kayıt

mizah

  1. 1
    krala çıplak, kraliçeye cillop diyebilme özgürlüğüdür.

    (bkz: metin üstündağ)
  2. 2
    az gelişmiş ülkelerdeki yoğun sosyal çarpıklıklardan ötürü bu ülkelerde nispeten daha fazla gelişmiştir. ortası da yok. kalitesizi hiç çekilmiyor.
  3. 3
    bir hurriyet.com.tr anketi ile kralı seçilen kişilerin gerçekleştirdiği eylem.
    liste şöyle imiş:

    1)Cem Yılmaz 25792 % 49,2

    2) Şahan Gökbakar 6052 % 11,6

    3) Şener Şen 3077 % 5,9

    4) Ata Demirer 2924 % 5,6

    5) Ahmet Kural 2027 % 3,9

    6) Tolga Çevik 1459 % 2,8

    7) Gülse Birsel 1049 % 2,0

    8) Kamer Genç 993 % 1,9

    9) Beyaz 932 % 1,8

    10) Yiğit Özgür 832 % 1,6

    11) Şafak Sezer 661 % 1,3

    12) Engin Günaydın 651 % 1,2

    13) Mehmet Ali Erbil 473 % 0,9

    14) Yılmaz Erdoğan 439 % 0,8

    15) Binnur Kaya 362 % 0,7

    kaynak: www.hurriyet.com.tr/...
  4. 4
    (bkz: kara mizah)
  5. 5
    yaşam savaşı sırasında ortaya çıkan bir takım komik ya da eğlenceli durumların dışa vurulduğu bir sanat türü.
  6. 6
    izahı olmayan şeyin sahip olduğu şey.
    (bkz: izahı olmayan şeyin mizahı olur)
  7. 7
    ağababası ingilizler'dir.
  8. 8
    Misvak dergisinin yapamadığıdır.
  9. 9
    saldırganlık kılıfıdır. alaya almakta aşırıya kaçıp tepki gördüğümüzde "hiç mi mizah yapmayalım?" sözüyle tepkileri dindirmek mümkündür.
  10. 10
    kaliteli yapmak için çeşitli kuralları vardır. şimdi ben de efsane komik biri falan değilim ama mizahi dergi ve kitapları düzenli takip eder, facebookta paylasilandan çok daha fazla karikatür ve karikatürist bilirim. onlarda yaptığım gözlemlerden baslayayim.

    1. kural: sert girmekten korkmayın. hitap ettiğiniz grubu dogru seçmeniz yeterli. ayrıca dediklerinizin küçük de olsa bir doğruluk payı olmalı. aksi halde sayılmaz.
    2. kural: sağcılar mizah yapamaz.(şaka şaka 1. kuralı test ediyodum.)
    3. kural: her absürt şey komik olmak zorunda değildir. yemek yerken bir anda masaya tükürebilirim ve bu absürttür. ama komik değildir. gel gelelim yemek yerken uzaylılar gelebilir ve size çorumdan leblebi aldıklarını söyleyebilir. hatta size leblebileri bedava verebilirler. bu uzaylıların asıl amaci ise dunyadaki tuzlu fıstıkların hepsini ele geçirmektir çünkü tuzlu fistik xholaradonlarda(uzaylıların adı) kafa yapan bir maddedir.

    mesela az önceki örnekte south park tarzına yaklaştık.

    4. kural: isimlendirmeyi ciddi yapın. örneğin fantastik evrende geçen mizahi bir hikaye yazacaksınız. insan ve mekan adları ciddi bir hikaye için koyulan adlarla aynı olsun. bir elfin, cücenin adını mükremin koymayın sırf komik olsun diye. ciddi ciddi isimler verin böylece atmosferi daha iyi saglarsiniz. bu sayede bu karakterlerin absürt halleri daha da artar. mükremin isimli bir elfin türk tarzindaki hareketleri size absürt gelmez. zaten isminden belli. ama legolasin bir baska elfe "sikicem elfini de elf gözünü de. her nöbete beni koyuyolar lan. neymiş gözlerim keskinmiş. zaten yanıma da gimli denen boduru koydular uyutmasin diye. basta gimli senle gelecek deyince sevindim, nöbet gecer sohbetle dedim. ama gimli ayısı uyuyo, horlaması beni uyanık tutuyo. ekipte herkes garip, gecen gece boromir frodonun döşüne bakıp 31 cekiyodu. artık yüzüğe mi hallendi frodoya mı bilmiyorum. belki de hobit seviyodur, yıl olmuş ayrik vadi ben yargilamiyorum." demesi daha absurttur.

