kayıt

ülke esnafının dolandırıcı olması

  1. 1
    Bu ülkenin bir gelenegidir. Yıllarca Kemal Sunal filmlerinde bunlar işlenmedi mi? Yeni bir hadise değil yani...
  2. 2
    ülke genel olarak dolandırıcı ama bölge bölge hatta il il daha da fazla olduğu durumlar vardır.
  3. 3
    Üniversite eğitimi alırken affedersiniz sikko bir çaydanlığa yüksek bir ücret talep edilince anlamıştım. O zaman gücüme de gitmişti. Öğrenciye bunu yapmak adilik bence aq. Olm öğrenci lan.

    Birkaç kere de marketlerde etiket ve kasadaki fiyat farklılığını tespit edip söyledim, aslında şikayet de ediliyor. Güzel bir bedel de ödeyebilirler ama tam muhatap olacağım numarayı bulamadım.

    Ülkenin her yeri dolandırıcı dolmuş. Herkes birbirini kerizlemek peşinde. Zamanın da en reziline denk geldik gibi.
  4. 4
    Geçim sıkıntısı olduğu içindir. Suç oranı da bu yüzden yüksek. Elin kanadalısının norveçlisinin işten güçten çakallığa vakti kalmıyor. Bizde de tam tersi.
  5. 5
    dolandIrmaya musait kozmetik ya da kuyumculuk gibi sektorlere bakInca dogru olan onerme. ama bazI urunlerde belli bir fiyat uzerine ancak kar edecegin miktarI koyabiliyosun, onlarda pek olmuyor.
  6. 6
    Ticari hukukun olmadığı bir ülkede gayet normaldir. Esnaf da toptancı da istediği gibi piyasada at koşturabildiği için ortada ekonomik bir standart yok ne yazık ki.

    Kontrol mekanizması olarak çalışan sorumlu devlet memurları, üniversite mezunu olmak dışında herhangi bir ticari faaliyet bilgisine sahip olmayan toy elemanlar. Denetime gittikleri üretim veya satış alanlarında iki çay içip, birkaç evrağı göz ucuyla Taradıktan sonra paket olmaktan başka bir halta yaradıkları yok.

    Ne toptancıya stok çıkışı ile vergi beyanı arasındaki uyuşmazlığı soran var ne de satıcıya satış miktarı ile fiş miktarı arasındaki dengesizliği. Şu ülkede Kredi kartı ile satış yapmayan işletmeler bile genel bir taramaya tabi tutulsa ne sigaradan ne de alkolden alınan vergiye gerek kalır. Lakin bu da nakit para döngüsünün örtülmesini engellediği için pek saygıdeğer hükümetimizin işine gelmiyor.

    Hal böyle olunca da kurnaz esnafımız catch me if you can mantığıyla elek ediyor milleti.