kayıt

tenet

  1. 1
    psikolojik deli christopher nolan'ın 17 temmuz'da vizyona gireceği açıklanan yeni filmi. filmde yine zaman, casusluk konuları işlenecek.inception ve memento karışımı olarak algıladım fragmandan. ayrıca tenet'in tersinin de tenet olması, fragmandaki müziğin baştan sona ve sondan başa dinlenildiğinde aynı olması vesaire gibi örnekler film hakkında bilgi veriyor.

    film ilkleri de barındırıyor. Nolan, bu filmde eski kurgucusuyla çalışmak yerine aradan geçen 14 yıl sonra farklı bir kurgucuyla çalıştı. ve bana göre asıl şaşırtıcı olay; Nolan diğer filmlerinin müzikleri için Hans Zimmer ile çalışıyordu ancak bu kez Oscar ve Grammy ödüllü besteci Ludwig Göransson’ı tercih etti. hans zimmer'in başka bir film için çalıştığı söyleniyordu.

    türkçe altyazılı ilk fragman

    malum virüsten dolayı; şu anda sinemaların açılıp açılmayacağı tartışması sürerken nolan "sinemalar açılmalı" söyleminde bulundu. bu belli kesimlerden tepki aldığı kadar destek de aldı. nolan daha da ileri giderek, haziran ortası açıklanması beklenen ikinci fragmanı şimdi yayınladı.

    ikinci fragman

    nolan, yine güzel bir iş çıkaracak gibi görünüyor.
  2. 2
    Başrolünde Denzel Washington'ın oğluyla vampir çocuğun olduğu, karmaşıklık konusunda inception'ı tırt konumuna düşürebilecek Nolan filmi.
    Çoktan izlediniz bile, sadece farkında değilsiniz.
  3. 3
    Hayranı olduğum Nolan amcanın yeni filmi.
    Filmde zaman yolculuğundan çok Paralel Evren'in işleneceğini, ve paralele evrenler teorisiyle de "tersine zaman"ı karşımıza çıkaracağını düşünüyorum.

    Maalesef bu şartlarda sinemaya gelmesini değil, dağıtımını beklemek zorunda kalacağız gibi.
  4. 4
    Daha önce 31 Temmuz'a ertelendiği açıklanmıştı.

    bir kez daha ertelenerek 12 Ağustos'a alındı.

    nolan, senin bu sinema aşkın bitiriyor bizi be adam. ver netflix'e de kurtulalım..
  5. 5
    şükürler olsun ki nihayet 26 Ağustos'ta vizyona girecek olan film.

    Izmir'de imax keyfiyle izleyelim filmi...
    • Senden önce haberim vardı keşke senden önce yazsaydım da Heyecanlansaydın biraz hayatına renk gelirdi
    • hayatıma renk getirdin teşekkür ederim
  6. 6
    Bugün vizyona girdi. Yurda ulusa hayırlı olsun.
  7. 7
    Hanımlar beyler söyleyeceklerimden ötürü yüksek beklentiye girip izlemeyin fakat bence bu film an itibariyle nolan'ın en iyi filmidir. Teşekkürler...

    No-lan değil "Lan!"
  8. 8
    izmirde olmayacağım zaman arkadaşlarımın beni izlemeye çağırdığı film. neden abi?
  9. 9
    geçtiğimiz cuma günü mavibahçe imax'te izlediğim nolan ruh hastasının filmi. imax'ten başka bir yerde izlemeyin.

    bu filmi yaklaşık 3 yıldır bekliyorum. beklediğime değmiş gerçekten. görüntü, müzik, karakterlerin uyumu, olay örgüsü olarak çok iyi. nolan sanırım ilk defa karakterleri derin olarak işlememiş. bence işleyememiş çünkü olay örgüsü öyle kuvvetli ve hızlı ki bir de karakterleri işlese film 4-5 saat olurdu herhalde.

    uçak sahnesi, konvoy sahnesi ve final sahnesi... final sahnesi öyle iyiydi ki. çekim hataları çoktu final sahnesinde ama görmezden gelinebilir...

    nolan, oyun gibi film yapıyor kendine bir mekanik belirliyor ve o mekaniğe bağımsız bir hikayeyi harika görsellikle oynatıyor. gerçekten büyük yönetmensin ruh hastası.

    9/10 film.
  10. 10
    İlk yarım saatinde haaa ulan o zaman böyle oluyor dedirtmiş film. Kendini baştan açık ediyor.

    Ama genel olarak izlenir, 8.5/10, güzel.
  11. 11
    official soundtrack Spotify'a geldi.

    open.spotify.com/...

