kayıt

Üniversiteye gidildiğinde yaşanılan ilk şok

  1. 1
    Güzel bir anketimsi.

    Benim ilk şokum profesörlerden birini hademe sanmamdi. Oruçlu olduğum için anfilerden birinde yatıyordum. Halk edebiyatı hocası insanlar nerede dedi ben de kimse yok dedim kadın 2 saat sonra hoca olarak geldi aynı kilikta xd.

    Üniversitede kimin kim olduğu belli değil xd.
    • aynısinı yazmaya gelmiştim ağlayarak geri dönüyorum. Hoçça gal.
  2. 2
    Zil yok lan.
    Neyse işin şakasi bir yana daha zeki, olgun, kendini yetiştirmiş, karakter sahibi insanlarla muhatab olacagimi düşünmüştüm.
    Evet ilk şok buydu.
  3. 3
    Fakültenin birleşmiş milletler gibi olması. Her bölgeden insan var. Edirne, sivas, konya, trabzon, antalya, şanlıurfa.. Hepsinin aynı ortamda olması garipti, başka ülkeye gitmiş gibiydim.
  4. 4
    kampüsteki öğrenci sayısıyla köpek sayısı yarışıyordu. hiç böyle hayal etmemiştim.
    • Ytü davutpaşa kampüsü köpek başına 5 erkek düşüyordu. Bshdhd
  5. 5
    yetişkin insanlarla muhattap olacağımı zannederken bildiğin zeka ve deneyim olarak lise dengi insanlarla karşılaşmaktı. şaşkınlığım mezun olana kadar da geçmedi. her derste birilerine bu ne salak bi insan ya diyordum.*

    bir de arkadaşlarla laflarken birden yavru ülkücüler basmıştı kantini. kendi kendilerine bildirimimsi bir şey okuyup gittiler. arkadaşın sesi borazan gibiydi hatrımda sadece o kalmış.*
  6. 6
    Mühendislik seçen gerizekalı sayısı. Tamam tekstil muh bölümleri ayak altına düşmüş olabilir ama puanım tutuyo diye mühendislik yazmak nedir lan? Kinetik enerji formülünü bilmeyen mühendislik öğrencisi gördü bu gözler. Allahtan bölümün hemen karşısında kimya muh. Vardi da boş muhabbet çekmiyodum.
  7. 7
    50 kişilik sınıfta 8 erkek olmasıydı. 2 tanesi ilerleyen senelerde okulu bıraktı zaten. Kız imam hatip lisesi gibiydi hahaha.
  8. 8
    kültür şoku. çok ciddiyim. ben izmirde doğup izmirde büyüdüm. üniversiteyi de izmirde okudum. tanıştığım ilk 3 kişi çorum, maraş ve diyarbakırlıydı.
  9. 9
    ilk gun soz verilince ayaga kalkmak. yaptIm ve mal gibi hissettim hoca 'gerek yok oturun' diyince.
  10. 10
    Benim için kesinlikle alevi düşmanı insan tanımamdı. Şok olmuş, dünyadan tiksinmiştim aq. İlk olarak üniversitede anneme sorup aa biz sünniymişiz demiştim, o yaşa kadar hiç mezhep ayrımına rastlamamıştım. Kafeste de büyümedim ama hiç onun elinden yemek yenmez gibi Low bir laf da duymadım aq.
    Son derece üzücüydü.

    4 yıl boyunca alevilik savundum. Yetiş ya mavi diyenler de olmuştur..
  11. 11
    Zenginliğin nasıl bir şey olduğunu gördüm. Okula ferrari ile gelen kızdan sonrası bıraktım sağı solu kesmeyi.
  12. 12
    kızların çıkma teklifi etmiyor olmaları desem?
  13. 13
    lisenin bitmediğini farketmemdi. bildiğin lise 5 içersi, birileri geyik yapıyo kendini dış dünyaya kapatmış çocuk köşede oturuyor müzikle uyuyan kız var herkes beni beğeniyor kızı var... yani tam liseydi, sonra sonra toparlıyodu ki bıraktım okulu
  14. 14
    İzmir’i kazanan öğrenciye buca’da okuma şoku. Hehe olabilirdi ama bilerek beklentiyi sıfır tutup gelmiştim şok yaşamadık allahtan ama ilk şokum şeydi ya, dersten istediğimiz zaman çıkmak böyle hocanın gözünün içine baka baka. Anadolu’nun bağrından gelmişim ne bileyim ilk bi çok utandım falan sonra arsız yüzsüz bişey oldum orası ayrı *
  15. 15
    Kızların teklif etmemesi. Zaten bizim fakültede kız mız yoktu. Yine erkekler teklif ediyordu. Hem de yine erkeklere. O da batak teklifi falan işte. Ben üniversite hayatını üniversiteden mezun olduktan sonra yaşadım resmen. Puh amk!
  16. 16
    babamın kaç yıllık arkadaşını fakültede öğrenci olarak görmüştüm. baya şaşırtıcı bir andı.
    mezun olmuş
  17. 17
    Özellikle kızların tavuk sürüsü gibi grup oluşturup tuvalete bile grup halinde bıdı bıdı gitmeleri.. erkeklerde cok göremedim bu durumu
  18. 18
    uyum haftası boyunca yurtta tek başıma kalmıştım kapının kilidi olmadığı için uyuyamamıştım. sonra bir kızla tanıştık hafta sonu eve gittim geldim kız beni unutmuş.xd onun bir sürü arkadaşı varken ben yalnız kaldım. neyse çok konuşuyordu zaten.