kayıt

26 ekim 2020 yukatel denizlispor beşiktaş maçı

  1. 1
    süper lig 2020-2021 sezonu 6. hafta maçı.

    maçın başlama saati 20.00.
  2. 2
    uzun zamandır bahsetmek istediğim bir mevzu var. bazı oyuncular vardır ki bir takım maçlarda bireysel performanslarını olağanüstü seviyelere çekerler. gelgelelim bu çoğu zaman dünya futbolunda hiç bir karşılığı olmayan bir performanstır. bu performansı sürdürebilir kılan (tek tük) oyuncuların da meslek yaşantısına yurtdışında devam ettiğini gözlemleriz.

    bu bağlamda gençlerbirliği maçında josef de souza'nın gösterdiği performansı ele almak istiyorum. fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra neler yaşadı, bilemiyorum. ancak türkiye'ye dönüşü sonrası çıktığı ilk maç olan gençlerbirliği maçında fenerbahçe'de mehmet topal'la yanyana izlediğim josef de souza'yı değil de, manchester united'a transferinden hemen evvel juventus'ta oynayan paul pogba'yı izlediğime emin gibiyim. bu performansını sürdürebilir kılması halinde merkez orta sahada atiba hutchinson'ı bile gereksiz kılacağını bildirmek isterim.

    topu ceza sahasında gol ayaklarıyla buluşturmakta zorluk yaşadığımız muhakkak! sadece bu sezona dair değil, geride bıraktığımız sezonlarda da bu sorunu yaşıyorduk. caner erkin ve ricardo quaresma'nın kenar ortalarına bağımlı sıkıcı bir oyun anlayışımız vardı. bu sezon itibariyle fenerbahçe'de de aynı nedenlerden ötürü benzer bir sığlık gözlemliyoruz. dolayısıyla bu sorunu sadece beşiktaş'taki oyuncu profiliyle açıklamak da mümkün değil! genel bir ülke futbolu meselesinden bahsediyoruz.

    bu bağlamda josef de souza'nın sürdürülebilir hale getirdiğini varsayacağımız beklenmedik performansı şu an için pek belli olmasa da olağanüstü avantajlar içeriyor. atiba hutchinson'ın yanına koyulacak ek bir merkez orta saha ile daha kolay ulaşabildiği performansa josef de souza'nın tek başına ulaşabileceğine yönelik sinyaller vermesi, merkez orta sahada geriye kalan iki kişilik kontenjanda ilginç tercihlerin söz konusu olabileceği anlamına gelecektir ki ben bu noktada her ne kadar önünde futbol mantalitesi olarak kendisinden çok daha iyi partnerlere (manuel fernandes, jose sosa gibi) ihtiyaç duysa bile oğuzhan özyakup'a dahi etkisinin olacağı düşüncesindeyim.

    ancak kadroda bu ikiliyi tamamlayabilecek üçüncü oyuncu konusunda aksilikler yaşıyor olmamız kafa bulandırıyor.

    en geriye (sürpriz çıkışları da hesaba katarak) josef de souza'yı dikerek;

    dorukhan toközoğuzhan özyakup'la eşleştirebilirdik ancak gerek dorukhan toköz'deki göt baş oynaması, gerekse de oğuzhan özyakup'un on numara poziyonuna dair olumsuz yaklaşımları bu ihtimâli ortadan kaldırıyor.
    bu noktada oğuzhan özyakup'u bir geriye çekip bernard mensah'ı ileriye çekmeyi düşünebiliriz ki burada da bernard mensah'ın bu pozisyondaki yetersizliğiyle karşı karşıya kalıyoruz.
    adem ljajic'e burada rol biçmememin nedeni ise on numara yerine sol kanatta oyun kurucu olarak kullanıldığı takdirde pek çok pürüzü ortadan kaldıracağına dair inancım.
    ha, belki josef de souza, yanında oğuzhan özyakup ve on numara'da ise atiba hutchinson düşüncesi bugün için belki idare edebilir.
    ancak sergen yalçın'ın ve elbette ki transfer komitesinin yapması gereken, on numara'ya oğuzhan özyakup'a büyük güven veren bir maestro bulmaktır.
  3. 3
    atiba'nın golüyle beşiktaş'ın 1-0 öne geçtiği maç.
  4. 4
    Aboubakar'ımın ilk golünü penaltıdan attığı maç. 6 milyon euro maaş alan da penaltı atıyor oyna devam.

    0-2 şu an skor.
  5. 5
    Neden sabitlendiğini anlamadığım maç başlığı. Bal ligi maçlarını da sabitleyin bari, Beşiktaş ne amk.
  6. 6
    Larin'in attığı golle ikinci yarının başında skor 0-3'e geldi. Az önce de Josef kırmızı kart gördü ve Beşiktaş 10 kişi kaldı.