kayıt

the mist

  1. 5
    Kitabını okumadığımdan dolayı yorumsuz. Filmini ilk çıktığı zamanlarda izlemiştim, hafızamda tekrar tekrar izlenebilecek bir gerilim filmi olarak kalsa da tekrardan izlemedim. Dizi fena değil, değil. İlk iki bölüme oyunculuklardan ve konunun ilerleyişinden dolayı baygınlık yaşadım. Oyunculuk çok kötü, Türkçe seslendirme kesinlikle kabul edilemez, amerikalı ergen hayatını izleyicinin kafasına vura vura göstermektedir. Netflix'in oluşturduğu vasat dizilerden bir tanesi. Belki ileride daha can alıcı performans ve işleyiş görürüm diye devam ediyorum, dizi bittiğinde editlerim muhakkak.
  2. 4
    filmini beğendiğim, dizisini ise izlenebilir bulduğumdur. dizide ki ergen lise öğrencilerinin ergenlik gelişiminin 40 dakikalık bir bölümün 20 dakikasında işlenmesi insanı ileri sararak izletmeye mecbur kılabiliyor.

    (bkz: stephen king)
  3. 3
    Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlanan The Mist dizisi, zararsız görünen sis dalgasının küçük bir kasabayı korkunç bir yere çevirmesini anlatıyor. Şiddetli bir fırtınanın ardından, küçük bir Amerikan kasabasında kalın bir sis baş gösterir. Sis, sokakları takip eden korkunç canavarları beraberinde getirir. Stephen King’in romanını esas alan dizi, romanın 2007 yılında TV filmine uyarlamasından da ilham alıyor.
  4. 2
    sonu kitapla aynı bitmeyen kitaptaki sonunun daha etkileyici ve akıl cezbedici olan eserdir.
  5. 1
    stephen king'in romanından yönetmen frank darabont tarafından uyarlanmış sarsıcı filmdir. film temel olarak toplumsal kabul görmüş anlayışlarımızın baskı altında ne duruma gelebileceğini gösteriri. ama daha da önemlisi öyle bir finali vardır ki, izleyenin üstünden tır geçmiş etkisi bırakır.