kayıt

twitter feminizmi

  1. 1
    DÖRDüncü dalga feminazizm akımı olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır. bu denli kuramsal temelden yoksun, sığır bir topluluk ben daha hayatımda görmedim. üç beş adam toplanıp zikirle kafayı bulan topluluklar bile kabul görülebilir en nihayetinde vizyonları belli ama kadınlar, kadınlarımız...
    21. yy dünyasında savunduğun şeye bu kadar yabancılık bu aymazlık, bu yılmazlık...

    feminizmi bitirdiniz.
  2. 2
    Harikadır açıkçası, hele de kaliteli insanları takip ederseniz hem bilinçlenme açısından hem de örgütlenme açısından aşırı faydalıdır, birçok kadın için birçok çocuk için umuttur bu twitter feministleri, birçok insanın sesi oluyor ve adalet sağlansın diye büyük bir uğraş veriyorlar. İyi ki varlar. Devletten çok onlara güveniyorum.
  3. 3
    z kuşağının elinde poşet olan bir diğer şeylerden biri olsa gerek. pek anlamam feminizmden açıkcası, yıllar içinde mallaştım yalan yok. ama bu z kuşağı var ya, bu yeni nesil, adamı suya götürür, kendisi suyun karşısında tiktok çeker geri döner marketten su alır.
  4. 4
    3'üncü dalga feminizm'in daha da bi çürümüş hali.
  5. 5
    saçı renkli boyayıp ağda yapmadığınızı dakikada 3 defa belirterek ulaşabileceğiniz bir mertebedir. arada tivitlere eril dil, erkekler ölsün falan da katarsanız iyi olabilir. ağda yapmadığınızı fotoğraflarla kanıtlarsanız rütbeniz daha da artıyor.

    yanlışlıkla birine amına koyayım derseniz sıfırlanıyor yaptığınız her şey bu arada, saçı farklı renge boyayıp baştan başlamanız gerekiyor bilginize...
  6. 6
    her sosyal medya ağına üye olmamamın nedeni resmen dediğim başlık.
  7. 7
    Ben üçüncü, dördüncü dalga feminizmi bilmem. Hiç feminist linci de yemedim bugüne kadar. Kimler kadın cinayetlerine, ev içi şiddete, çocuk istismarına, sosyal adaletsizliğe, gelir adaletsizliğine, geleneksel kadın-erkek rollerine, tacize, tecavüze, zorbaya karşıysa ben onlardanım. Ben şimdi neyim, Feminist miyim? Feministsem kaçıncı dalga feministim ya da nerenin feministiyim?
    • Profeminist...
  8. 8
    bence kadının kadına yaptığı en büyük kötülük bu topluluk olabilir.

    çünkü profilinde ne zaman bir fikir, akım belirten birisi görsem aksi yönde davranıyor.

    (bkz: feyza altun)

    kadın haklarına lafım yok, el üstünde tutulmalıdır kadınlar; hepsi değil tabi. bu kitleyi de buna değer görmem. şimdi kadın var; kadın var.

    mesela zuhal olcay, lan 15 kilometreden baksan asaleti, zarafeti farkediyorsun. şimdi bu tarz kadına paspas olurum lan ben ama twitter daki feminizm diye ötenlere bakıyor ve sizin allah belanızı versin diyorum.
    geçende okudum, sevgilisi tarafından bıçaklanan kadının, sevgilisine kaç uzaklaş polis yakalamasın seni dediği yazıyordu. doğru mu hikaye mi emin olamasam da böyle bir kitlenin var olduğunu hepimiz biliyoruz.

    ve maalesef onlara pek üzülesim de gelmiyor, değer veresim de.

    dediğim gibi kadın var, kadın var...
    • Olaya kadın var kadın var şeklinde bakışına katılmasam da evet radikal feminizm toplumsal cinsiyet problemlerinin kanseridir diyebilirim. Okuma ve okuduğunu sorgulama konusunda problemler yaşayan bir toplumda her türlü fikir yozlaşıp çirkinleşiyor. Feminizm ve cinsiyet kimliği problemleri savunanın cinsiyetine bakmadan değerlendirilmeli. Yani bir kadın da bu konu hakkında sorunlu fikirlere sahip olabilir, bir erkek de.
    • kadın var kadın var olayına bakışım aslında konum ya da güzellikle ilintili değil. fikir ve duruşlarıyla ele alıyorum.

      istediğin kadar güzel ol, istediğin kadar kariyerli ol ama fikirlerine maruz kalınca yüzüm ekşiyorsa o bahsettiğim "kadın var"daki 2. sınıf insan sensin.
    • Ben de şunu anlamıyorum neden sadece kadın. Aynı şekilde aynı fikirleri olan erkeklere de yüzün ekşiyebilir. Onlar için de erkek var erkek var demek çok yanlış geliyor bana. O yüzden katılöıyorum dedim. Bunun cinsiyet olarak kadın ve erkeklikle alakası yok ki. Her ben feministim diyen haklı olmak zorunda da değil. Hele ki ben bu işi ciddi olarak irdeleyen, dişe dokunacak değişimler için çabalayan insanları hiç ne feminist yürüyüşlerde elinde pankartla gördüm, ne de twitterda salak salak konuştuğunu. O yüzden bu kesimi ciddiye almayın. Yav he he diyin geçin. Genelde bu tiplerin üye olduğu stklar toplumsal cinsiyet ve kimlikle ilgili olan dersleri protesto ederler okulda... İnanılmazla bir topluluk kısacası. Kimse tarafından ciddiye alındıklarını görmedim. Siz de almayın.
    • sadece twitter feminizmi bazında yazdığım için böyle anlaşılmış olabilir.

      dediğin gibi fikir ve duruşun cinsiyeti yoktur. erkeği de aynı sığır statüsüne koymakta beis yoktur.
  9. 9
    elinde olmayan sebeplerle varoluşunun bir parçası olan fiziki bedenini, yani dişi/kadın -artık ne denirse işte- bir birey oluşunu, yine elinde olmayan sebeplerle varoluşunun bir parçası olan fiziki bedenini yani erkek -ya da ne denirse işte- oluşa bu noktadan hareketle üstün sayan ve bunu da dayatan feminizmdir.

    www.exkutupsozluk.com/...
    bu girdiye harfi harfine katılıyorum, pervasız'ı çok seviyorum, iyi ki varsın pervasız :D
    • 10
      var olduğunu düşünmediğim şey. twitter'a mı özel? ya da ne bileyim, bu görüşün kendine özgü yanları nedir? rastgele oluşturulmuş bir tamlamaya benziyor daha çok.

      ayrıca feminizim neydi ki bozulsun? cinsiyetçiliğin kendisi feminizm. ben bir erkek olarak cinsiyetiyle bakmıyorum kimseye eğer şart değilse, mesela gerçekten üreme organlarıyla alakalı bir konu değilse. bunun ötesindeki her şey cinsiyetçiliktir direkt olarak.

      bence karaktersiz insanların kadınlıkla, erkeklikle bir karakter sahibi olmaya çalışması bunlar hep. burç gibi, futbol fanatizmi gibi bir şey.