    5. kural: küfüre çok girmeyin. girseniz de sırf küfretmiş olmak için girmeyin. tadında birakin. belanızı siktirtmeyin.

    6. kural: vurgulanmamış ironi yapın. göze sokmayin yani. modern family dizisi güzel yapar bunu. örnek için oraya bakabilirsiniz.

    7. kural: araklayin. arakladıklarinizi bölün parçalayın birbirleriyle birleştirin. araklardan yeni şeyler çıkarın. birebir almayın moron gibi. mesela ofiste bir abimiz var, evli kendisi. bir plan yapalım deyince önce "iç işleri bakanımla görüşmem lazım" diyo. ilerde sevgilim olursa bunu kullanmayı düşünüyorum ben. tabi espriyi çeşitlendirmek lazım. mesela plan varsa, sayistaydan onay gelmedi beyler ben katılamıyorum. ya da bakanım şuan halka indi(arkadaslariyla) bütçe duzenlemesinde(internette alisveris yapıyor) falan gibi. önemli olan nerden aldığınız değil nereye goturdugunuz. bu laf da arak.

    aklıma geldikçe eklerim daha.
  11. 11
    Siyasi konular ve kişiler hakkında yapılırken dikkatli olunması gerekendir.

    (bkz: Adamın götünden kan alırlar kamil kan)
  12. 12
    En kalitesizi ülkemiz de bulunur.
  13. 13
    Bilinç sahibi olmak ve gerçekci olmak. Bir de şanssızsan (aslında buna gerek bile yok) insanı inanılmaz dehşet ve hüzünle bırakabilir. Bunun için tek ve en güçlü savunma mizahtır. Bu silahı çok güçlü tutmalı. İnsanlık bunu icat etmek zorunda kalmıştır, bilinçlenmenin hemen sonrasında.
  14. 14
    aziz nesin ciddi bir iş demiş. haklı. ince bir olay ve hayatın temelinde var.
  15. 15
    kolay değil, yaratıcı olmak gerekir. yoksa hiç çekilmiyor.
  16. 16
    Kişiden kişiye değişir.

    Ayrıca bu insanların mizah eleştirisi de ne güzel. En iyi mizahı kendileri yapar gibi bok atıp dururlar...
    • salak ile avanak'ı izlemiş miydin??
    • Küçükken tvde izledimm
  17. 17
    türkiye'de tv'deki ömrü çoktan bitmiştir. her şeye sansür, yasak. kemal sunal, sadri alışık, feridun karakaya, öztürk serengil gibi zengin bir şelalemiz var ama bunu televizyonda göremiyoruz. ne acı bir şey lan. ne büyük saygısızlık bu ustaların filmlerinin gösterilmemesi veya dört bir yanından kırpılması.

    ya bırak eşoleşek desin, birak ananın olduğu taraf desin, bırak bok desin, bırak yavyumm desin. kelajjj desin. bırakın. ne oldu şimdi kurtardınız mı çocukları? bahane. alt komşusunun anasına sövüyor çocuklar, mahalleyi inletiyorlar küfürlerle. öğrenemediler di mi küfürleri şimdi? alayı mal oldu mal. konuşmayı bilmiyor çocuklar.

    cem yılmaz, erşan kuneri dizisi yapıyor. bak bu komikti işte. mavi don falan. onu bekliyoz.

    en büyük hatta ne en büyüğü tek hayalim ustalara ithaf edeceğim ve onları sansürleyenlere bol bol giydireceğim bir film yapmak. her şey hazır. bi yerden para bekliyorum.