kayıt

menüdeki fiyatları görünce mekandan gitme özgüveni

  1. 1
    Bugün sosyal medyada da gündem olmuş bir hadise.

    twitter.com/...
  2. 2
    yani, zaten menüde olmayan fiyatları görünce kalkmak normaldi. bunu normalleştirmek zor olmayacaktır.
  3. 3
    ben mekan terk etmeyi seviyorum zaten. yani siparişim geç gelse ilgilenilmese falan kalkar giderim. o yüzden alışığım gitmelere. böyle durumlarda da fiyat çok çok abartıysa mekanın görünüşüne durumuna göre, menüde olmayan bir şey isteyip yok cevabını alınca aaa diğerlerini de canım çekmio şuan diye kalkarım. ama zaten menünün pahalı olacağı belliyse hiç girmem bile.
  4. 4
    bir mekana girmeden fiyatlarini tahmin edemeyen salakların sahip olduğudur.
  5. 5
    “bu fiyatlar benim gibi birini hak ediyor mu?” sorusuna cevaben ortaya çıkmış özgüvendir.
  6. 6
    Parası olmayan insan haraketi. Mekanın iç dizaynına ve konumuna göre fiyatlar zaten üç aşağı beş yukarı tahmin edilir ama çay pahalıysa dayanamayıp kalkarım. 9000 tane çayı peş peşe içme huyum olduğu için para veremem cok.
  7. 7
    hiçbir zaman bende olmayacak bu özgüven. inanılmaz utanırım tekrar ayağa kalkıp gitmeye..
  8. 8
    fiyat listesi olmayan menüyü görüp yine de gitme özgüvenini gösteren insan kadar cesur değildir.

    japon yemeği yemek için gitmek istediğim bir restoranda fiyatları göremeyince rezervasyon bile yaptıramadım. en aşağı 300-400 civarı öder kalkarım diye hesap yaptığımdan evde karpuz peynir yemeyi tercih ettim.

    ağız tadıyla japon yemeği de yiyemez olduk arkadaş.
  9. 9
    özgüvenle, salaklıkla ilgisi yoktur. bazı muhitlerde, görece yüksek fiyat içerdiğini tahmin edebildiğiniz bir mekan umduğunuzdan daha yüksek bir menü listesi koyabiliyor. e kazık yemektense, bir daha uğramayacağım, bir daha görmeyeceğim birilerinin şaşkın bakışlarına maruz kalmayı yeğlerim.
  10. 10
    şaşılacak bir gerçekten bahsetmek gerekirse, ne tür bir restaurant olursa olsun mekanının kapısında görünür bir şekilde bir tabelaya tüm fiyatları yazmak zorundalar, peki uygulayan var mı, burası Türkiye bro.
    bunu yapmayan bir mekandan da o şekilde kalkmak zaten farzdır.
  11. 11
    bende olmayan özgüven.
    eğer menüdeki bir şeyin parasını bir şekilde ödeyebiliyorsam sikseler kalkmam o mekandan. ödeyemeyeceğim yerler de zaten 5000 km uzaktan belli olur o yüzden girmem bile.
    tek başıma falan gitsem belki bir nebze ama hele yanımda bir hanımefendi ile gidiyorsam bulaşık yıkamak veya kimlik falan bırakmak da sıkıntı olmaz. böyle de özgüvensizim işte. millet "amına kodumun fakirine bak aq." demesin diye elimden geleni yaparım.
  12. 12
    tek basinayken boyle olabilir mi sanmam ama universitedeyken 3 arkadas gidilen bir mekanda yaptIk. belki toplu halde gidilince insanlar birbirine gaz veriyor olabilir. o da cok ozguven olmuyor.
  13. 13
    Çoğu kişi mekanın durumundan fiyatlar az çok bellidir demiş ama bazen öyle olmuyor o işler. Maksimum 2 kişilik bir yemeğin 800 lira olacağını beklediğin bir mekandan 5 bin liralık hesap görebiliyorsun. Bana göre ne olursa olsun bir fiyat sorgulaması yapmak şart. Aşırı zengin dahi olsam aptal gibi söğüşlenmek hoşuma gitmezdi diye düşünüyorum. Şöyle de bir video mevcut, bakmakta yarar var.

    (link: : www.youtube.com/...)