kayıt

okan yalabık

  1. 1
    1978 istanbul doğumlu oyuncudur,en son muhteşem yüzyıl isimli dizide,pargalı ibrahim paşa rolüyle arz-ı endam etmekteyken,tarihteki sürece göre katledilerek diziden ayrılmıştır,çok başarılıdır,işini layıkıyla yapmaktadır.
  2. 2
    kenter tiyatrosu- kent oyuncularından başarılı tiyatro oyuncusu. "39 basamak" adlı oyundaki performansı müthiştir.
  3. 3
    serseri dizisinin serserisi.
  4. 4
    yılan hikayesi dizisinde acemi komiser tayfun'u canlandıran isimdir...
  5. 5
    Pargalı rolünden sonra yeni bir dizide goremedigimiz oyuncu. İyi rol yapan bir adam.
  6. 6
    Yüz yüze konuşup tanıştığım tek ünlü. Konuştum dediysem 15-20 saniye. Hal hatır falan sorduk sonra 3-5 saniye mal mal baktım adama. Konuşacak bir şey bulamadım. Pek tanımıyordum çünkü sadece tv de görüyordum. Sonra "çekimleriniz varmış herhalde hadi kolay gelsin" dedim. Ve sağ ol diyip gitti.
  7. 7
    uncharted 3'te drake karakterini seslendirmiştir.
  8. 8
    pargalı rolünden sonraki dizisi fazla uzun sürmedi yayından kaldırıldı. gönlümün efendisidir kendisi.
  9. 9
    "çocukluk aşkım" diyebileceğim birkaç aktörden biri.
    9-10 yaşlarında kendisine hayran olup canlandırdığı çoğu karakteri izleme fırsatına eriştiğim için kendimi şanslı olarak görüyorum ki gerçekten mükemmel bir ses tonuna ve oyunculuk yeteneğine sahip.

    kendisini ilk serseri adlı dizide izleyip hayran kalmıştım. hapisten yeni çıkmış, ailesine yalanlar söyleyen ve çocukluk aşkını arayan tam manada serseri bir adamdı canlandırdığı karakter. sokak dövüşü yaparak para kazanıp sakat kardeşine bakardı falan. annesi "sarı kafa" olarak severdi. güldükçe daha çok sevesim gelirdi kendisini.

    daha sonra emre altuğ'la sensiz olmuyor adlı dizide yer almıştı. yakışıklı ve zengin bir iş adamıydı yanlış hatırlamıyorsam. hatta serseri dizisinde birlikte yer aldıkları ipek tanrıyar'la tekrar oynamıştı bu dizide. dizi kısa sürdüğü için fazlaca yer etmemiş zihnimde ama izlediğimi daha doğrusu okan yalabık için izlediğimi hatırlıyorum.

    daha sonra özlem conker'le çapkın adlı bir dizide yer aldı. suna pekuysal'ın biricik torunuydu dizide. ismi özgür'dü ve babası pilottu. hatta babası bir uçak kazasında ölmüştü. kendi uçağını yapmaya çalışırdı falan. jenerik müziğinden bile anlaşılacak kadar enerji doluydu dizide. şuan hayranı olduğum çoğu oyuncunun da yer alması ve dizinin gerçekten sıkmaması çok güzeldi be. tekrarına rastlasam izlerim.
    www.youtube.com/...

    kabuslar evi hayal-i cihan performansı gerçekten muazzamdı. çetin tekindor gibi usta bir ismin yanında sırıtmaması ileride büyük bir oyuncu olacağının sinyallerini veriyordu gerçekten. tvde rastladıkça izlerim.

    geldik en sevdiğim kısma. necdet aygün faslına. "bir insana platonik aşk ne denli yakışır? bir adamdan ne kadar güzel baba olur? bir adam ne kadar güzel pasta yapabilir?" gibi soruların cevabını hatırla sevgili dizisiyle verdi hepimize. bir insan bir karakteri bu kadar mı muazzam canlandırır? ağladığı her sahnede ağlamış, güldüğü her sahnede gülmüş biri olarak söyleyebilirim ki hatırla sevgili'nin bu kadar başarılı olmasında büyük payı vardır. ve hatırla sevgili kariyerinde dönem dizilerinin başlangıç noktasıdır. okan yalabık'ı geliştiren güzel bir projedir. ayrıca bu dizi nedeniyle avrupa yakası'nda ufak bir rol almıştır, sahne gerçekten çok güzel ya:
    www.youtube.com/...

    hatırla sevgili'de finali yapılmayan necdet aygün'ün finali "bu kalp seni unutur mu?" adlı dizide yapıldı. dizinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen necdet gibi bir karakterin ölümünü izlemek beni fazlasıyla üzdü sözlük. ayrıca bu dizide kerim yılmaz sipahioğlu isimli karakteri canlandırdı. hatırla sevgili kadar tutmayan dizi -bence diğer oyuncuların yetersizliğinden kaynaklandı da neyse- kısa sürede yayından kaldırıldı.

