kayıt

ios 14

  1. 1
    22 Haziran'da tanıtılacak.

    tr.sputniknews.com/...
  2. 2
    android kullanıcılarının gülümseyerek izlediği bazı yeniliklere sahip mobil işletim sistemi.
  3. 3
    birkaç günlük beta deneyimimi kısaca aktarayım.
    bir üstte "android kullanıcılarının gülümseyerek izlediği bazı yeniliklere sahip mobil işletim sistemi." demiştim. bundan kastım ekrana widget ekleme ve app gallery özelliklerinin gelmesiydi. böyle basit bir özelliğin bu kadar gecikmesi saçmalıktan ibaret. sonunda yaptılar. ama yine de yeterli görmüyorum.

    app gallery'de uygulamaları sistem kendisi kategorize edip klasörlere ayırıyor. müdahale şansınız şu an için yok. yine de ana ekranınızı toparlama ve daha az kullandığınız uygulamaları gözünüzün önünden kaldırma açısından güzel olmuş.

    widget tarafı şu an için yeterli değil. ios 13'te soldan açılan menüye eklenebilen widgetlar ana ekrana eklenemiyor maalesef. muhtemelen uygulamaların desteklemesiyle düzelecek bir konu bu. şu an için sadece apple uygulamalarının widgetlarını ekleyebiliyorsunuz. widget boyutlandırma seçeneğiniz de yok. uygulamalar hangi boyutta sunuyorsa o şekilde ekliyorsunuz. örnek olarak takvim ve hava durumu uygulamaları 3'er boyutta widget sunuyorlar.

    bir diğer yenilik bir uygulama kullanırken gelen aramaların artık tam ekranı kaplamaması. üstten bildirim olarak geliyor ve bu bildirim üzerinden kabul edip reddetme şansınız var. yine geciken bir özellik ama sonunda geldi.

    picture in picture özelliği geldi. bir video görüşme veya video izleme esnasında video ekranı bir köşeye küçültülüp başka uygulamada işlem yapılabiliyor. bunun için de uygulamaların destek vermesi gerekli. şu an için facetime bu desteği veriyor diye biliyorum, henüz denemedim.

    bunların dışında da önemli değişiklikler ve yenilikler var ancak son kullanıcıyı ilgilendirenler temel olarak bu şekilde.

    betada kullanayım mı diye düşünen varsa kullanmayın derim. bazı uygulamalar hiç çalışmıyor, bazıları da arayüzde sorun yaratıyor. örneğin getir uygulamasının üst kısmı üst taraftaki saat ve diğer simgelerin altında kalıyor. e sepet kısmı orada. siparişi onaylamam için oraya tıklamam gerekiyor ama tıklayamıyorum gibi sorunlar var. zaten bu ay içinde resmi olarak yayınlanacaktır. son kullanıcı için 14.1'den itibaren yüklenebilir diye düşünüyorum.
  4. 4
    beta sürecinden çıktığım ve artık ilk aşama için final sürümü beklediğim işletim sistemi.

    6s gibi kağnıyı bile rahat taşıyor, beğendim bu sefer.
  5. 5
    yazılımına sıçtığımının sistemi. iphone 7 telefonumun şarjını sünger gibi emiyor.
  6. 6
    6s'i hayatına geri döndüren işletim sistemi güncellemesidir.