kayıt

marshmallow

  1. 10
    sakın mikrodalgaya atmayın, ben biraz önce attım ve birden şişmeye başlayarak kocaman bir marshmallow canavarı çıktı ortaya. şimdi ortalığı temizliyorum.
  2. 11
    süngerimsi, yumuşak, yapış yapış lakin mutluluk verdiğine inandığım şekerleme. tek başına tüketince çok lezzetli olduğunu düşünmüyorum ama ateşte kızartmak farklı bir lezzet katıyor. ayrıca marshmallow'u eritip değişik tatlılar yapmak benim en büyük keyiflerimden birisi. zaten tatlılarda kullanmak için var bence bu şekerleme. bunu sevmeyen nasıl yemesi gerektiğini bilmiyordur.

    ayrıca akıllara himym marshall'ı getiren kelime.
  3. 12
    filmlerde izci ecnebi çocuklar kampa gittiklerinde ateşte kızartıp yedikleri şey. ateşe maruz kalınca yapış yapış olmuyor mu acaba? oluyorsa nasıl yiyorlar. yapışkan ve sıcak bir şey ne kadar tatlı olursa olsun yenmez sanki. yenilse bile rahat edemezsin.

    (bkz: marshmallow deneyi)
    • marşmelovların dışı yapışkan değil, unlu gibi yani bir tabaka var aynı bir şeyleri kızartmak için mısır ununa mı buluyorlar hani pek bilgim yok o konuda ama anlatabilmişimdir inş.* marşmelov da kızarıyor, erimiyor.
    • aa, doğru, dışı pudralı gibi. hep de yerim ama hiç böyle düşünmedim. mantıklı :) yumuşak bir şey olduğu için eriyecekmiş gibime geliyor hep, erimezmiş demek.
    • öğrenci evinde çatala batırıp elektrikli sobanın ısısında da kızartıyordum heh heh. dene belki sen de seversin.
    • erimediğine göre en kısa sürede kesinlikle deneyeceğim. ehehe teşekkür ederim :)