kayıt

ironiden anlamayan insanların içinde bulunmak

  1. 9
    Çok zor Arkadaşlar çok zor her şeyi çok önemseyen insanlar var, espiriden anlamıyorlar, üzülüyorum. Hayat ciddiyetle, gerginlikle geçmez ki.
    • çok katılım gösteriyorum sana aşırı
    • Teşekkür ederim Eksik olma xd
  2. 8
    Sizi tanımayan insanlara sadece yazarak ironi yapamazsınız zaten. İroninin ironi olduğunu anlayabilmek için ya ses tonunu ya da kişinin karakterini göz önünde bulundurmak gerek.
    Ya da illa yapacağım diyorsanız bir parantez içinde ünlem, (!) Kullanın bari.

    Örneğin, şimdi buraya "heil hitler" yazsan seni tanımayan adam nereden bilecek nazi olmadığını amk? Ama şu şekilde olur: heil hitler(!)
  3. 7
    azap gibi bir şeydir. insanı suskunluğa iter.

    ironi neydi ironi saygıydı. sözlükte bol bu ironi adı altında her türlüğü pisliğini kusan yazarlar. hepsinin canı cehenneme. onun dışında ironi yapanlar canımız ciğerimizdir.
  4. 6
    (bkz: salak yemin ediyorum geri zekalı bu çocuk) cümlesini kurmama sebep olur.
  5. 5
    Karşıdaki insanla samimi olunmadığı sürece ironiden uzak durulmalı bence. Yoksa tek kelimede yıkılıyor her şey, işin yoksa açıklama yap bi de.
  6. 4
    ironi
    Fransızca ironie
    1. isim, edebiyat Gülmece.
    2. isim Söylenen sözün tersini kastederek kişiyle veya olayla alay etme, demekmiş tdk'da göre.
  7. 3
    şahsen ironiyi sadece çok yakın bulduğum insanlara, o da şaka yapma amaçlı kullanıyorum.

    onun dışında karşıdakini aptal yerine koyan bir şey gibi geliyor, ya da gereksiz yere suyu bulandırdığını düşünüyorum. saldırgan ya da faydasız geliyor yani.

    kolay yoldan şaka yapmak ya da bir şeyi "ilginç", "zekice" kılmak için pek de kayda değer olmayan fikirleri ironiye çevirmeye meyilli olduğunu da düşünüyorum pek çok insanın.

    başlığa gelirsek, beni rahatsız etmeyecek bir durum olurdu. ne söyleyeceksem direkt söylemeyi tercih ederim, ironi neye yarıyor ki?
    • direkt söylemeyi tercih edeceksem vikipediye yazarım kutup sözlüğe değil
    • Türkçe olan vikipedi için sağlam kaynağa gerek yok kumki. Sağlam kaynak wikipedia için geçerli. Vikipedi’de bilginin yanlışlığını kanıtlasan da umursayan olmuyor pek xD
  8. 2
    bazen yeri geliyor bizde nasibimizi alıyoruz ama saygım sonsuz netice 7/24 sözcü falan okuya okuya beyin düz çalışmaya başlıyor bazı insanlarda.
  9. 1
    maalesef bu sözlükte sıklıkla karşıma çıkan durum. ironiden anlamadıkları gibi bir de ateşli oy veriyorlar.