kayıt

Harman mod

  1. 1
    Merhaba ben ayk

    Sözlüğün en yeni özelliklerinden biri olacak birazdan.

    Sözlükte görülebilecek tüm başlıkları bir araya getirerek sözlüğü kullanmaya devam etmenizi sağlayacak olan mod.
  2. 2
    sözlüğe bi daha gelinse alınacak nick gibi duruyor. Yine kimle harman olacak, kimler harcanacak. Mobil uygulaması olmayan sözlükte göreceğiz.
  3. 3
    Bu modu görünce kafamda "ama kafamız nası güzel" repliği canlandı.
  4. 4
    muhtemelen tek kullanılacak mod bu olabilir. diğerleri kullanılmayan sekme olarak orada öyle durabilir. yani bu konuda düzenleme aslında bence güzel bir adım ama sol frame'i ayırmak o kadar isabetli olmamış sanki. yani en azından kullanışlı olmamış. özellikle buğday ya da başak (isimler de azıcık zorlama olmuş sanki ya neyse olur o kadar) devamlı takip edildiği düşünelim, bu durumda diğer sekmeler atıl durumda kalmış olacak.

    elbette sadece sözlüğün yazarlarını ilgilendiren meselelerini ayıklamak güzel fikir ama bunu tek frame üzerinden başka bir metot düşünerek yapamaz mıydınız diye sormadan edemedim.

    örneğin sol frame ikiye bölünebilirdi. toplam kaç başlık saymadım ama atıyorum 30 başlık olsa, üstteki 15 tanesi buğday, alttaki 15 tanesi de başak olurdu. bu şekilde tek frame üzerinden tüm içerik görünebilir hale gelirdi. sözlük için meseleler frame'in ikinci yarısında kalacağı için o kadar göze batmazdı. yine de merak edip tıklayacaklar için kolaylık olurdu. öyle say say bitmez artıları olabilirdi.

    tabii bu sefer de sol frame'i kısalttınız, neden benim nickaltım yukarda görünmüyor diyen olabilirdi ama o kadar eleştiri zaten olur. amaç içerik olarak belli bir düzenleme sağlamaksa bunu kullanımı olacak şekilde yapmak gerekiyor. şu an ciddi bir uğraş gerektirecek bu özelliğin pek bir kullanımı olmayacağını düşünüyorum. en azından bu konuda üşengeç olmayan benim bile modlar arası geçiş yapacağını pek düşünmüyorum. harman modda kalır gibi geliyor bana.

    yani çok uzattım ama sıfırdan gelen biri için de şu var yani. adam gelecek ne yazılmış diye bakacak, otomatik harman modda açılıyor, yine aynı başlıkları görecek ve bunlar kendi aralarında eğlenmiş diyecek, ne oldu şimdi? neye yaradı sorarım size :D? eğer sol frame'in üstünde önerdiğim şekilde ya da uydurulacak başka şekilde buğday mod içeriği konulabilirse bunun faydası olabilir. sözlük için muhabbete dahil olmayan içeriğin öne çıkarılması böylece bir işe yarayabilir. madem bu kadar uğraştınız ben de iki kelam edeyim dedim. uzadı baya :)
    • Merhaba ben ayk

      Sol frame kullanımı ilk sayfa için başlık yukarı geldikçe mevcut. Bir başlık ne kadar çok sol framede yukarı geliyorsa o kadar çok görüntüleme artıyor. Yani 20. Sıradaki başlık bile pek tıklanmiyor ta ki biri onu tekrar sola getirene kadar.

      Bu proje özelinde çok düşündü.

      Sevgili rock tribe sizin bahsettiginiz sorunun tek çözümü default olarak sol framei buğday modda tutmak olabilir. Bunu değerlendirecegiz. Teşekkür ederiz.
    • aynen sevgili ayk, o da bir çözüm olabilir ama bu sefer sol tarafta 20. başlık tıklanmıyorsa diğer sekmeye geçmek hiç mümkün olmaz gibi geldi bana. yani yine en azından kişisel olarak ben başlık bulamayınca dibine kadar iniyorum, ikinci sayfaya geçmiyorum ama en azından tekerleği kaydırmaca yapmak biraz daha olası gibi.

      tabii ki tercih sizin, default buğday olursa olay çıkar gibi geliyor bana :)

      bir de eğer böyle bir şey olursa, nickaltı açtım sol frame'de görünmüyor falan diye yaygara kopar. bunlara da hazırlıklı olun diyerek, emeğinize sağlık +rep diyorum.
  5. 5
    butonunu ne zaman görsem "harman kaldık be yeğenim" diye söylendiğim mod.
  6. 6
    öncelikle isimler yeni gelenler için anlaşılır değil. daha anlaşılır isimlerle ekşideki gündem filtresi gibi yapılırsa hem görünüm hem de kullanım açısından daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
  7. 7
    tekrar default mod olması gereken moddur.
  8. 8
    Yetkili kişiye vesilalık göndereyim De buton yerine onu Yapıştırsın oraya
  9. 9
    Her gördüğümde istemsiz beynimden “ harmanım baba nerde çarşafım” sözü geçiyor. İçimdeki tırreği yıllar geçti yenemedim.
  10. 10
    Alışkanlık haline geldi. Harman mod seçeneğinde takılıyorum hep.
  11. 11
    sözlük içinde ve sözlük dışında deneyimlenen durum.