kayıt

gerçek islam bu değil şu değil hangisi itoğluit

  1. 3
    çok kafa yormayın ya. bakın kafa yoranlar ne anlatıyor : ) www.youtube.com/...
  2. 2
    Bence haklı bir serzeniştir.

    Ne zaman gerçekten solcu olan birisiyle konuşursanız ve komünizmin insanları nasıl yokluğa, siyaseti de bir diktatörlüğe sürüklediğini söyleseniz hemen 'Gerçek komünizm hiç denenmedi ki!' veya 'Bu zamana kadar deneneler gerçek komünizm değildi.' cevabını alırsınız.
    Islam yüzünden radikalleşen insanların yaptığı şeyleri müslümanların yüzüne vurup onlara bak senin inandığın din insanları ne hale getiriyor derseniz hemen 'gerçek islam bu değil islamı yanlış anlıyorlar.' cevabını alırsınız.

    Tabii ki bu iki cevap aynı derecede saçmadır. Bir ideolojinin veya dinin uygulandığı her ülkede tökezlemesi, toplumsal ve politik sorunlara yol açması bu ideoloji veya dinin teorisi ne kadar güzel olursa olsun herhangi bir yerde uygulamaya geçtiğinde problem yaratacağını açıkça gösteren bir delildir. Bakın ben burada demiyorum ki islam ve komünizm hiç bir zaman başarılı olmadılar. Elbette tarihte başarılı olduğu zaman aralıkları olmuştur ancak bu başarılı dönemlerin süreklilik arz etmesi önemlidir.

    Demem o ki değişimden korkmadan rasyonel ve tarafsız bir bakışla zamanın şartlarını değerlendirmek ve toplumsal düzeyde sorun çıkaran her türlü siyasi, ekonomik fikirleri ve dini yeniden düzenlemek kuşkusuz en akılcı yoldur.
  3. 1
    * herşey gibi islamında farklı franksiyonlara bölündüğünü gören insanın neye inanacağını şaşırması sonucunda bilinçaltının kendisine it oğlu it demesidir. kimseye tavsiye vermem haddime değil ama ben vicdanın dinlenmesi taraftarıyım. her arayan bulamaz ama bulanlar hep arayanlardır.