kayıt

üniversiteliden geçinen esnaf battı mutlu musunuz

  1. 1
    Sert bir soru.

    Ülke batmış derdimiz sadece bunlar mı?
  2. 2
    üniversiteli gençleri yolunacak kaz olarak gören, üniversiteliye her fırsatta geçiren esnafın isyanı. Yakında bu isyanı dairelerini öğrencilere fahiş fiyatlara veren mülk sahiplerinden de duyarız.
  3. 3
    bir tanesi tanIdIgIm ve zor durumdalar, bu nedenle mutlu degilim hayIr.
  4. 4
    (bkz: ne kadar salak salak sorular bunlar ya)

    Üniversitelilerden geçinmek için okulların devam ediyor olması gerekiyor. Zaten herkes batmış durumda, üniversiteliden geçinen esnafın özelliği ne.
    Ayrıca zamanında üniveriste öğrencilerinin cebindeki üç kuruş paraya göz dikip kazıklamaya çalışırken sorun yoktu, şimdi sorun oldu.
  5. 5
    mutluyum ben.
    geçimini öğrenciden ve askerden sağlayan bir yerde yaşıyorum. yıllardır yolunuyorum. hiçbir özelliği olmayan sadece arkadaşlarımla oturup iki muhabbet edeyim diye oturduğum yerlerin gereksiz pahalılıklarına maruz kaldım. mesela insan tatile gittiğinde ek bütçe ayırır ya tatil yeri daha pahalı olur diye tatil yerleri burdan daha ucuz öyle söyleyeyim. kendileri de itiraf ediyordu zaten bunu. oteller mesela. tercih dönemleri ve yemin törenleri döneminde normalde olduğundan 4 katı fiyatına çıkıyor. adam bir de pişkin pişkin iki gün sonra gel bu kadar olmaz falan diyor. otobüsler mesela. şehrin bir ucundan diğerine yürüsen 1 saat sürmez ama otobüs ücretleri büyük şehirlerden daha pahalı. hadi tamam pahalı olsun ama sefer çok olsun diyorsun ama o da yok. tıklım tıklım otobüste zar zor nefes alarak gidiyorsun bir şey demeye kalksan kaba saba şöförler ordan ciyaklayıp duruyorlar. fotokopisine kitabına osuna busuna girmiyorum zaten. sonuç olarak bu şehir bana yıllardır ülkeye göre normal bir yaşamı lüks olarak görüyorken ve sadece temel şeyleri yapmama neden olurken gayet mutlu haldeydi. iki kuruş bulunca aparta yatırıp köşeyi dönmeyi düşünen beyinlerin, hiçbir vasfı olmadan bir yerlere gelmiş insanların batmasından mutluyum.
  6. 6
    Aq onların, hiç umurumda değil. Bir çaydanlık sormuştuk da adi üç kuruş indirim yapmamıştı. 4 yıl yolunmuş bir kaz olarak yolduklarını biriktirselermiş demek isterim.
  7. 7
    dibine kadar.

    üstüne kendilerinden 1500 geri ödeme alacağım için, 2 kat daha mutluyum.
  8. 8
    mutluyum, çok mutluyum bu konuda diyerekten cevaplarım. bu adamlar, öğrenci şehirlerinde öğrenciye nefes aldırmayan tipler. cehenneme kadar yolları var.
  9. 9
    (bkz: swfntfsnfsmstwntdswh)
    hadi bulun bakalım. xd
  10. 10
    esnaflık kadar asalakça bir iş yok. işiniz düzgün yapanları da tenzih etmiyorum; olmayan şeyi nasıl edeyim. asalak işi işte. nerede boş beleşe, parazit varsa esnaf. amele, işçi olması gereken adam esnaf, yersen. sonra da milleti düdüklüyorlar.

    neyse ki yavaş yavaş ölüyor esnaflık da kurtuluyoruz bunlardan. gitsinler gebersinler açlıktan bir köşede. onu da beceremezler, illa bir bokluk çıkarırlar ama geçecek o da.

    hayatımda sadece bir gün, bir tanıdığın dükkanını kuzenimle emanet aldık, onda da hayatımdan bezdim yemin ederim. boş boş oturmak kadar iğrenç bir şey olamaz. tanıdık dediğim adamın aslında dükkanı emanet edeceği bir oğlu var ama oğluna güvenmiyor, biraz zihinsel sorunları var diye. ama inanır mısınız bizlik tek bir iş olmadı, gayet de idare etti çocuk dükkanı. demek istediğim öyle ahım şahım bir zeka seviyesi de istemiyor esnaflık.

    amma dolmuşum var ya. al sat yapan esnaf kadar vasıfsız ve de beyinsiz bir grup olamaz. zaten bu vasıfsızlık ve beyinsizlik de esnaflık için gereken vasıflar bizim memlekette. o da kalmadı, öyle ya da böyle bitecek.
  11. 11
    esnafın akp'den yüz bularak sorduğu sorudur.

    www.hurriyet.com.tr/...

    açıkçası mutluyum öğrenciyi sikmeye çalışıp kendiniz sikildiğiniz için...
  12. 12
    üniversiteliye geçirenin de battığı bir meslek grubudur kendileri.
  13. 13
    bir sattığınızı yeri gelir beş satarsınız bize.

    bakışınız deseniz ayrı.

    oh bunlar yabancı sik at gözüyle az taciz edilemedik esnaftan.

    zerre kadar üzülmüyorum herkes herkesin ekmek kapısı bizi geçim kaynağı görmenize bir şey demem ama siz öğrenci denilince her türlü sikilecek bir varlık olarak algıladığınız için size müstehak.