kayıt

togg 2022'de yollarda olacak

  1. 1
    He he diye cevapladigim bir cümle. Henüz fabrikası bile yok parçaları nereden gelecek belli değil. 2022 yılında gorecez elbette xd.
  2. 2
    hedef 2023 e bir yIl kala olmasI dusundurucudur.
  3. 3
    En son yerli uçak göklerde olacaktı. Bir ara uçaklara "koltuk" yapmaya başladığımız için hepimiz gurur duyuyorduk.
  4. 4
    varank'ın covid-19 nedeniyle birkaç haftalık oynamalar olabileceğini ancak çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini bildirdiği açıklamasında söylediğidir...

    indyturk.com/...

    ben ikna oldum...
  5. 5
    Togg demedim tok dedim.

    Tanıtımın üzerinden 13 ay geçti. Ses seda yok. Daha ortada fabrika yok.

    Yav hadi diyelim yaptılar. Tamam lan yaptılar. 2022 ya da 2023. Satış başladı.

    Fiyatı olacak en az 500 bin lira. 3-5 zengine itelerler. Katarlılara da 3-5 itelerler. O kadar. Bunlar hariç 1000 tane satılsın tüm dişlerimi dökerim. Kendimi yumruklaya yumruklaya.

    Oğlum Almanya'daki adam 10000 euroya sıfır araba alıyor. Senden 50 bin euroya ne idüğü belirsiz aracı alır mı? 50 bin euroya son model Mercedes alıyor, tank gibi araba. El bombası at Bi şey olmuyor amk arabasına. Öyle sağlam yapıyorlar. Seninki olacak kağıt helva. Tok dedikleri o yani.
  6. 6
    türkiye araba yaptı. araba: anadol. dayanıksızlığıyla ünlü bu aralar. o zamanın şartlarında belki katlanılabilir bir araba. motoru ford; tasarımı reliant adlı bir firma (kii british leylandda kendi içlerinde bile 7/24 dalga geçilen bir firma) m

    türkiye araba aldı. araba: fiat. hepsini değil, sadece belli modellerin lisansını aldı. bursa'da, tofaş fabrikasında çoğunlukla montaj ve bazı parçaların üretimi yapıldı. arabalar bugün bildiğin berbat. fiat'ın kendisi zaten bok gibi araba yapıyor; bi de araya türk gücü sıkıştırdılar. sonuçta bu arabalar da tüketici ihtiyacını karşılamaktan uzak kaldı.

    *ama*

    bu arabalar ucuzdu. ilkeldi. dolayısıyla bozulabilecek çok parçası yoktu. bozulan parçaları da ucuzdu. alınabiliyor ve yapılabiliyordu. ucuz her zaman iyidir.

    gelelim togg denen garabete; gövde panellerini türkiye üretsin. döşemeler, camlar, jantlar, şasi... minimal know how gerektiren her şeyi türkiye üretsin. ucuz olur, iyi olur. sen o elektrik motorunu dışarıdan almak *zorundasın*. sen o pili dışarıdan almak *zorundasın*. sen o aktarma kutusunu dışarıdan almak *zorundasın*. sen onun çok övündüğün "kamera aynaları"nın çip ve yazılımlarını dışarıdan almak *zorundasın*. sen onun otomatik bagajının motorunu ve sensörlerini dışarıdan almak *zorundasın*.

    ben teknisyen veya mühendis değilim. ama sadece şu yazdıklarım hesaba katıldığında bile şu arabanın "ucuz" olması mümkün değil.

    yani kısaca, hem bok gibi, hem de pahalı arabayı dayayacaklar burnumuza. en iyi ihtimal bi de bu, üretilebileceğini zaten sanmıyorum.

    otomotiv, kavram olarak liberal ve açık pazarda var olan bir pazar. sen bunu devlet eliyle yapamazsın. senin yapabileceğin tek şey, her üniteden aldığın 3 kat vergiyi 1.5 kata düşürüp, bu know how yetersizliğini tölare etmek ve "inşallah birileri çıkar da araba üretmeye kalkar" diye ummak. ulus-devlet, bir a.ş. değildir. "bu işte çok para var" diye mobilya işine giremezsin. bir marka logosu da "t.c." diyemez.

    *

    ben liberal değilim. ama göte göt demek lazım.

    t: en iyi ihtimalle boktan arabanın müjdesi; en kötü ihtimalle de hamaset. sinirlendim gene
  7. 7
    2021 yılında satışa çıkacağı 2018 yılında söylenmiştir. yılın yarısından fazlası tamamlanmışken, bu konuda hiçbir gelişmenin yaşanmaması ise hiç şaşırtmadı.

    odatv4.com/...
  8. 8
    gerçekleşecek gibi gözüken söylem.
    zira ben bu aracı yaklaşık 8-10 gün önce, edremit kavşağından ayvalık istikametine dönerken gördüm. keskin hatları ve heybetli görüntüsüyle kırmızı ışıkta beklerken inanılmaz dikkatimi çekti. kırmızısının tonu baya iyiydi. sanki vişne çürüğü mü desem voila 6.46 saç boyasının kızıl tonuna bakan tok bir renk mi desem. süper yani. neyse yeşil ışık yanınca tam kalkışa geçiyorum ki arka koltukta oturmaya devam mı edeceğim dedi fatih terim. yahu hocam seni güvenli bir şekilde götürmeliyim galatasarayın başına geçeceksin dedim. işte o anlarda böyle rüya mı olur terimi neden ayvalığa götürüyorsun amk dedim kendi kendime ve uyandım...
  9. 9
    “buna akbabalar bile keliyle güler” dediğimdir.

    (bkz: yasin poz versene oğlum)
  10. 10
    Daha üretim tesisi bile bitmemiş olan otomobil için gerçeküstü bir iddia.

    Diyelim iddia edildiği gibi oldu, o fiyata bu otomobili kimler alacak. Şayet halka bir faydası yoksa bu otomobiller kim için üretiliyor.
    Yolda görünce el sallarız artık.