kayıt

maske takmamayı savunan tip

  1. 7
    Bundan 4-5 ay evvel Salgının başlarında tüm doktorlar maske takmanın gereksizliğinden bahsediyordu. Buna pek popüler hoca mehmet ceyhan da dahil! Didem arslan yılmaz'ın Türkiye'nin nabzı programında bu konunun altı defalarca kez çizildi. Şu anda hepimizin takmasının zorunlu olduğu cerrahi maskelerin hiç bir koruyuculuğunun olmadığı defalarca vurgulandı. Ben hastaneden taburcu olurken ağzıma cerrahi maske, üstüne n93, onun da üstüne siperlik taktığımda doktorum siperliğin bir halta yaramayacağını, n93'ün belli bir ölçüde dışarıdan giren mikrobu engellediğini, cerrahi maskenin ise yalnızca kişinin mikrobunu dışarıya çıkartmamasına fayda sağladığını açık ve net şekilde belirtti. Eheh...Şimdi baktığımda yığınlar dolusu gerzeğin sanki bu yetmezmiş gibi ağzını yıkanabilir kumaş parçalarıyla örterek sözde salgını önleme girişimlerini gözlemliyorum.

    Neyse... onlar zaten gerzek... Biz onları bırakıp bu işin uzmanlarına geçelim. Her ne olduysa doktorlar bir anda tersine döndü. Maskeye gerek yok diye bas bas bağıranların tamamı farklı yöne seyretti.

    Benim görüşüme göre ki doktorlar da bence aynı görüşte ancak halkın cahilliğini kontrol edemeyecekleri düşüncesiyle bu durumu dile getirmiyorlar; kalabalık yerlerde herkes maske ile dolaşırsa herkesin virüsü kendi ağız burun çevresinde hapsolacağından bulaşma kontrol edilebilir. Ancak sevgili cahil hemşerilerim, herhangi bir cafeye girdiğiniz an itibariyle bu koruma önleminin tamamı yalan olur. Yani sizin bir yandan maske ile koruma planlarken diğer yandan her türlü boku yemeniz, sigara içip dumanını sağa sola üflemeniz, restoranlarda barlarda gezmeniz, mangal piknik sefası eylemeniz falan, tüm bu maske tedbirlerini sikip atacaktır.

    Ben bunun yerine kalabalıklarda maske takmanın, tüm eğlence yerlerinin geçici süreyle kapatılmasının, bağışıklık sisteminin düşmesinin büyük problem olması nedeniyle geniş ormanlık alanlarda -maskesiz- mesafeli yürüyüş yapılmasının faydalı olacağının düşüncesindeyim.

    Maske mevzusundaki cahilliği de kendinize değil, doktorunuza sorun neden fikir değiştirdiniz diye...
  2. 6
    “yeğenim bunlar proje” diyen tiptir.
    projeni sikim.
  3. 5
    Çenem ve yüzümün alt tarafları maske belası yüzünden irinli sivilcelerle kaplandı.
    Güzellik > sağlık
    Takmıycam, takmıycam benim değil mi takmıycam.
  4. 4
    koluna, gözüne takacağına hiç takmaması daha iyi olur.
  5. 3
    Ağzına maske tıkmak istediğim tiptir. Kural bu ya kural 8 yaşındaki çocuk bile yapıyor. Çocuk bile hastalığın tehlikesinin farkında.
  6. 2
    Daha dışarı çıkmaması gereken tipitiptir. Evin içinde sallasin Dursun.
  7. 1
    aklını peynir ekmekle yemek deyimini getirir, akla.