamıyorum da. akademik/iş hayatında bu olayı benimsemiş ve yaşantısına işlemiş olanlar insanlar gerçekten çok başarılı oluyor.

    acılarından, yaşadığı zorluklardan güç alarak düştükleri gibi kalkan insanlar meslek farkı gözetmeksizin dış dünyada çok göz önündeler. ödül sisteminden çok ceza sistemiyle motive oluyorlar ve acı çekmeyi kötü bir gelişme olarak değil itici bir güç olarak görüyorlar.

    hırs, motivasyon, tutku bu aşamalardan geçiyor olmalı. umarım. bir gün.
  3. 3
    Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir diyen Tayyip Erdoğan'ın sözünü tam bir teslimiyet içerisinde hayatlarına nakış eden insanların acıdan aldığı haz.