kayıt

football manager 2021

  1. 5
    insan her şeye alışırın bir kanıtını daha yaşadım. kasımdan beri fm21'e alışma çabamda sonunda ciddi yol kat ettim. yıllar sonra skin indirmek bir başlangıç oldu. skin üstüne maç ekranı düzenlemesiyle eski tadı biraz olsun yakaladım.

    www.fmscout.com/...

    öncelikle oyuncularla muhabbette arayüz dışında hiçbir şey değişmemiş. 20 veya daha eskilerde verdiğiniz cevaplar aynen çalışıyor. taktik yapmak hiç olmadığı kolay, hatta önceden bir rol değişikliği bile özene bezene yaptığınız taktiğin içine sıçardı ama şimdi o kalmamış. vura vura ilerliyorsunuz. bu iyi.

    şu ana kadar anlattıklarım oyun zevkimin %60'ını geri getirdi ama bir şey kaldı.

    insan ticareti bitti arkadaşlar. artık offer to clubs ile dünyaları kazanmak yok. belki ratingleri gerçekçi yapıp içine sıçtılar çünkü 50 gol atan forvet 7.30 ile oynamazdı. önceden kaleciler dışında sadece fazla skor katkısı yapmayan orta saha oyuncularım 7.30 ile oynarlardı. belki kış transfer güncellemesiyle eski haline döner ama pek umudum yok. bu arada maaş istekleri de coşmuş, önceden daha makul istekler vardı ama şu an performans veren tavandan istiyor. haklarını yemeyelim, yeni transferler daha makul maaş talepleriyle geliyorlar.

    kalpli kondisyonlar hakikaten çok gerçekçi ahahahaha.5 kalp görseli var. aşağıdaki eski aralıktan tahmininizi yapın. pek zorlanmazsınız.

    fmshots.com/...

    kas hafızamı geri kazanacağım. uçankuş tv sensiz olmaz.
    • Reytingler olması gerekenden çok düşük çıkıyordu. Onu düzelttiler güncellemeyle. Bir de artık oyuncuların taktiğe alışkanlık seviyesi var. Bir şey değiştirince taktik bozulmuyor ama oyuncuların birkaçı taktiğe uyumlu değilse maça moralsiz başlıyorlar. Bu oyunda da oyuncu morali maç performansını ciddi oranda etkiliyor.
    • ratingler önceki serilerden çok daha düşük. harika sezonlarda 8.00 üzeri ratinglerle oynayan 3-4 oyuncum oluyordu. taktik konusunda ise hiçbir dinamik değişmemiş. maça geçerken okunan kısımlar sadece oyuncak. önceden de vardı onlar, günün sonunda hiçbir şeyi etkilemiyorlar. bahsettiğim taktiksel değişiklerin taktiği bozmaması konusu momentumla alakalı. tüm fm/cm tarihi boyunca takım kuvveti, moral, ahenk ve taktik iyi olduğu sürece kazanıyordun, 21'de bu geri dönmüş. 19 ve 20 serilerini sözde daha mücadeleci yapmak için bir momentum mekanizması getirmişlerdi. yapay zekanın taktiği çözmesi değildi bu. rastgele 2-3 maçlık galibiyetsiz seri yakalamak için rol değiştirmek falan yetiyordu. oyunun futbolun gerçekleriyle hiçbir zaman işi olmadı. fm tarihi boyunca tek yaptığımız oyunun kendi dinamiklerini yenmeye çalışmak.
  2. 4
    üyeliğimin şerefine hakkında bir şeyler karalamak istediğim oyundur.

    sonunda istedikleri gibi daimi oyuncu kitlesini dışarı atacak bir oyun yapmayı başardılar. 20 yıldır gelişen kas hafızamın içine sıçtılar, her taraf animasyon, her yer oyuncak... twitch'de journeyman falan oynayan, oyundan anlamayan, yalandan istatistik takip eden oyuncular için, ekşi'de hikaye yazanlar için "oyunun içinde kalabilecekleri" bir oyun yapmayı başardılar. aşırı kolay ama oynamak için ekrandan kafanızı ayırmamanız gerekiyor. palace-newcastle maçına katlanırken, habertürk'te 8 kişilik rezil tartışma programlarını takip ederken veya uçankuş tv izlerken oynayabilecek bir oyun değil fm21.

    yıllardır anladığım kadarıyla kalpli kondisyonunu siktiğimin miles'ı bir yola girdiğinde geri dönmez. maalesef fm benim için bitti.

    çok mu zordu lan eski arayüze xg ekleyip yola devam etmek?
  3. 3
    3d maç motorunu kaldırırlarsa meydanları dolduracak oyunculara sahip olmasına rağmen illa çerçöp yenilikler getirmeye çalışan oyundur. bu oyunu bizden başka oynayan olmayacağını anlamayacaklar. oyun içi sesleri bile oyunu yükler yüklemez kapatıyorum. sesli spiker gelecekmiş falan bunların hepsi saçmalık. isterlerse stat içinde satılan sosisliyi düzenlemeye izin veren fifa manager tarzı bir oyuna çevirsinler seriyi, yine yeni oyuncu kazanamazlar ama o zaman biz bırakırız.
  4. 2
    geliyor gönlümün efendisi. Ben yine yetersiz bulup yine parayı basacağım sana ama ben senden kopamam.

    Anlasana sana aşığım.
  5. 1
    24 kasım'da çıkacağı duyurulan oyun. oyunda sesli spiker olacağı yönünde söylentiler var.

    bir de sakatlıklar arasında covid olup olmayacağını merak ediyorum.

    bugün fm resmi instagram sayfasından şöyle bir şey paylaşıldı:
    www.instagram.com/...
    • Türkçe spikerde var herhalde yanlış duymadıysam.
    • taç çizgisine koşuyor tarzı bir şeyler diyor.