kayıt

bedelli askerlik

  1. 26
    www.bobiler.org/...
  2. 27
    milli savunma bakanı ismet yılmaz'ın söylediğine göre şu ana kadar 20 bin 678 kişinin yararlanmak için başvurduğu kampanyadır.

    beklentim 50bine yaklaşması. göreceğiz..
  3. 28
    başvuru sayısı 50 bini aşmış da geçmiş olandır.

    "Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugüne kadar 112 bin 966 kişinin bedelli askerlik için başvuru yaptığını söyledi."

    "Bedelli askerlikten faydalanabileceklerin tamamının başvurması halinde devletin kasasına toplam 11 milyar TL girecek."

    bedelli iyi hoş da, şu paranın nereye gideceği konusu tüylerimi ürpertiyor. ama parayı verenlere de bişey diyemiyorum haklılar. kafamda deli sorular, tam bir paradoks.*
  4. 29
    (bkz: giydiği pantolonun hakkını veremeyen etek giysin)
  5. 30
    199.000 başvuru sonucu devletin kasasına 3.6 milyar tl girmesine vesile olmuş askerlik hedesi.

    www.ekoyorum.com/...
  6. 31
    hakkında sayısız tweet bulunmaktadır.

    sen zengin oğlusun incitme yazıktır ananı,
    ver 18 bin lira fakirin oğlu kurtarsın ananı ve vatanı.

    benim şarkılarım askerde ayrı bir güzel.
    (bkz: yıldız tilbe)

    gibi...
  7. 32
    mark renton gibi yazarlarımızın yaptığıdır.

    gidip 12 ay askerlik yapmış üstüne de para almıştır. yetmemiş asker gazinosunda her gece yemiş, içmiş ve hesabı rütbelilere kitlemiştir her seferinde.
  8. 33
    (bkz: tayyip çok güzel gelsenize)
  9. 34
    askere gitmiş gelmiş biri olarak diyorum ki, ülkenizin sizden çaldığı en iyi ihtimalle 6 aydır, madem bir şey vereceksiniz parasını verin de sussunlar. para yine kazanılıyor ama giden zaman geri gelmiyor. ne yapın edin, bulun buluşturun.
  10. 35
    araba sattırandır: twitter.com/...
  11. 36
    5000 euro iken yurtdisinda yasayanlara 1000 euro'ya kadar dusmesi fakat umrumda mi zaten 38 ine kadar tecilliyim 7 seneye 10 euro ya kadar duser. Yani yinede odemeyecegim meblagdir, pardon usta sarayina bir ampul daha takdirmiycam bizi ordan oturup soymaya calisma cabalarin inan ki biz buradan daha net gorebiliyoruz. optum kib reyis
  12. 37
    Babasının belinde vitamininden, kundaktakine, besiktekinden, askerlik durumundan vatandasliktan cikarilana, yoklama kacagindan asker kaçağına kim var, kim yok bir defaya mahsus affet, 30 bin, 50 bin Euro gibi de bir rakam belirle gitsin. Ne geregi var durmadan bunu tartışmanın, tartistirmanin.

    Not: yedek subay lik hizmeti mi muvazzaf subay olarak turkiye'nin en doğusunda 15 yıl önce yaptım.
  13. 38
    Ölümün bedeli para olmamalıdır.
  14. 39
    Param olmadığından yapamadığımdır. ne tesadüf, yarın tecilimi bozdurmak için şubeye gidecektim ve bu başlık denk geldi.
    Şunu belirteyim ki bedelli imkanı olanlara asla "ya parası var diye yapmıyor ama ben gidiyorum" gibi şeyler asla söylemedim ve düşünmedim.eğer ortada bir yanlış var ise, bunu yapanlar uygulamadan yararlanan vatandaşlar değil, çifte standartı politika edinen devletimizin ta kendisidir.
    Bedelli yapanlara bir çift sözüm var:
    "Çok ballısınız keratalar"
  15. 40
    Yapmayı düşündüğüm askerlik tipi. Param da yok. Ama kredi verirlerse çekeceğim sırf bunun için. Bekliyoruz bakalım . Umarım yakın zamanda çıkar.

    Fırsatınız varsa yapın. Vay efendim ayda 3 bin kazanmıyorsan mantıksız diyenlere inanmayın. 6 ayda 3 bin kazanarak anca amorti ediyorsunuz 18 bin lirayı. Eğer kısa dönem yapacaksanız ve üç bin liranın altında geliriniz varsa ilk bakışta mantıksız gibi görünebilir. Fakat değildir. İnanın. Biliyorum da söylüyorum. Gitmeyebiliyorsanız, değerlendirin. Şansınızı zorlayın.
  16. 41
    bütçenin her kaçağında hükumetin yaptığı 'kısa devre'.
  17. 42
    referandum öncesinde %90 çıkacağını tahmin ediyorum. hükümete yakın tanıdıklardan aldığım bilgiye göre zaten gizli gündem maddesiymiş. bakaya kaçakların ve askere gitmek istemeyenlerin oylarına bedelli askerlikle, durumu olmayanların oylarına ise sözleşmeli erlikle talipler olacaklar. Mart 15 de açıklama gelecektir.
  18. 43
    hala binlerce gencin beklediği.
  19. 44
    gidip gelenleri ilgilendirmeyendir.
  20. 45
    Fikri ışık bugün askeri personele ihtiyacımız yok dedi, ayrıca yeni khk içeriğini şu an açıklamayacağız diye hükümetten açıklama geldi.

    Geliyor mu yoksa?

    bedelli Çıkarsa oyum evet evet evet.
  21. 46
    2018'de çıkar.

    Terör iyice durulduğu ve suriye'de barış geldiği anda bedelli çıkar. Aksi zor.

    2018 pek çok sorunun çözüm yılı olacak.
  22. 47
    gelsin artık gönlümün efendisidir. cidden abim bu gidişle prof olucak
  23. 48
    İş bulamadığım (askerlik şartı beton bir blok) için antimilitarist tarafımı berataraf ederek sike sike gitmek zorunda kaldığım organizasyonda bedelli adında bir uygulamanın getirilmesi yine beni ilgilendirmeyecektir. cebimde arkadaşa çay ısmarlayacak para yok aq biz ana kuzusu değilmiyiz diyerek demogoji yapmak istemiyorum ama bunu sadece yaşam-ölüm paralelinde söylemiyorum. ne düzen kurabiliyorsunuz nede geleceğe mantık gözlüğünden bakabiliyorsunuz.zaten bırak bedelli yaşına gelmeyi veya ödenecek meblağı benim kurslara gidip mesleğim için artı değer katabilecek param yok aq. Birçok arkadaşım aynı durumda ve birçoğumuz öyleyiz. Gel gör ki hiçbir götverene pardon işverene anlatamıyorsun durumunu onlarda haklı bir yandan neyse en haksız benim galiba.gel tezkere gel tezkere diye sayiklamaya başladım daha gitmeden askere...
  24. 49
    rezilliktir...

    yahu çocuklar vatan sevginizi parayla mı satıyorsunuz? yakışıyor mu türk evladına böyle bedelliydi bilmemne...

    şaka şaka... baktım uzun zamandır bu duyarı kasan olmamış :(

    ben yaptım çocuklar oldukça kıyak bir olay yalnız sistemleri biraz ağır işlediğinden askeriyede fazla bekleyebiliyorsunuz. ortamlarda nöbet tuttum dersiniz en kötü kim bilecek amk gfsdlghjklsadfg...
  25. 50
    fırat harekatı operasyonu bittiğine göre meşaleleri yakın bedelli yakın :D