kayıt

Togg

  1. 13
    2022'de yollarda olacağı söylenen araç. Hala yok ve 2023'e kaldı deniyor.
  2. 12
    .com.tr varmış zaten. .com'a ne gerek var. ayrıca devlet yapıyorsa .gov.tr alınabilir, yok devlet destekli ama organizasyon ise .org.tr alınabilir. istenirse bunların tr'sizleri de alınabilir tabi ama bu kadar yerli milli vurgusu yapılıyorken ille de .com'da diretmek de ne bileyim.

    ayrıca bu alan adının, togg'un kuruluş tarihi olan 2018'den 5 yıl önce alındığı söyleniyor haberde. art niyet olduğunu sanmam çünkü alan adı konusunda 3-4 harfli adlar sayıca az olmaları gibi belli nedenlerden dolayı zaten çoktan kapılı durumda. fanatikleri, takıntılıları var bu işin, gözlerine kestirdikleri alan adlarının yenileme zamanlarını pusuda vampir gibi gibi bekliyorlar. neticede togg da 4 harfli. direkt dava açılmadan önce satın alma yolu denenebilirdi. belki de denenmiştir bilemiyorum çünkü haberde detay yok.

    son kez ayrıca, hadi diyelim ki herhangi bir kişi bir şirketin adını henüz kuruluş aşamasında almış olsun. yani yemedi içmedi gitti aldı diyelim. ee serbest piyasa. alır. bizim ülkemizde millet deli gibi araç plakası kapıyor. bu neden kötüleniyor.
  3. 11
    togg.com alındıysa sizde devlete ait .gov alan adını alın yada xyz falan.
  4. 10
    togg.com alan adı için giriştiği davayı kaybeden sanal otomobil.
  5. 9
    Pininfarina tasarımı ne ara yerli bir tasarıma döndü ben hala orada kaldım. En son Pininfarina yapmıştı tasarımı hatta togg ceo'su bile bunu demişti sonra Mercedes'den bir adam getirip, diğer ceo'yu kovdular. Ön ızgaraya bir kaç lale ekledi falan tasarım yerli oldu bir anda.
  6. 8
    satış fiyatı tahminimce vergiler dahil 250-300 arası olacaktır.
  7. 7
    büyük ihtimalle montajlama işinin ülkemizde olacağını düşündüğüm yerli ve milli proje.
  8. 6
    reisin evinin bahçesinde üretime geçildiğini düşünüyorum artık.
  9. 5
    Hala bir fabrikasını beklediğim proje. Boşver arabaların motorunu falan nerede yapılacak bu onu bileydik xd.
  10. 4
    volkswagen grubu’na bakalım. şu an piyasaya sürdükleri arabaların tasarımları, kaza testleri, üretim bandından ilk ürünler çıktıktan sonra başlayan kilometre testleri vs. böyle sürüp giden ve sadece bir model araba için yürütülen ar-ge ve üretim ortalama 6 sene sürüyor. yani günümüzdeki arabalar 6 sene öncesinden planlanıyor ve anca yollara çıkabiliyor.

    dönelim türkiye’nin arabası kısmına, tanıtılması ve fabrikaların kurulması(kurulması ve vaat edilen sürede banttan ürün almaları çok zor) üstüne döviz kurlarının dalgalanarak yükselmesi sebebiyle üretimi ve kar görmesi çok zor olan projedir.

    tamamen tanıtıldığı dönem gündemi değiştirmek için ortaya atılmış bir şeydir. amacına ulaşmıştır.
  11. 3
    çok fazla para harcayan oluşum.

    ford otosan'dan, renault'tan, mercedes'ten müdürleri, şef mühendisleri en olmayacak paralara kendilerine çekiyorlarmış.

    şef mühendise 19k para verdiklerini duydum. paraya bak paraya. üretim hat müdürü vesaire 25'ten aşağı almaz. çok güzel para.
  12. 2
    Evet ne demiştik bütün malzemeleri yurtdışından alınmasına rağmen yine de yapılmıyor diye... Nedeni belli oldu parası yok xd.

    twitter.com/...
  13. 1
    Hala fabrikası bile görücüye çıkmayan her yeri yurtdışı menşeli olan araç. Hadi bu kadar çabuk pes etmiş olamazsınız.