    gelelim muhteşem yüzyıl sayfasına. kariyerinin zirvesine yükseldiği rol kesinlikle budur. oyunculuğunun ülke sınırlarını aşmasına neden olan pargalı ibrahim karakterini öyle bir canlandırdı ki çoğu zaman kanuni sultan süleyman kadar sevildi ve hatta bazı insanlar tarafından ondan daha çok sevildi. pargalı'nın her duygusunu muazzam şekilde bize yansıttı. hatice sultan'ı aldatırken hissettiklerini, ona aşıkken hissettiklerini ve kanuni sultan süleyman'a duyduğu saygı ve sevgiyi öylesine güzel yansıttı ki... ölümünden sonra diziyi izlemek içimden gelmedi doğrusu. diziye vedası o kadar muazzamdı ki hatırlayınca bile etkilendim...
    www.youtube.com/...

    daha sonra analar ve anneler adlı bir dizide tam manasıyla kafamdaki karakteri canlandıracaktı ki sinem kobal gibi bir oyuncunun yapımda olması gerekçesiyle diziyi izlememe kararı aldım. çünkü okan yalabık yerine gösterildiği her sahnede sinirleneceğime fazlasıyla emindim.

    daha sonra trt1'de "Seddülbahir 32 Saat" adlı mini dizide cevat paşa'yı canlandırdı. Allahım etkilenmemek ne mümkün? dizinin tek kusuru 4 bölüm sürmesiydi.

    gelelim filmlerine:
    ilk izlediğim filmi büyü'ydü. etkileyici bir performans gösterdiği aşikar ama korku filmlerini oldum olası sevemediğim için değerlendirmek istemiyorum.

    peşpeşe adlı filmde kaan urgancıoğlu ve azra akın gibi isimlerle sahne aldı ve "oyuncu nedir, nasıl olur?" sorularının cevabını bu sıkıcı ve uzun filmde verdi.

    en sevdiğim filme gelecek olursak yani av mevsimi'ne. şener şen ve cem yılmaz'la birlikte yavuz turgul gibi bir ismin filminde yer aldığı için o kadar mutluyum ki. "hayde gidelum" sahnesindeki tatlılığına hastayım. ayrıca canlandırdığı karakterin psikolojisini muazzam yansıttı. "onun yerinde olsam napardım acaba?" diye düşündürmekten ziyade "onun yerindeymiş gibi" hissettirdi. akıllardan "acaba?" sorusunu silmek kolay değildir. bunu oyunculuğuyla yapabilmesi gerçekten muazzam.

    annemin yarası filmini izleyemedim. umarım en kısa sürede izler ve hakkında yorumlarımı paylaşırım. benim için en özel karakteri aşkım aşkım adlı dizideki tarkancan karakteri olacak sanırım. bir insan saf karakterini bu kadar mı güzel canlandırır? izledikçe salak salak sırıtıyorum...

    bu güzel adam bu güzel performansların yanı sıra seslendirme ve tiyatroyla da uğraşmakta. kung fu panda serisini sevme nedenim kendisidir. ayrıca şu hayattaki hayallerimden biri de kendisini tiyatroda seyretmek. henüz o şansa erişemedim ama umarım en kısa sürede erişirim.

    uzun lafın kısası fazlasıyla sevilesi bir adam. kendisini uzun yıllar boyunca izlemek istiyorum gerçekten. o canlandırsın karakterleri bir hayran hayran seyredelim...
  10. 10
    uncharted 4: a thief s end oyunu için türkçe seslendirme projesinde yer almış türk oyuncu.

    edit: imla
  11. 11
    Vatanım sensin dizisinde ingiliz ajanı hamilton karakterini canlandıracak olan oyuncu.
    10 saniye içinde bile insanı heyecanlandırabilecek nadir oyunculardan olduğunu benim için bir kez daha kanıtladı.
  12. 12
    yüzünü stanley kubrick'e benzettiğim oyuncu.
  13. 13
    ne kadar muazzam ve muntazam bi adam. ben onu serseri'de deli manyak kaçarken hatırlamaktan vaz geçemiyorum.
  14. 14
    Gençliğinde, çocukluk çağlarımızda yakışıklılığın ne demek olduğunu bize öğreten oyuncu.

    Oyunculuğu da ayrı güzel, daha ne olsun.
  15. 15
    2014'ün yazında erdek seksen evler'de okey oynadığım kral adam. Çok da iyi oyuncu.
  16. 16
    Kendisine saygı çerçevesinde sevgi besliyorum çok uzun zamandır.
  17. 17
    Hatırla sevgiliden beri sevdiğim oyuncu, keşke biraz kendine baksa o göbekten kurtulsa başka bir derdim yok kendisi ile.
  18. 18
    Av mevsiminde çaylak polis rolünü enfes oynamıştır.
  19. 19
    39 basamak tiyatro oyununda şapka değiştirdiği sahnede kendisine hayran bıraktıran oyuncu. Yaşlanmış beeaaa.
  20. 20
    Yaşlanmasını bir türlü kabullenemediğim, deli oyuncu.
    Hakan muhafız'ın son sezon fragmanını izleyince dökülen saçlarını gördüm... sigara yakasım geldi be sözlük...
    Serseri dizisindeki o sarı aşırı hoş duran saçlarına acımayan hayat bize mi acır be...
  21. 21
    hekimoğlu'daki göbeğini gördüğümden beri içim acıyor oysa o serseriydi...

    Git gide aile babası tipi olmuş yakışıklı oyuncu. Göbek, kellik... Sözlük erkeklerinden ne farkı kaldı...

    Oh lafımızı da söyledik.
  22. 22
    o göbek o seyrek saç o ses tonu nasıl bütünleşip de böyle mükemmelliğe kavuşuyor anlamıyorum.