kayıt

Start stop sistemi

  1. 1
    ışıklarda ya da trafikte yavaslayinca arabanın durup tekrar çalışmasını sağlayan sistemdir.
  2. 2
    Halkımızın akü dayanmamasi nedeniyle sevmediği ama ışıklarda eziklendigi için imrendigi bir özellik.
  3. 3
    çok yararlı gözükse de dsg şanzıman araçların içine edendir. vw, Skoda araçlarının 2014 modellerinden itibaren start stop var.

    en iyisi inaktif etmek.
  4. 4
    araca zararının olması ya da olmaması zerre önem arz etmeden hiç bir şekilde sıcak bakmadığım yaklaşımdır.

    vakt-i evvelinde aracımda dsg şanzıman sıkıntısı baş gösterince doğuş oto bana ikâme araç mahiyetinde start stop sistemli bir passat dayamıştı ve orada test edebilmiştim. o gün bugündür böylesine gereksiz bir icat hangi hıyarağasına aitmiş ciddi merak konularımdan biridir vesselam...

    damperli kamyon sürmüyoruz ki amk? en kaba dizel araç dahi olsa belli bir kullanımdan sonra aracın gürültüsünü hissetmezsin zaten? ancak bu start stop sayesinde o güne kadar hiç bir aracında dikkatini çekmeyen motor gürültüsü kafa siker hâl alıyor vesselam...

    hiç ısınamadım. merzifon oto sanayinin gülü, dünyaca ünlü şanzıman ustası tanıdığım tilden katz bir çare üretir de tamamiyle stop bir sistem geliştirirse neden olmasın diyorum?
  5. 5
    Yaklaşık 8 senedir bu tip araçlar kullanırım. Bir kısmı spor bahsedilen model, bir tanesi sedan-aile arabasıydı. Hiçbirinde de sıkıntı çıkmadı. Ne akü boşaldı, ne yolda bıraktı, ne de gürültü problemi yaşattı.

    Sadece kısa sürecek dur kalklarda kapatmak gerek, yoksa pat küt motor durup çalışıyor. Öteki türlü hicbir sorunu yok. Zira arabayı beş(5) saniyeden fazla durduracaksanız stop etmeniz daha faydalı. Bu sistem ise otomatik yapıyor.