kayıt

almışken iyisinden olsun

  1. 1
    *

    Pek de katılmadığım düşünce bu. Almışken işimi bu seferlik halletsin diye alırım. Kaliteli olsun diye çok para vermeyi doğru bulmuyorum, ben parayı veren taraf olmayı doğru bulmuyorum.
  2. 2
    İnsanın kendine verdiği değeri gösterir. Almışken iyisinden olsun şeklinde tercihe bırakılmış bir durumda iyisini almayıp kötüyü tercih eden kişinin kendine değer verdiğini düşünmüyorum. Neden iyisini hak etmiyorsun ki?
  3. 3
    bence üründen ürüne değişen bir şey. teknolojik ürünlerde en iyisini almaya çalışırım ama atıyorum tişört falan alacaksam nitelik yerine nicelik ararım.

    başlık aklıma şu sözü getirdi : (bkz: ucuz mal alacak kadar zengin değilim)
  4. 4
    Ucuz etin yahnisi pek olur, baş ağrıtır, dert açar. Kaliteli ürün alıp, daha uzun süreli ve güvenli olarak gitmek her türlü daha kârlı olacaktır.
    O yüzden almışken iyisinden olsun deriz, fakirin yüzü gülür mü?
  5. 5
    kaliteliyse iyisinden olsun bakış açısı her zaman işler.
  6. 6
    ben hep f/p aradIgImdan bunu diyemem. ayrIca ne zaman iyisinden alsam kIsa zamanda bozmamIn da bunda etkisi vardIr.
  7. 7
    iyinin ya da kötünün bir kriteri yotur,olmamıştır,olmayacaktır.
    iyiyi bir kenarda tutup güzel olsun felsefesi daha mantıklı olabilir.
    • güzelin kriteri peki?
    • sanırım iyi derken bir şeyin getirdiği yarar ve çıkar ilişkisinden bahsediliyor bu da kant'çı bir anlayışla duyusal bir haz gerektiriyor. duyusal haz yine ona dayanarak söylüyorum o aldığımız şeyin varlığına duyulan istek. "Güzel olsun" ise estetik bir beğeni getiriyor ki objeyle kurduğumuz yarar ve çıkar ilişkisinden bağımsız bir durum. obje'ye bir özerklik kazandırıyor. Güzel'i iyi hoş ve doğrudan ayırıken güzel için,"Beğeni, bir obje veya onu temsil eden bir tasavvur hakkında ondan hiçbir karşılık beklemeden hoşlanma veya hoşlanmama ile yargı verme yetişidir, îşte böyle tümüyle ilgilerden -çıkar veya yarar düşüncelerinden-uzak bir hoşlanmanın objesine de GÜZEL denir diyor.
      bu kadar palavranın sonunda almışken bence de güzel olsun o zaman.
      .
  8. 8
    Alınacak üründen ürüne değişen düşünce, en azından benim için. Ama genelde ucuza kaçıp 1 ay sonra aynısından almaktansa imkan varsa paraya kıyıp kaliteli ve sağlam olanını almak daha iyi.
  9. 9
    Tüm elekrronik cihazlar için geçerli. Özellikle oyun oynayan arkadaşlar , 1000 lira 2000 lira için şimdi tasarruf edip ilerde komple sistem değiştirme pişmanlığına düşmeyin.

    Harcadığı zaman ve para boşa giden bir dost.
  10. 10
    Cebini düşünen herkesin yaşam felsefesi haline getirmesi gereken bir düşünce. Hem ne demiş çinliler, ucuz mala para verecek kadar zengin değilim.