kayıt

Şaka maka gerçekten evlenme sırasının kendine geldiğini fark etmek

  1. 14
    Son 1 kuzenim kaldı benden 1 yaş büyük.. Bizden küçük olanlar hızlı olduğundan evlenecek ve sıramız atlanacak..

    Sonra adımız evde kalmış olacak çünkü bilirsiniz hala toplumun büyük kısmı evlenmemeyi tercih olarak algılayacak bilişsel olgunluğa erişememiş.
  2. 13
    bu aydInlanmayI yasadigim ilk an gulmustum halen daha guluyorum. neden sIrayla olmak zorunda ki kardesim, hem o sIra kIrIlIr... *
  3. 12
    çevremden ve akrabalarımdan çoğu kişinin şu yaşta evlenmesiyle yaşadığım durumdur.
  4. 11
    uzun süredir farkında olduğum farındalık.* bilin bakalım ne yok
  5. 10
    Yaş itibariyle hiyerarşik sıramalaya göre ilk sıradayım. Neyse ki benden 3 yaş küçük kuzenim geldi de hiyerarşik sırayı bozdu haha.
  6. 9
    Cevremdekilerin iki uç gündür ısrarla fark ettirdiği durumdur. Evlen evlen evlen. Hayır noldu yanı son bir 2-3 günde aydınlanma mı yaşadınız benden mi bıktınız anlamıyorum ki. Bir de evlen de çocuk yap baskısı var. He evlendim de çocuğum kaldı yani. Resmen Ali Rıza bey gibi ağzımın tadını kaçırıyorlar.
  7. 8
    Benim hâlâ fark etmediğim, çevremdekilerin farkında olduğu durumdur. Artık okulu da siklemiyorlar, "evlen, okuluna da devam edersin" diyen var düşün. Nasıl olsa az kalmış bilmem ne. Olum benim derdim, işim, kaydım başımı aşmış. Bi de yani, 30'dan önce evlenmek cidden çok erken geliyor. Evlilik genel olarak tuhaf bir şey. Ben birine bu gibi bir söz verebilir miyim bilmiyorum.

    Bu sözlükte herkes manyak olduğumu düşünüyor. Samimi söylüyorum, gördüğünüz hiçbir şey. Ben ciddi ciddi sorunluyum. Aynı zamanda ters ve zor da bir insanım. Ben bazen kendimi kaldıramıyorum, elin oğluna 'kaldır' diyemem. Aynı zamanda yalnızlığıma da çok düşkünüm. İzmir benim hep ilk aşkım olacak ama o bozkırdaki kendi iki göz odamın bana verdiği huzur babamın evinde yok. Şimdi ben sevdiğim adamla da aynı evde yaşayabilir miyim? Birini yeniden sever miyim? Ben eserekli insanım, kafam atınca çekip çıkıp giden insanım, haber verme huyum yok. Birine göre şekil almam, kendi hesaplarım olur, kimseye sırt yaslamam, hep b planı kurmaya çalışırım, hep bana yamuk yapacaklar gibi yaşarım çünkü hep yaparlar.

    Ben bi tane adama, şimdiye kadar kimseye hissetmediklerimi hissettim. Onu aldatmazdım, zaten kimseyi aldatmam. Ama bi zaman sonra giderdim herhalde. Ben kendimle çok meşgulüm herhalde. Ya da çok düşünüyorum. Bilmiyorum. Kafam hayli karışık. Hayatımda iyi olan tek şey şu an kimse olmaması. Arada yazılanlar var, "sağolsunlar" diyemeyeceğim geçen gün biri o kadar kafamı sikti ki ilk kez birini sessize aldım, üstelik tanıdık da yani, sanal biri değil.

    Yani demeye çalıştığım ne bilmiyorum. Ne anlatıyorum acaba? Arkadaşlarımla, eşimle dostumla bile görüşmediğim bi dönemdeyim. İnsanların varlığını genel olarak kaldıramıyorum galiba.
  8. 7
    Geçen sene anne tarafından benden küçüğü büyüğü bütün kuzenlerim birer ay arayla nişanlandı, teyzemlerin sırtlan bakışları bana odaklandı.
    Kardeşim okuyorum diyorum, oku oku nereye kadar diyolar.
    Yahu istemiyorum evlenmek diyorum, yalnız mı öleceksin diyorlar. Ben bi yurt dışına kaçıp formalite evlilik yapıştırayım da herkes rahat etsin.
  9. 6
    Arkadaş, kuzen derken yaşıt olan kim varsa hepsinin evlenip ikinci üçüncü bebeklerini doğurmalarıyla birlikte gelen uyanış*

    Daha geçen sene evlenmiş olan arkadaşım bile evlen baskısı yapıyorken fark etmemek mümkün değil zaten.
  10. 5
    Etrafımda var olan hummalı düğün hazırlıklarıyla ara ara düşündüğümdür. Temmuzun ilk haftası kuzenimin ve yakın arkadaşımın düğünleri var. Kınayı da katınca peş peşe dört gece düğün ortamında olacağım. Eylülün başında da dayımın düğünü var.

    Henüz okuyorum, annemin de evlendirme niyeti hiç yok ama ara ara aklıma düşmüyor değil. Hele de sınavlarım olan şu günlerde..
  11. 4
    Şakayla makayla baslarmis işler ... Gürültü patırtı kim kimi dişler...

    Şeklinde girişi olan Über parçayı hatırlatır.
  12. 3
    Seda Sayan altıncı evliliğini yaptığımda yaşadığım his.

    Kendimi oldum olası seda sayan ile kıyaslarım. O kaç kokulu öpücük göndermiş ben kaç göndermişim düzenli kontrol ederim.
  13. 2
    Ne sırası kardeşim. Bırakın artık şu herkes evlenmeli Kafasını. Sıra falan yok. Herkes evlenmek zorunda değil. Evlenmek istediğin halde evlenemiyorsan da bu kişisel çabanla çözebileceğin bir durum.
  14. 1
    Arkadaslar birkaç ay önce pes pese iki kuzenimi de evlendirme telaşındayken yengemin mutfakta dürtmeleri ile farkına vardığım hazin durum.

    Zaten apartmanda altın günümüzü bile nişan törenine yorarak beni şutlama çabası oluşmuştu.

    Neyse.

    İnsanı derin buhranlara sokan ben neredeyim, ne yapıyorum, bu kervana ben de katılmak zorunda mıyım gibi kargaşalara sürükleyen farkındalık anıdır.