    Hans zimmer ağlayarak 20+11 çekiyordur kesin...
  12. 12
    Sosyal medyada tanıtımları her yerden yapıldı. İzleyeceğim varsa da gına geldiği için izlemekten vazgeçtim. Her şeyin bokunu çıkarmasınız olmuyor amk.
  13. 13
    antalya'da bildiğim kadarıyla imax olmadığı için ben filmi dümdüz salonda izledim ve şimdi çok da siginizde olan fikirlerimi yazıcam buraya.

    ya film her şeyden önce farklı ve güzel bir deneyim sunuyor. salondan memnun ayrılmayan tip zaten memnuniyetsizlik kovalıyordur. zira neyle karşılaşacağını az çok biliyorsun ve film tam da o beklenti üzerinden yükseliyor.

    filmin ikinci yarısı cidden karmaşık ve takip etmesi zor. filmden çıktıktan sonra üzerine düşündükçe bir şeyler oturuyor ancak yine de eksik yerler kalıyor, bir kez izleyip sindirilebilecek filmlerden değil pek. filme hakim bir şekilde tekrar izlendiğinde daha kafada oturan bir yapıya gireceği kesin.

    belki bilahare spoiler vererek tekrar bi şeyler yazarım. bence gidin izleyin, cidden iyi bir deneyim sunuyor.
  14. 14
    #1867090

    yukarıda dediğimiz gibi yaptık, gittik izledik filmi ankamall imax'de.
    her nolan filmi gibi "diyaloğu siktir et abi izleyici duymak için kendini yırtsın ama bir bok da konuşmayalım. cool cool takılın işte." düsturu bu filmde de var ve ben zaten bu yanını seviyorum. müzikler de her zamanki gibi baya iyi ve evet biliyorum her zamanki herif yok yanında. güzeldi ben baya sevdim. yine giderdim ama geçici sağırlık yaşarım diye korktuğumdan gitmem herhalde. çünkü film boyunca ses çok yüksekti. 2 saatten hallice bir film olduğu için de çıkınca harbiden bi çınlama gelmedi değil kulağıma. ha ama tekrar diyeyim gerekirse feda olsun kulağımız ben baya beğendim filmi.
    • imaxte kulağın içine etti ya.
  15. 15
    satırlarca analiz kasmaya değmeyecek abuk film. o kadar bütçeye daha iyisini çekerdim.
    • ağzını topla salyan akıyor.
  16. 16
    film falan değil. vallahi bıktık bu başı sonu belli olmayan yönetmen mastürbasyonu sikik filmlerden.
    • mastırşef izlemeye devam sadsadsad
  17. 17
    Sözlükte başlığı görünce az önce fragmanını izledim. Ben bu filmi nasıl ıskaladım?
  18. 18
    dün bir arkadaşımla ikinci kez izlediğim muhteşem nolan filmlerinden biri.

    izleyin, izlettirin.

    favorim kesinlikle uçak sahneleriydi.

    ayrıca official soundtrack the plan de efsane bi artı kaldı benim için.
  19. 19
    "boktan film abi karakter derinliği yok" diyenlere katılmıyorum, çünkü adamın böyle bir derdi yok, başka bir şey anlatmaya, başka bir şey yapmaya çalışmış. benim için de başyapıt değil belki ama şu filme çöp demek de ayıp. böyle bir fikri görüntüye yansıtmaya çalışmak gerçekten deli işi, zaten bir noktadan sonra filmdeki kadının siyahi abimize olayı açıklarken -anlamaya çalışma, sadece hisset- demesi gibi koyverdim ben de, hatta orada ekranın kenarından kafamı çıkarıp -abla biz de anlamayalım sadece seyredelim di'mi, onu demek istedin di'mi- diyesim geldi.
  20. 20
    nolan'ın karmaşık olsun diye sıçıp batırdığı filmdir.

    filmi izledim, beğenmedim. dedim ki "ben herhalde salağım, filmi anlamadım." sonra girip filmle ilgili yazıları okudum, ben gayet anlamışım. film bok gibiymiş. bende problem yokmuş.

    5/10 ortalama bi film. yukarıda yazdığım gibi karmaşık olsun diye salak saçma işlere girmeseydi daha başarılı olurdu...
  21. 21
    Nolan filmin yaratıcısı olarak seyirciden daha zeki olduğunu tasdik etmesini talep eden bir filme dönüştürmüş Tenet'i. Filmin anlaşılabilmesi için de bir film lazım gibi.
  22. 22
    dandik nolan filmlerinden biri. izlemeyin boşuna.
  23. 23
    filmi izlemedim. nolan abimiz kendince büyük ama esasında küçük bir olayı büyütür, gizler, sonra çözer ve ta ta der filmlerinde. sanırım bu sefer acayip tırt bir olay seçmiş olmalı ki kimseler beğenmemiş filmi. sırf bu yüzden izleyesim var, yine ne saçmaladı bu adam, meraklar içindeyim. filmin sonunda bu mudur yani deyip gülerek dalga geçmek istiyorum arkadaşla.
  24. 24
    Yönetmenin seyirciden zeki olduğunu kanıtlamayı denediği ve kimsenin anlayamadığı bir film yaptığı yönünde bir yorum okumuştum hakkında.

    Nolan'ı sevip saygı duyduğumdan izlemeden 8 diyorum.
  25. 25
    Aşırı boktan film. Olaylar ve kişiler arasında aşırı salakça bağ kurulmuş, izleyiciye asla geçmemiş bir film. Allah olsanız bile anlamayacağınız film çünkü çok eksik. Olay örgüsü berbat. Bu sefer sıçmışsın nolan..

    (bkz: kuantum zaman ve tersine nedensellik)