kayıt

Sma

  1. 1
    hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir hastalık.

    Şöyle özetlenmiş Google'da.

    Ben ise şu yönden bakacağım. Bu sma çok nadir görülen ve tedavisi milyon dolar'ı bulmakta olan bir hastalık.

    Sma için her ebeveyn ayrı bir bağış toplamak zorunda kalıyor. Yok mudur bununla ilgili bir dernek ya da daha da güzeli devletin bütçesi yok mudur bu iş için? Biz halk olarak buna ne kadar destek olabiliriz. Yazık günah çocuklarımız ölüyor bağış toplanamadigi için. İnsanlara vicdan yaptırmayın şu sorunu çözün artim.
    • kısa vadeli yapılması gerek bence de. ama uzun vadeli olarak tedavinin ucuz olması yönünde araştırmalara destek verilmeli.
  2. 2
    (bkz: spinal muskuler atrofi)

    bergüzar korel bu hastalıkla savaşan çocuklar ve ailelere dikkat çekmek için gözyaşları içinde fahrettin koca'dan yardım istemişti. Kendisi ayrıca sma hastası çocuklara ilaç parası toplamak için sosyal medyada yardım kampanyası başlattı.

    youtu.be/...
  3. 3
    taşıyıcılık oranları ülkemizde yüksek olması nedeniyle, evlilik öncesi tarama kapsamına alınmış genetik hastalık. evlilik öncesi dönemde veya evli olup çocuk sahibi olmayı planlayan her çift tarama testine girebilir. test sonuçlarına göre genetik danışmanlık alarak çocuk sahibi olunabilir. önlemek tedavi etmekten kolaydır.
  4. 4
    son birkaç yılın medyatik hastalığı -maalesef. pek çok çocuğun fiziksel ve ruhsal olarak acı çektiği, ailelerinin depresyona girmekle çılgınlar gibi koşturup durmak arası bir döngüye girdiği çaresizlik.
    çoğu zaman tedaviye ulaşmak için çocukların acı çektiği video ve görüntülerin valilik izinli hesaplardan yayınlanıp insanların vicdanlarına güvenmenin çare olarak seçildiği durum.
    medikal teknolojinin durumu insan geleceği için umut vadedemiyor -maalesef.