kayıt

özgüveni arttırma yolları

  1. 1
    kendimdeki sorunun dibine girdiğimde özgüven eksikliği olduğunu anlamıştım.. internette yazılan tüm yazılardan bilimsel makalelerden yola çıkarak yapmam gerekenleri tek tek yaptım 1 sene boyunca.
    ama bir sonuç alamadım.
    kısaca yapmayı sevdiğin şeyleri yap diye telkinler var ancak yaptığım şeyler bana bir süre sonra sıradan geliyor bittiğinde mutluluk vermiyor.
    önerileri alalım.
  2. 2
    boş kişisel gelişim olmayan kendine yardım kitaplarından faydalanılabilir.
    son dönemlerde oldukça satılan, bilişsel davranışçı teknikler barındıran ve küçük uygulamalar yapabileceğiniz güzel kitaplardan biri:
    www.idefix.com/...
  3. 3
    Başarılı olduğunuz alanları fark edin ve başkalarını çok da büyütmemeyi öğrenin. En yüksek mevkilerdekiler bile anam babam insan işte.

    En önemlisi ise değerinizi belirleyenin etiketleriniz olmadığına inanın ama maalesef ki sizin değerinizi etiketleriniz belirliyor.
  4. 4
    kişisel gelişim kitapları okumaktan geçmez.
  5. 5
    Tek yolu kendine değer vermek. Kim olursa olsun, karşındaki kişinin de senin gibi bir insan olduğunu, saçma sapan düşünceleri, güçlü ve zayıf tarafları olabileceğini özümsemek. Her kim olursa olsun, hiç önemli değil.

    Özgüven eksikliği bana göre aşağılık kompleksi ile alakalı. Eğer kendini diğer insanlarla kıyaslayıp bir de sürekli kendini eksik hissediyorsan bu duygudan faydalanman daha iyi olur. Çoğu insan kendi eksiklerinin farkına bile varmaz. Ha bence kendini kimseyle kıyaslamamak en doğrusu.

    En nihayetinde, diğer Bütün insanlar senin dünyanda birer figüranlar amk.
  6. 6
    Uzman desteği almak. Evde kendi özgüveninizi yapabileceğinizi sanmıyorum..

    (bkz: Grupla psikolojik danışma)
    (bkz: etkileşim grubu)
  7. 7
    (bkz: Aynaya bakmamak)

    Ne bileyim öyle yapıyorum ben, ateş eden girdileri falan okuyorum, sonra baaang!
  8. 8
    kendini olduğun gibi sevmek , hatalarınla , başarılarınla. Başarını daim kılmalısin ve hatalarinı kabul edip düzeltmelisin ve tekrarlamamalısın.
  9. 9
    Çok güzel öneriler okuyaRak geldim. Herkesin küçük büyük bir fikri ve önerisi var. Ne güzel. Bir tane de ben söyleyim.

    Hayatımızda belli bir yaş döneminden sonra aldığımız kararLar davranışlar olaylara verilen tepkiler hissedilen duygular tabiri caizse öğrenilmiş çaresizlikle beraber oluşuyor ki bunu belli bir yaş dönemi olarak da sınırlandırmak istemem. En son 26 yaşında yaşadığım bir sürecin getirisi olarak korkularım vardır mesela aynı şeyi yaşamaktan korktuğum için hala bir adım atmam atmak istemem. Kendi kendimize oluşturduğunuz kendimizi korumak için savunma mekanizmalarımızdır bu tarz durumlar.

    Özgüven özelinde konuşmam gerekirse, ilk başta önereceğim şey okumaktır. Kişisel gelişim raflarında bulabileceğimiz kendimizi sinir sistemimizi bilinçaltını öğrenebileceğimiz tanıyabileceğimiz hatta daha ötesinde hayatımızda yaşadığımız olayların penceresine geniş bakabileceğiniz kitaplar okumak. Yani önce entellektüel bilgiyi almak. Daha sonrasında bildiğimiz şeyi uygulayamıyorsak uzman desteği almak. Uzmandan kastım herhangi bir psikolog değil. Pandemi sürecinde zor ama psikodrama her derde deva bence.

    Ki bunun yanında enerji terapileri aile dizilimi gibi desteklerde de alınabilir.
  10. 10
    bir spor dalı belirleyip o dala yoğunlaşmak. bende 3 defa işe yaradı...
  11. 11
    1. Hayır demeyi öğrenmek,
    2. Başlangıçta küçük başarılara odaklanmak,
    3. Giyim kuşamımıza özen göstermek.
    Gerekirse bir bilene danışmaktan, imtina etmemek.
  12. 12
    özgüven özsaygıdan bağımsız düşünülemez. düşünülmesi halinde sentetik bir özgüven sahibi olmuş olursunuz ki, bu da ihtiyaç olunan, gerçek özgüven değildir demekle eş değer.

    öz saygınızı arttırmakla başlamalı işe. keza bu da yine başkalarının size saygı duymasıyla paralel gelişen bir şey. sosyal bir hayvan olduğumuzu bilmeniz gerekir.

    bu 2-3 cümlelik ön sözden sonra adeta golden mine yani altın madenine geleyim.

    tehlikeli olmanız lazım. sürekli edebiyatı yapılan kötü çocuk, vampir adam, kurt adam, kötü kadın modelinde bir tehlikelilik hali değil.
    kontrolünüz dahilinde olan bir güçden bahsediyorum ve öyle bir güç ki, öz sevgiden de beslenip özsevgiyi besler, özsaygıdan da beslenip özsaygıyı besler. öz disiplini arttırır.

    jung'un gölge arketipi ile ilgilenen, yahut direk başlıkla alakalı kendinde bir sonuca erişmek için bir süreç kovalayan varsa, altyazısı mevcut şu videoyu bırakıyorum,
    rica ederim