kayıt

etkimleşimsizliğin gücü

  1. 1
    sosyal ağlar çağında tekil kullanıcıların parmaklarının ucundaki yeni güç. yeni dünya modeli (koronavirüs sonrasına da yeni dediler ya onda henüz bir değişiklik yok) böyle oldu artık.

    artık o parmaklarımızın ucundaki gücün farkında olmak gerekiyor. her şeye tıklamamak gerekiyor, her kişiyi bilmemek gerekiyor. buna bir anlamda bilmemenin gücü de diyebiliriz aslında.

    yapılan herhangi bir işin başarısı internetteki karşılığı ile ölçülür durumda, bir taraftan bu önemli bir şey ama diğer taraftan herkes her önüne gelene tıklarsa bu durumda yine bir fark ortaya çıkmaz.

    bir şarkı, bir video, bir site, bir paylaşım, artık içerik olarak ne varsa etkileşime girmeden önce samimiyetlerini sorgulamak gerekiyor diye düşünüyorum. hele hele belli bir popülerliğin üzerindeki içerikleri daha da popüler yapmamak için komple o hesaplardan kaçınmak gerekir diyorum.

    tabii bu ne kadar mümkün bilemiyorum. belki onlar hoşa gidiyor, mecburen tıklanacak, merak edilecek tıklanacak bir şekilde zaten popüler kültürün baskısı var. çevre konuşuyor tıklanıyor, arkadaşın öneriyor tıklanıyor. böyle böyle yayılıyor ama buna bir yerde dur demek lazım. ben diyorum da bundan dağın haberi var mı? onu bilemediğim için böyle bir ortamda dillendireyim dedim.