kayıt

Argo konuşmanın insanı ahmaklaştırması

  1. 1
    Bir gerçek*

    Argo kelimelerin çok farklı anlamlara gelmesine karşın, her şeyi tek bir kelime ile özetlemesi sonucu günlük hayatta kullanılan kelime sayısını azaltması ve hangi anlamın tam olarak doğru olduğunun bilinememesi sonucu yaşanan durumdur.

    Mesela çok kullandığım kelime; 'Oha'*
    Şaşırma, sevinme, kızma, beğenme... ne isterseniz o anlamda geliyor ve etkili konuşmayı da bozuluyor.
  2. 2
    ananı avradını sikeyim çok doğru dediğim önerme.
  3. 3
    Katıldığım önermedir. Üstüne bir de alışkanlık yapıyor yerli yersiz yerde dilde pelesenk olduğu icin söyleniyor, gereksiz utanç durumlarına sebep oluyor.
  4. 4
    katIlIyor ve artIrIyorum ben kocaman bir ahmagIm amk *
  5. 5
    sevgili sözlük bugün ahmak olduğumu öğrendim.
    bence dengeli kullanımında insanı zekileştiren bir durum. ne kadar kaliteli entry okuduysam yazarları argo konusunda kendini frenlemiyordu.
  6. 6
    Küfür etmeden nasıl konuşcaz ? Değişik değişik küfürler üretmek hayal gücü ve kelime dağarcığı ile doğru orantılı bence.
  7. 7
    önerme ne kadar doğrudur bilemedim fakat milletin orasına burasına koymadan konuşamaz bizim halk. bırak ahmaklaşmayı, ölse, geberse* gene de argoyu, küfürü bırakamaz.
  8. 8
    katılmadığım önerme. pardon. katılınmaması gereken önerme. evet şimdi oldu. şahsen ben argo kullandıkça ahmaklaştığımı düşünmüyorum. belki halihazırda ahmak olabilirim ama artış söz konusu değil. belki bunu gözlemleyemeyecek kadar ahmağım diyelim, kafalı çevremden henüz böyle bir geri dönüş almış da değilim. ve inanın ev arkadaşımla argonun küfrün anasını ağlatıyoruz. yani diyebilirim ki evde argosuz çok nadir konuşuyoruz. küfürlü iletişimi seviyoruz. küfre argoya bayılıyoruz tapıyoruz. adam yörük ve bense trakyalı. aksi mümkün olabilir miydi? öyleyse... ben bu dünyanın devridevranın izzetinefsini...
  9. 9
    amına kodumunun hayatında ahmaklaşmaktan başka bir sik yapamıyoruz ki aq.