kayıt

Psikolojik sağlamlık

  1. 6
    Ülkemizin bulunduğu coğrafyada Zor,yaşadığımız ülkede,çok daha Zor.dunyanin öbür ucunda yaşayan bir Eskimo getir ülkeye,1 yıl sürmez sıyırır kafayı.
  2. 5
    Yaşanmışlıklar sonrası psikoloji sınırının en üst seviyeye gelmesi sonucunda oluşan olay. Başka insanların psikolojisini yok edecek olaylar, sınırını tavan yapmış biri için hiçbir şeydir. Önemli olan psikolojiyi sağlamlaştırırken dimdik ayakta durabilmektir çünkü düşeni kaldırmak yerine düşene de tekme atmak moda.
  3. 4
    imkanın sınırını görmek için imkanın sınırlarını zorlamak gerekir, diye düşünürüm ben. sırf cümle bu diye, gidip travmanın kucağına kendinizi de atmayın. yalnızca, psikolojik ve bedensel sağlamlık her zaman geliştirilebilir vaziyettedir. sınır-sağlamlık, genellikle kendi kendinize koyduğunuz üst limit kadardır. ben bu zamana kadar çevremde ve kendime bunu tecrübe ettim.
  4. 3
    Travmatik olaylar sonrası sağlamlık düzeyi intihar fikrinin sizi ne kadar ziyaret edeceğini de etkiler.

    Her insanın her olay ve duruma tepkisi farklılık gösterir. Üzerinden gelmek, mücadele etmek ya da kaçış yolu aramak da birer alternatif kabul edilir.

    Bazen sadece çaresiz olduğunuza inanır ve aksi kanıt bulamazsınız. Psikolojik sağlamlığı artırmak için destek almak iyi olacaktır.
  5. 2
    Sağlamlık her zaman sertlik olarak algılanıyor ama bu kavramın eş anlamlısı psikolojik esneklik. Durumlar karşısında ne kadar şekil alıp esneyebilirseniz o kadar başa çıkma gücünüz oluyor.

    Sert dallar kırılır da küçücük başaklar salına salına atlatır fırtınayı.
  6. 1
    "trajedi, travma, zorluk ve devam eden önemli yaşam streslerine karşı adapte olabilme yeteneği" olarak tanımlanır.

    Baş etme gücü de diyebilirsiniz.